Vorige week is voor vier van onze vijf seniorenelftallen de competitie begonnen en al deze elftallen hebben de drie punten binnen weten te halen. Ons vierde heeft een vermoeiend trainingskamp achter de rug en de oplettende lezer zal zich afvragen waarom uw verslaggever het toch heeft over vijf elftallen, want we hebben er toch zes?
Jazeker zijn er zes, sinds afgelopen maandag is het officieel: voor het eerst in de geschiedenis van deze afdeling spelen we met maar liefst zes elftallen. Ruim 25 jaar geleden begonnen met een elftal dat week na week afgedroogd werd, is de Zaterdagafdeling jarenlang met twee of drie elftallen het kleine broertje binnen Dubbeldam gebleven, maar inmiddels is de peuter uitgegroeid tot een volwassen man, waar we als Dubbeldam bijzonder trots op mogen zijn.

Dubbeldam 6 – GJS 6 1-1
Het was voor de KNVB blijkbaar ook even schrikken dat Dubbeldam op zaterdag maar liefst met zes elftallen wil voetballen. De eerste aanvraag is dan ook lachend in de prullenbak verdwenen en pas toen Rick Voswinkel tijdens een sessie met een leugendetector verklaarde dat er echt zes teams zijn bij Dubbeldam heeft de KNVB elf tegenstanders gezocht en de eerste die we hiervan zijn tegengekomen is GJS 6.
Beide teams hebben in deze wedstrijd een keer gescoord en daarmee staat het eerste punt voor dit totaal nieuwe elftal in de boeken.

DFC 8 – Dubbeldam 5 1-11
Na een mooie 6-2 overwinning tegen GSC/ODS is vandaag DFC onze tegenstander en blijkbaar zijn hunnie zo zwak of wij zo sterk. Het staat natuurlijk leuk, een 1-11 overwinning, maar het hoort eigenlijk meer bij de F’jes of bij korfbalwedstrijden.
In elk geval weer drie punten erbij en nu maar hopen op wat meer tegenstand bij een volgende wedstrijd.

Dubbeldam 4 – DFC 6 6-2
Speelt ons vierde uit tegen DFC, ons vierde mag thuis de degens kruisen met de Oude Dame van Dordrecht. Hoe Guyon Maissan het voor elkaar gekregen heeft, weet niemand, maar met een blessure heeft hij blijkbaar deze wedstrijd gefloten en ook hier waren onze mannen flink beter dan hun tegenstander.

ASWH 4 – Dubbeldam 3 4-3
Met een 2-0 voorsprong leek ons derde vorige week af te stevenen op een eenvoudige overwinning; het werd echter 2-2 waarna onze mannen veerkracht vertoonden en met 3-2 wisten te winnen.
Ook vandaag scheelde het maar één doelpuntje, maar nu was het ASWH dat aan het langste eind trok en hoewel we ieder Dubbeldamteam natuurlijk het beste gunnen, is het ook weleens goed als een tegenstander wat punten pakt, anders wordt het wel een heel saai en voorspelbaar verhaal.
Uit zeer betrouwbare bron hebben we wel vernomen dat de blessuregraad in dit elftal nog hoog is.

De Zwerver 2 – Dubbeldam 2 4-2
Ook ons tweede mocht vorige week tegen DFC de drie punten bijschrijven en deze week mogen ze zich uit melden bij De Zwerver, waar met 4-2 verloren werd. Het is jammer dat onze mannen hun prachtige begin geen beter vervolg hebben kunnen geven, maar wie weet wat er volgende week te gebeuren staat.

FC IJsselmonde 1 – Dubbeldam 1 1-4
Tegen het einde van de wedstrijd tegen Groote Lindt leek ons eerste met lege handen te blijven, maar door twee heel late doelpunten zijn onze mannen heerlijk begonnen aan de competitie. Blijkbaar heeft de overwinning voor veel zelfvertrouwen gezorgd, want uit werd maar liefst met 1-4 gewonnen van IJsselmonde. Zes punten uit de twee eerste wedstrijden, het is een onverwacht mooi begin van onze mannen.