In een ver verleden gebeurde het nog weleens dat we twee weekenden achter elkaar mochten voetballen, nu moeten we ons bijna aan elkaar voorstellen en wacht ons ook nog eens de nummer twee van de competitie. Omdat de KNVB niets vergeet, moeten we het wegens een schorsing nog steeds doen zonder Thompson, maar dat duurt gelukkig niet lang meer.
Over de straffen van Björn en Nathan moet de KNVB zich nog eens goed buigen en zo speelt Björn vandaag gewoon mee. Nathan verschijnt nog niet op het veld, waar we een scheidsrechter uit Breda treffen, die op een wel heel makkelijk gegeven penalty na, foutloos fluit.

Terwijl Sjaak alle scooters aan de ketting legt en Johan zijn vlaggetje vandaag aan Lorenzo laat, vragen veel ouders zich af of het nu echt eind oktober is, omdat het heerlijk is om in de zon te kijken naar onze mannen.
Bij Roozendaal zijn de mannen groot en volgens onze scheidsrechter van dienst kunnen ze ook nog eens lekker voetballen. Blijkbaar hebben onze mannen de opdracht gekregen om geen duel te schuwen en zo zien we dat Dubbeldam zeker niet de mindere is vandaag. Sterker nog, onze mannen trekken vol bravoure ten aanval, waar ze dan wel stuiten op een verdediging van Roosendaal die ijzersterk is en vrijwel niet weggeeft.
Omdat beide ploegen weinig weggeven, is het geen groot spektakelstuk, maar onze mannen houden meer dan goed stand, maar omdat hij geen doelpunten ziet, besluit Harry Swart al snel om bij het tweede te gaan kijken. Cor en Sjaak regelen twee kratjes, een tafel en een heerlijke maaltijd uit onze befaamde keuken. Terwijl het spel op en neer gaat, dineren onze twee Dubbeldamhelden langs de lijn, terwijl Wendy wat zenuwachtig oogt. Naar eigen zeggen gaat ze vanavond trouwen met Jami, maar hoe dat precies zit, weet niemand.
De eerste kansjes zijn voor Dubbeldam, terwijl Roosendaal pas na 25 minuten richting het doel schiet. Voorin krijgen zowel Noah als Xander kansen, maar ze verzuimen te scoren, terwijl Roosendaal bij de eerste grote kans Marco op hun weg vindt.
De eerste helft eindigt zonder doelpunten, maar er vallen wel drie gele kaarten. Allereerst is het Luuk die met een veel te hoog been levensgevaarlijk inkomt, het is niet opzettelijk, maar ook een rode kaart had niet misstaan. Dan heeft Max de Haas het even aan de stok met zijn directe tegenstander en ook deze beide jongens krijgen een gele kaart te zien.

In de tweede helft zien we Lydia weer eens bij Dubbeldam, normaal gesproken is de zeven dagen per week bij Boekmans te vinden, maar gewapend met camera mocht ze blijkbaar een paar uur spijbelen vandaag. Langzaam maar zeker zien we in het veld dat het onze jongens veel kracht kost om het spel van Roosendaal bij te benen en onze tegenstander komt steeds dichter in de buurt van een doelpunt.
Björn weet in de zestien sensationeel te redden en even lijkt het dat hij geblesseerd af moet haken, maar gelukkig kan hij verder bikkelen.
Na twee grote kansen verdwijnt de bal bij een derde poging achter Marco en terwijl Cor zachtjes zegt dat er een tandje bij moet, horen we in het veld roepen: ‘Jongens, tandje erbij.’
Waar we in de eerste helft voldoende kansen voor Dubbeldam zagen, is dit in de tweede helft een stuk minder, maar nu heeft Noah aan een halve kans voldoende om te scoren en staat het weer gelijk. Als Xander op het middenveld de bal krijgt, lijkt de weg naar het doel open te liggen en een speler van Roosendaal lost dit probleem ten koste van een gele kaart eenvoudig op. Dan zien we een enorme kans voor open doel voor Dubbeldam, maar wordt de bal hoog overgeschoten; aan de andere kant wordt een mislukte voorzet van richting veranderd en staan we met 1-2 achter.
Roosendaal zet nu echt aan en tot twee keer toe komt Marco één op één te staan met een aanvaller en waar hij de eerste keer nog knap redt, is het de tweede keer wel raak. Kort daarna raakt Roosendaal ook nog eens hard te lat en terwijl uw verslaggever al denkt dat de wedstrijd verloren is, maakt Roosendaal een zeldzaam foutje achterin waar Xander goed van profiteert. Met nog enkele minuten te spelen staat het nu 2-3 en op basis van inzet zou Dubbeldam zeker een puntje verdienen vandaag.
Vlak voor tijd gebeurt er voor de ogen van Lorenzo helemaal niets, nou ja, één van onze mannen speelt in de zestien de bal en dus is het hoekschop. Blijkbaar duurt voor de scheidsrechter deze wedstrijd twee minuten te lang, want hij ziet er een penalty in en omdat deze feilloos binnengeschoten wordt, eindigt deze wedstrijd enigszins in een deceptie en stappen onze mannen met 2-4 het veld af.

Na de wedstrijd hebben onze trainers Davey en Jordy lang onderhandeld met Lorenzo, die door een lichte blessure niet kan voetballen, maar wel kan vlaggen. Lorenzo is bereid om de rest van het seizoen tegen een Hertogelijke vergoeding het vlaggen voor zijn rekening te nemen. De komende weken zullen we dus naast twee jonge trainers ook nog eens een jonge grensrechter te zien krijgen.