Aftrap van de Dubbelketting de ouders van MO11-1

De trouwe lezer van onze website weet dat op dinsdag vaak een Een-Tweetje te lezen is. Omdat niet elke dinsdag gevuld is met dit leuke item heeft de redactie van Een-Tweetje iets nieuws bedacht: de Dubbelketting.

Het idee is heel eenvoudig, iets dat u wel aan deze redactie kunt overlaten, geef het woord aan een elftal om zich voor te stellen aan de Dubbeldamfamilie, geef ze een camera mee voor een geweldige video en laat ze twee keer schijnen op onze website. Na deze twee momenten van glorie mag het team de fakkel overgeven aan een volgend elftal en zo worden onze elftallen schakels van de ketting die Dubbeldam heet.

Marco Visscher

Natuurlijk wordt na het uitwerken van dit simpele plan direct Marco Visscher gevraagd een logo te maken en ook dit exemplaar is weer een juweeltje: De Dubbelketting, de schakel tussen team en club.

MO11-1

We hoefden niet lang na te denken over een elftal dat de spits mag afbijten: de MO11-1.
Omdat deze meiden elkaar door de vorst maar weinig gezien hebben, worden de spelers pas volgende week voorgesteld, deze week pakt trainer Peter Kandel het heel anders aan.

De velden liggen er op dit moment bevroren bij en de meeste wedstrijden zijn daarom afgelast. Dit is daarom een prima moment om de ouders van de MO11-1 eens in een positief daglicht te zetten voor hun betrokkenheid en positieve bijdrage bij hun meiden.

Op de achtergrond zorgen ze er namelijk met elkaar voor dat de meiden wekelijks kunnen genieten van hun grote hobby. Het team ouders kenmerkt zich door hun betrokkenheid, saamhorigheid en gezelligheid waarin iedereen zijn steentje als een soort vanzelfsprekendheid bijdraagt.

Je zou denken: wat is daar nou bijzonder aan? Maar als je de kranten er tegenwoordig op naleest, dan is het eigenlijk heel bijzonder. De ouders zijn te bescheiden om bij naam genoemd te worden als we enkele taken de revue laten passeren:

Peter en Kim ondersteunen met training geven als een van de trainers onverhoopt verhinderd is. Standaard koffie en thee voor de trainers en speelsters verzorgen in de rust tijdens de wedstrijden.
De wedstrijdverslagen, die om de beurt geschreven worden. Ouders die nog nooit hebben geschreven, worden op een positieve en veilige manier geholpen, want bij MO11 staat niemand er alleen voor.

De enkele keer dat ook ons team geen scheidsrechter heeft, wordt dit opgelost, doordat er steeds weer een andere vader opstaat die de meiden wil fluiten.
Ook bij de verplichte keukendienst lossen de ouders het met elkaar op en ze maken er zelfs een groot feest van. Een ervaren kracht wordt ingepland naast een onervaren kracht, zodat het voor niemand onwennig is.

Dankzij deze geweldige ouders is dit team veel meer dan voetbal alleen. Zaterdagen moeten feestdagen zijn en van een gezonde kantine hebben deze Bourgondiërs dan ook nog nooit gehoord. Bij de koffie hoort een lekkere gevulde koek en ook patat en bitterballen worden met liefde gegeten.

Als de meiden elkaar tijdens een vakantie te weinig zien op de velden, wordt er wel iets leuks voor heel het team georganiseerd: een bioscoopbezoekje, bowlen of kinderdisco.
Oliebollen eten tijdens de training is heel normaal en als het mooi weer is, worden er langs de lijn kleden neergelegd, zodat er lekker gepicknickt kan worden. Dat een enkele ouder met zijn of haar rug naar de wedstrijd zit, dat mag de pret niet drukken. Voetballen is natuurlijk leuk, maar dit moet de gezelligheid niet in de weg staan.

Een enkele ouder laat tijdens wedstrijden weleens verstek gaan, maar meestal komt dit doordat veel van onze meiden een zus hebben, die soms ook nog eens Anouk dan wel Anoux heet. De aandacht moet dan verdeeld worden, maar met een beetje geluk let de rest van de ouderschare wel goed op en worden alle doelpunten en wetenswaardigheden razendsnel doorgegeven.
Zo hebben Arjan en Mireille naast Finne nog Jasmijn in de MO13-1 spelen. Arjan is de zoon van onze flamboyante oud-voorzitter Arie Ago en staat bij keukendiensten altijd vooraan om ingedeeld te mogen worden.

Sanne en Rianne zijn nichtjes, omdat hun moeders Corine en Carla zussen zijn, ze werken ook nog eens allebei in het ziekenhuis en hebben een gezamenlijke hobby: taarten bakken. Dimitri, de vader van Sanne, is helemaal gek van tractoren en er zijn meer vaders bij dit team die van grote vervoermiddelen houden. Kasper, de vader van Noa, is machinist bij de NS en Kees, de vader van Tara, werkt op de Fast Ferry. Hij neemt zijn werk blijkbaar graag mee naar huis, want hij heeft ook nog een prachtig plezierjacht.

De moeder van Tara, Monique, is van het wisselmanagement. Gewapend met een stopwatch zorgt zij ervoor dat alle meiden voldoende spelen. Daarnaast is Monique reserveleidster en is onderdeel van de geweldige club van hulpvaardige moeders.

Natuurlijk lopen er ook echte liefhebbers van carnaval tussen onze ouders. Wilco en Angela, de ouders van Sophie, zouden het liefst het hele jaar carnaval vieren. Richard, de vader van Rianne, speelt in dweilorkest Bar Gebeure.
Als Wilco en Kasper samen een verslag schrijven, gaan alle remmen los en niet voor niets wordt Wilco de man van de gouden penseel genoemd.

Daarnaast hebben we nog Heidi, de moeder van Noa; Denny, de vader van Sjakira en Rozalien, de moeder van Noor. Dit zijn rustige en warme mensen, die zonder iets te vragen helpen waar dit nodig is. Ook Joost helpt waar hij kan. Het maakt hem niet uit wat er moet gebeuren… Joost staat paraat als hij tenminste niet bij de MO13-2 is, waar zijn dochter Fenna in speelt.
Dan hebben we nog Margreet, moeder van Naomi, die gezellig langs de lijn staat als zij niet met Fleur en de MO13-1 mee is. Tevens kijkt ze ieder jaar weer uit naar de avond4daagse om samen met de meiden en andere ouders van de MO11-1 er vier gezellige avonden met de grote groep van v.v. Dubbeldam van te maken.

Tot slot hebben we juffrouw Ank, die wij gewoon Kim mogen noemen. Kim studeert aan de PABO en om te oefenen met gezellige klasjes traint zij onze meiden. Haar dochter Ella bewaakt het doel, met vader Otto als stille kracht er vlak achter.

Nu kent u vrijwel alle ouders met een seizoenkaart voor de MO11-1. Deze bonte stoet trekt met veel plezier langs de Dordtse en soms Brabantse velden.

Wilco, Angela, Kim, Otto, Arjan, Mireille, Margreet, Peter, Monique, Kees, Richard, Carla, Corine, Dimitri, Joost, Rozalien, Denny, Nasmoen, Kasper, Heidi, bedankt voor wat jullie wekelijks doen voor jullie meiden en jullie cluppie Dubbeldam.

 

Reageren op dit bericht: