Mannen die Johan heten en in het openbaar hun mening verkondigen hebben het lastig deze week, dus uw verslaggever zal heel goed op zijn woorden letten. Het aantal mensen dat deze woorden leest is slechts een fractie van het aantal kijkers van Voetbal Inside, maar zij hebben allemaal een Dubbeldamhart en laat ik aan de discussie van afgelopen week alleen maar toevoegen dat we bij Dubbeldam hopelijk wel allemaal ruimdenkend genoeg zijn om onze jongens en meiden de kans te geven voor hun geaardheid uit te komen.
Er is vandaag ook gevoetbald door onze senioren, maar op het hoofdveld was het vooral emotioneel bij ons Vierde.

Zaterdag 5
Onze jongens van de Zaterdag 5 hebben een rustdagje, dit komt goed uit na de enerverende wedstrijd uit tegen Wieldrecht.

Zaterdag 4 – Wieldrecht 6 4-0
Over Wieldrecht gesproken, kijk nu toch eens wie de tegenstander is van ons Vierde.
Waar het vorige week bij ons Vijfde nog helemaal uit de hand liep, hebben onze spelers en hun tegenstanders laten zien hoe het gewoon moet op de velden. Een van de spelers van Wieldrecht heeft afgelopen zijn dochtertje verloren en toch was hij er bij de aftrap op ons hoofdveld gewoon bij.
Op de middencirkel stond een foto van het overleden meisje en zelden zal een minuut stilte zo indringend zijn geweest.
Ja, er werd ook nog gevoetbald.
Nee, de uitslag is totaal niet belangrijk.
Het was goed om te zien dat de twee elftallen tot een heel klein beetje steun konden zijn. Namens heel Dubbeldam wensen we de ouders, familie en vrienden veel sterkte om dit ongekende verlies een plekje te geven.

Zaterdag 3 – EBOH 3 2-1
De wedstrijd waar we al weken naar uitkijken. Na twee weken rust is het vandaag eindelijk zover: de Schenkeldijkderby.
Het is natuurlijk vooral de vraag hoe de eindeloze periode zonder wedstrijden verteert is door onze mannen en we kunnen u geruststellen: de derby is gewonnen door Dubbeldam, maar met een minimaal verschil.

Zaterdag 2 – NOAD’67 7-0
Onze tegenstander van vandaag komt helemaal uit Tilburg, de stad der kruikenzeikers. Waar ons Tweede fier bovenaan staat, is NOAD een goede middenmoter, dus op voorhand zou je denken dat de punten achterblijven bij de Schenkeldijk.
Ook achteraf blijkt dat de punten inderdaad overduidelijk toebehoren aan onze mannen. Met maar liefst zeven doelpunten voor en geen enkele tegen is de zege eclatant te noemen en zo blijven de mannen van Rob het meer dan voortreffelijk doen.

SEOLTO 1 – Zaterdag 1  4-5
Zevenbergen: de Moerdijkbrug over en dan rechtsaf. Snel de punten pakken en weer terug naar huis, zo simpel kan de opdracht soms zijn. Als we in de kantine van Dubbeldam horen dat het 2-5 staat voor onze mannen vieren we al met enige terughoudendheid uitgebreid en volop de overwinning van onze mannen.
Met Robert de Haas als dj is er sprake van een bonte avond bij Dubbeldam en als we later zien dat het uiteindelijk 4-5 geworden is, zijn we blij dat we niet met een live-cam verbonden waren met de velden in het Brabantse.
Maar, de punten zijn binnen en dat is mooi.