Dames 1 op weg naar het kampioenschap tegen TSVV Merlijn

lange winterstop

Na een lange winterstop van bijna drie maanden hervatten onze dames aanstaande zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen de studenten uit Tilburg. De wedstrijd begint al om 10.30 uur.

Schotse competitie-opzet

Nadat de teams in deze competitie in het najaar al een keer uit- en thuis tegen elkaar gespeeld hebben, zullen ze dit tijdens de voorjaarscompetitie wederom doen. Een verschil want EBOH heeft zich teruggetrokken en dus spelen we nu geen Schenkeldijkderby.

Eerste competitiehelft

Dubbeldam vr1 begon slecht aan de competitie met een 3-1 nederlaag in Tilburg tegen de studenten en vervolgens een grote nederlaag in de uitwedstrijd tegen Oranje-Blauw’14.
Het keerpunt was de thuiswedstrijd op 21 oktober tegen SSC’55. In een doelpuntrijke treffen wonnen onze dames met 7-5. Dat de dames goed kunnen scoren bleek drie weken later wel, toen de thuiswedstrijd tegen TSVV Merlijn in 6-6 eindigde.
Daarna volgde overwinningen op Oranje-Blauw’14 en een 4-7 zege in de Schenkeldijkderby.
Dit levert op dat onze dames momenteel op een tweede plaats staan met slechts twee punten achter op de tegenstander van zaterdag.

Nieuwe sponsor

Toch was het de afgelopen weken niet stil rond onze dames. Twee weken geleden kon hun trainer en voorzitter van de sponsorcommissie Jacco Bos melden dat opleidingscentrum ETC het team heeft voorzien van nieuwe trainingspakken en tassen.
Afgelopen weekend vierde het gehele team uitgebreid carnaval.

Op weg naar het kampioenschap?

Na de stroeve start hebben de dames van Dubbeldam bewezen niet allen kampioen van de derde helft te zijn. Het spel wordt met de week beter en dat leidt tot mooie prestaties. Nu ze op een knappe tweede plaats staan hebben ze ook aangegeven voor het kampioenschap te gaan. Daarvoor zal aanstaande zaterdag gewonnen moeten worden van TSVV Merlijn. Een uitwedstrijd om 10.30 uur is op zich al een hele lastige opgave voor onze dames. Maar goed ze hebben een duidelijk doel gesteld, dus dat moet goed komen.

Wij wensen onze dames en hun trainers Jacco Bos en Davey van Pelt veel succes in de tweede seizoenshelft!