Heerjansdam 19-2 Dubbeldam 19-2 4-4

Het is mei en de echte fans denken dan direct aan Herman Gorter. Mocht u een heel klein deel van dit gedicht willen lezen, kunt u gewoon de verrichten van onze zaterdag-senioren nog eens bekijken.
In dit verslag beperken we ons maar tot het voetbal, zeker ook omdat uw verslaggever geveld door iets grieperigs gewoon thuiszit. Gelukkig voor de fans van onze 19-2 is Linda er vandaag wel, met het opschrijfboekje en voor alle zekerheid vier pennen.
Omdat inmiddels al onze tegenstanders boven ons staan, is elke wedstrijd voor onze mannen een grote uitdaging en we hopen maar op een goede dag. De scheidsrechter is voor een aantal spelers een oude bekende en zo weten onze jongens van tevoren dat ze hun mondjes dicht moeten houden, want zeker bij deze man is de scheidsrechter gewoon de baas, behalve natuurlijk in dit verslag, daar spelen andere machten een rol.
Dubbeldam begint energiek met een goede actie van Twan gevolgd door een voorzet op Max die net mist. Ook Heerjansdam neemt geen genoegen met een 0-0 gelijkspel en zij vallen eigenlijk net zo vaak aan als onze mannen. Toch is het Dubbeldam dat scoort, volgens Linda is het onze nummer 12 en dit is volgens kenners Joel.
Als Steven wordt neergehaald, krijgt Heerjansdam een vrij trap: de scheids heeft gelijk, maar dus niet hier. Gelukkig voor de wedstrijd was de scheids zeker niet partijdig en mag ook hij weleens een grote fout maken. Wel valt op dat hij zichzelf heel graag hoort fluiten, het is in elk geval duidelijk.
Hoewel Dubbeldam meer druk zet, is het Heerjansdam dat met een fraai doelpunt de gelijkmaker scoort. Dan weet Dubbeldam op nog mooiere wijze de 1-2 te scoren als Jeroen vanaf eigen helft en na een een-tweetje de bal achter de keeper schiet.
Als Jrodi in een duel zijn been te hoog houdt, wordt hij afgefloten. Op zich niets aan de hand, maar als onze spits hier hardop anders over denkt, krijgt hij een standje.
Vlak voor rust lijkt Heerjansdam de gelijkmaker te scoren, Rikki redt echter knap, maar in de rebound is het onze tegenstander die alsnog voor de 2-2 zorgt.

Na rust scoort Twan de 2-3 als een vrije trap via de keeper in het doel verdwijnt. Dan ziet Linda maar liefst twee doelpunten, heeft ze geen idee wie er gescoord heeft en krijgt ze ook niet mee dat de scheidsrechter er maar eentje goedkeurt.
Wat de stand ook is, het is in elk geval nog een meer dan spannende wedstrijd en dan krijgt onze Jroordy een gele kaart wegens praten en omdat onze vriend er dan gewoon vrolijk mee doorgaat, krijgt hij ofwel een tweede gele dan wel een direct rode kaart. In elk geval spelen onze mannen met tien man tegen een Heerjansdam dat helemaal niet blij is met de achterstand tegen onze mannen. Onderling wordt er bij deze mannen steeds meer gemopperd, maar jammer genoeg voor ons blijven ze ook gewoon voetballen en staat het zomaar 3-4.
Na een buitenspelsituatie van een speler van Heerjansdam vindt ook een van de spelers van Heerjansdam het nodig om verbaal verhaal te halen bij de scheidsrechter en ook deze jongens krijgt een standje.
Terwijl de spelers van Heerjansdam elkaar steeds minder lief vinden, blijven ze wel vol druk zetten. Als ze een hoekschop nemen, schieten ze net naast, maar vlak voor het einde van de wedstrijd wordt toch nog de gelijkmaker binnen geschoten.

Als Steven van het veld afloopt, krijgt hij de felicitaties van zijn moeder, maar dan hoort ze dat er door onze scheidsrechters echt maar vier doelpunten van ons zijn goedgekeurd. Dan nog is deze 4-4 een mooi resultaat en in een normale wereld zouden onze mannen de rode lantaarn alweer teruggegeven hebben aan Hardinxveld, maar ja, zij wisten vandaag tegen Drechtstreek hun tweede overwinning van het seizoen te halen en zo blijven onze mannen dus de hekkensluiter.