Vanmorgen waren ze nog het succesvolle trainersduo van de 16-1, dat hard op weg lijkt naar het kampioenschap, en vanmiddag zijn Patrick en Jacco scheidsrechter bij de 19-2 respectievelijk de Dames 1. Omdat ze niet zonder elkaar kunnen, zijn ze amper van elkaar gescheiden en lopen ze op het B en C1-veld rond.
Margreet en uw verslaggever besluiten te genieten van beide wedstrijden en staan half tussen de velden om te kijken. Bij de Dames maken vandaag Fiënne en Fleur hun debuut, natuurlijk onder leiding van Davey die vandaag al twee overwinningen heeft gehaald. Met de 15-1 is hij zelfs periodekampioen geworden.
De Dames spelen tegen Noordeloos, waar de 19-2 tegen Hardinxveld aan mag treden. Bij de 19-2 is het in het begin nog niet zo spannend, bij de Dames is het vooral Noordeloos dat voetbalt en direct al enkele grote kansen weet te creëren. Nooit de nul Jami houdt haar doel echter schoon, hoewel dit veel moeite kost.
Bij de 19-2 zien we Jrordi weer meedoen na een ernstige en zware blessure. Uw verslaggever geeft hem zeven minuten speeltijd, maar uiteindelijk haalt hij het einde van de wedstrijd. Zijn eerste actie is een mislukte omhaal en even later is het Steven die knap voorzet, bijna wordt de bal door een verdediger in het doel gelopen en daarna mist Jrordi een kopkans.
Bij de Dames begint Dubbeldam beter te voetballen en krijgt vooral Fiënne enkele mooie kansen om de score te openen. Ook Karma jr. heeft nog een aardige kans, maar haar schot gaat net over. Vader Richard heeft trouwens vorige week een halve marathon gelopen, wat een groot compliment waard is.
Onder meer Savanna en Celine houden het goed dicht en Noordeloos wordt langzaam maar zeker uit de wedstrijd gespeeld.

Omdat zowel uw verslaggever als Margreet geen idee hebben wie er op de beide velden spelen, komen ze tijdens de wedstrijd niet verder dan het noteren van enkele rugnummers, maar uiteindelijk weet uw verslaggever hier namen aan te hangen, die soms ook nog kloppen.
Bij de 19-2 is het Hardinxveld dat de score opent en weet Rikki nog enkele ballen goed tegen te houden. Dan is het Jordy die geweldig voorzet en onze Jrordi die de bal hard in het doel kopt. Dan is het nummer 12 Jordy die een vrije trap hard op het doel schiet, de keeper laat los en nummer 17, Auke, tikt binnen we staan met 2-1 voor en Jrordi vindt dit nog niet genoeg. Met een prachtige rush over links loopt hij de zestien binnen om geweldig binnen te schieten. Even lijken onze mannen met 3-1 te gaan rusten, maar het is Hardinxveld dat nog wat weet terug te doen, waardoor de ruststand 3-2 is.

Bij de Dames is het Fiënne die doorheeft dat ze gewoon heel goed kan voetballen, ook bij de iets oudere dames en zij doet hetzelfde als Jrordi: alleen ten strijde trekken en knap afronden. Het wordt 1-0,hetgeen normaal gesproken wordt gevierd met een glas Hugo, maar gezien de leeftijd van Fiënne zal dit niet gaan.
Dan is het Rosa die over rechts de bal voorzet op Fiënne, zij weet inmiddels wat scoren is en schiet makkelijk de 2-0 binnen. Even lijkt het erop dat Fleur ook in haar eerste wedstrijd een doelpunt mee kan pakken, maar zij weet het net niet te vinden. Iris daarentegen wel, sinds zij met haar nieuwe naam in het prachtige plaatjesboek staat, lijkt het wel of ze beter speelt dan ooit. Hoe dan ook, het staat 3-0 en zelfs de doodzieke Wendy staat te juichen langs de lijn.
Terwijl ook de 19-2 weer begonnen is, schiet Noordeloos van afstand op het doel. Jami lijkt de bal te hebben, maar via de onderkant van de lat wordt het 3-1 en met een beetje pech worden het nog een paar lastige minuten. Voor Jami is het natuurlijk lekker om even bal door te laten, zonder tegendoelpunt is haar dag gewoonweg niet goed.
Dan zijn het weer Fiënne en Fleur die aan alle spanning een einde kunnen maken, maar hun pogingen vinden het doel niet.

Als deze wedstrijd is geëindigd in een 3-1 overwinning voor Dubbeldam en de doeltjes zijn opgeruimd, kan uw verslaggever zich volledig richten op de 19-2. Hier is Hardinxveld tijdens de tweede helft steeds sterker geworden en hebben ze het beste van het spel. Het is dan ook 3-3 geworden en het zal voor Dubbeldam nog lastig worden dit puntje te verdedigen.
Hardinxveld speelt steeds ruwer en heeft veel opmerkingen op onze scheidsrechter Patrick, die gewoon strak en eerlijk fluit. Volkomen terecht stuurt onze scheidsrechter een van de mannen uit het veld met een gele kaart, maar ook met tien man blijft Hardinxveld het beste van het spel houden.
Een vrije trap van Jrordi is nog wel gevaarlijk, maar de keeper blesseert zichzelf, terwijl in de tegenaanval Hardinxveld de overwinning naar zich toe lijkt te trekken. Gelukkig voor Dubbeldam schiet de aanvaller hoog over.
Tot twee keer toe claimt Hardinxveld een strafschop, maar in het eerste geval is het de aanvaller zelf die de overtreding maakt en de tweede keer staat hij ruimschoots buitenspel. Ach claimen mag, maar het is logisch dat niemand naar je luistert in dit soort gevallen.
Met hard werken weten onze mannen het punt te verdedigen en met een 3-3 gelijkspel mogen ze trots van het veld stappen. Het was een lastige wedstrijd, waarin eigenlijk beide teams wel recht hadden op de overwinning en dan is een gelijkspel

Inmiddels is de kantine bijna zo goed als leeg. We zijn in afwachting van het grote oude_mensen-feest dat over enkele uren los zal gaan. We kijken er nu al naar uit.