Uw verslaggever probeert altijd bij de wedstrijden van de 16-1 te zijn, maar soms is het gewoonweg onmogelijk. Net als vorig jaar is hij vandaag bezig met een wandeling van Geervliet, via Dordrecht en Gorinchem naar Geertruidenberg. Rond een uur of vijf loopt hij nog langs de velden van Oranje Wit die er ook vlak voor zonsopgang prachtig bijliggen.
Wij zullen deze velden komende zaterdag van dichtbij zien, maar vandaag is het Oranje Wit dat bij ons op bezoek komt. We hebben al gehoord dat het team ten opzichte van de najaar competitie versterkt is en we hopen dan ook op een spannende wedstrijd.
Voor alle fans, waaronder blijkbaar ook de coach van Oranje Wit, is het goed om te weten dat het verslag dit keer in handen is van Jolanda Schmitz, een vrouw die altijd goudeerlijk is en ook nog eens verstand heeft van voetbal, twee dingen die uw verslaggever niet kan zeggen.

Jolanda’s eerste woorden in het verslag zijn: ‘Ik heb nog niets gezien van de wedstrijd en we zijn al een kwartier bezig’. Dit belooft veel voor het verslag.
Ze heeft het over ping-pong-voetbal en een vrijgelopen Bram, die echter geen doelpunt op zijn schoen heeft. Natuurlijk staat Pim in de buurt van Jolanda om ervoor te zorgen dat het verslag ook voetbaltechnisch helemaal in orde is en aangezien hij zegt dat Ricardo een goede bal geeft, weten we dat hij ook vandaag weer veel kennis van zaken heeft.
Het is Mert die als eerste een echte kans heeft, de paal staat echter in de weg en Jolanda is bang dat het verslag dramatisch gaat worden, omdat er gewoonweg te weinig gebeurt op het veld.
Als er een kleine blessure is, zien we de enige echte SpongeBob, Kelvin de hulptrainer, het veld in rennen, dit is voor Jolanda ook een grote verrassing en oom Fred kan gewoon rustig in de dug-out blijven zitten. Vanuit het niets is het niemand minder dan Stan, die na slecht voetbal de 1-0 laat aantekenen.
Bij Anoux zijn meer doelpunten gevallen, maar is het ook reuzespannend. Bij de MO13-1 staat het bij rust 2-1 en we zijn trots op de zus van Dylan.
In de eerste helft gebeurt niet al te veel meer, maar als Jesse een blessure heeft, komt onze SpongeBob Kelvin hem nog even opknappen en terwijl iedereen weet dat de rust maximaal een kwartier duurt en vaak nog korter, blijft Jolanda lekker in de kantine. Leuk voor de trainer van Oranje Wit, want nu mist hij een prachtig doelpunt van zijn mannen in het verslag. Wel staat het 1-1 en ziet Daisy, dochter van oom Fred, mierenvoetbal.
Mierenvoetbal, je zou denken twintig man dicht op elkaar en geen gebruik maken van een groot deel van het veld.
Het is SpongeBob Kelvin die alweer in het verslag voorkomt, het is tekenend voor de wedstrijd dat juist hij continu genoemd wordt. Er is geen sprake van voetbal, er vliegen daarentegen wel stoelen en ballen door de lucht en volgens Linda heeft Oranje Wit een gele kaart gekregen, maar ook Dubbeldam speelt blijkbaar met tien man.
Marco redt knap, er is veel commotie en Jeroen raakt de paal. Langs de lijn probeert Rens opa Fred mee te krijgen en hij begrijpt niet dat bij wedstrijden zijn opa andere dingen te doen heeft. Uiteindelijk gaat Linda maar bloemen plukken, want in het veld gebeurt er toch helemaal niets.
Ze is nog niet weg of Bram zorgt weer voor een voorsprong, we staat met 2-1 voor en bij Anoux is het feest, onze meiden hebben met 4-2 gewonnen en daarmee de finale gehaald, een geweldige prestatie.
Terwijl zijn moeder met Rens in de Keukenhof is, weet Marco de voorsprong te behouden.
Aan de andere kant is het Luc die er helemaal klaar mee is. 2-1 is te weinig en eigenhandig zorgt hij ervoor dat Dubbeldam de wedstrijd moet gaan winnen. Eerst kopt hij de bal binnen na een mooie voorzet van Jeroen en even daarna knalt hij de 4-1 in de netten.
Paul geeft nog een penalty aan onze vrienden van Oranje Wit en de bal verdwijnt netjes achter Marco, die even later nog wel een mooie redding heeft en zo eindigt deze wel spannende, maar geen goede wedstrijd in een 4-2 overwinning voor onze mannen.
Uw verslaggever heeft begrepen dat Oranje Wit goed en compact voetbalt en dat ze meer dan voldoende kansen heeft gehad. Deze overwinning zegt dus helemaal niets over de wedstrijd van zaterdag, waar we natuurlijk nu al naar uitkijken.
Natuurlijk hopen we weer de drie punten te pakken, zodat we in de laatste wedstrijden van het seizoen met Rijsoord kunnen strijden om het kampioenschap. Onze mannen moeten dan wel hun beste beentje voorzetten.
We bedanken Jolanda voor haar verslag, zo weet ook uw verslaggever wat er gebeurd is op de velden van Dubbeldam.