Het seizoen is nu echt bijna ten einde, maar zolang er bij Dubbeldam iets georganiseerd wordt, blijven de mannen van de Zaterdag 2 gewoon voetballen. Vorige week leek het er nog op dat ook zij voor het laatst een thuiswedstrijd gespeeld hadden, omdat de finale van de nacompetitie op neutraal terrein gespeeld moest worden. We weten niet precies waarom niemand deze wedstrijd op hun terrein wilde hebben, maar feit is dat we uiteindelijk op ons eigen kunstgras mogen spelen.
Hadden we geweten dat onze tegenstander Groote Lindt geen problemen had met een wedstrijd bij de vijand, hadden we wellicht het hoofdveld vol gras laten staan, maar nu hebben we geen andere keuze dan het kunstgras.
Het is mooi dat we onze mannen van de Zaterdag 2 nog hebben; zij spelen de finalewedstrijd voor promotie en we hopen dan ook veel Dubbeldammers te verwelkomen morgen om half drie.

Het is nu nog vrijdagavond en langzaam maar zeker komen de kinderen van het F-kamp binnendruppelen. Het lijkt heel rustig, maar dit komt vooral omdat een deel van onze kinderen echt nog heel klein is en ook de stembandjes zijn nog niet klaar voor het harde schreeuwwerk.
In de keuken staan natuurlijk Linda en Karin, zij zorgen voor patat met wat lekkers erbij. De dames en heren van de begeleiding hebben het nog rustig, zij hoeven pas na de avondmaaltijd in beweging te komen en een groot deel van onze jongens en meiden loopt al met rode hoofden rond. Ze zijn aan het voetballen en gebruiken daarmee zo’n beetje alle energie die ze dit weekend nodig hebben, dat belooft wat voor het fameuze nachtspel.
Om het niet fout te laten gaan hebben Davey en Leon de velden afgezet met een enorm lint, zelf zijn ze er zo trots op dat hun levenswerk de Mexicaanse muur noemen. Het is alleen jammer dat Leon ervan uitgegaan is dat de dreumesen net zo lang zijn al hijzelf, in de meeste gevallen komen ze amper tot zijn knieën en kunnen we kinderlijk eenvoudig onder de muur doorlopen, maar het ziet er indrukwekkend en prachtig uit.
Vooralsnog zit het weer enorm mee, de nacht lijkt in elk geval droog te blijven en als het morgen gaat regenen, zijn de temperaturen in elk geval hoger dan vandaag. Het wordt dus niet heel erg afzien en we kunnen aan de bekkies van de kinderen zien dat ze er zin in hebben.
Direct na het eten maken de vier teams zich klaar voor het eerste spel, waar het leven van de kinderen op het spel staat. De teamcaptains krijgen, zoals we gewend zijn, een zelfgemaakt T-shirt aan waarop de volgende namen te lezen zijn: Lolbroeken, Ballenpakkers, vvv Barcelona en de Messi’s. In dit laatste team zitten, niet geheel toevallig, de allerkleinste helden van dit weekend.
Rick legt het eerste spel uit, volgens hem heet dit het hesjesafpakofzoietsspel en het is de bedoeling dat de kinderen bij elkaar de shirts afpakken of zoiets in elk geval.
We gaan nu naar buiten voor het soort tikkertje op de velden; het wordt dus rennen en elkaar tikken. Tegen de tijd dat we hiermee klaar zijn, zullen de kinderen uitgeput zijn en dan hebben we ook nog eens een spannend nachtspel.
U weet dat we begonnen zijn, ergens vannacht volgt nog een update, maar voor nu gaan we genieten van de mooie avond.