FC Tilburg MO 11-1 – Dubbeldam MO11-1

Vandaag de eerste wedstrijd van deze lente, uiteraard met lekker lenteweer. Het kostte een tocht van 50 minuten om bij onze tegenstanders FC Tilburg aan te komen. Eenmaal daar werd de tocht vervolgd met de zoektocht naar onze kleedkamer, dit kostte ons ook nog even. Maar dan toch uiteindelijk compleet en klaar voor de strijd. De meeste dames zijn gelukkig hersteld van de kleine mankementjes waar we vorige week mee te kampen hadden.
FC Tilburg draait samen met ons bovenin de competitie mee, het belooft dus een spannende pot te kunnen worden.
Het eerste kwartier verloopt moeizaam omdat er niet goed druk word gezet en omdat Tilburg de verdediging erg goed in elkaar heeft staan.
Na de time out, en een peptalk van de trainers lijkt het erop dat onze dames wakker worden en wellicht hun angsten overwinnen. Al snel begint het spel te lopen en laten onze dames de ene mooie aanval na de andere zien. Het spel wordt dan ook beloond door doelpunten, uiteindelijk 3 voor de rust en alle 3 voor onze dames. Uniek voor onze dames is het derde doelpunt. Deze wordt gescoord uit een heuse penalty, gekregen door een handsbal.
Ruststand 0-3, tijd voor de tweede helft.
Onze dames weten vrijwel na de aftrap te scoren en gaan door met het vertrouwde spel. Dit tot genoegen van de altijd in grote aantallen aanwezige papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, ook dit mag wel eens genoemd worden.
Het laatste kwartier lijkt de tegenstand wat af te nemen en drukken onze dames stevig door. Dit alles tezamen leidt tot de eindstand van 1-6.
Het tegendoelpunt is geheel verdiend voor Tilburg. Toch fijn voor die meiden dat hun spel beloond wordt met een doelpunt. Helaas voor hun staan onze dames als een hecht team als een huis en nemen wij de welverdiende 3 punten me naar huis.

Hieronder een korte video: