Het is zondag 14 oktober 2018 en terwijl de discussie in Nederland onder meer gaat over het al dan niet afschaffen van de zomertijd, heeft de natuurlijk allang ingegrepen. Het is altijd zomertijd en in de standaarduitrusting van een ervaren voetballer zit tegenwoordig dan ook zonnebrandolie.
Onder een stralende zon spelen al onze elftallen weer lekker thuis en om dit te vieren, is Gerrit van Kooten vandaag aanwezig om een lekker moppie te zingen.

Zondag 6 – Sprundel 6 2-6
Als eerste elftal is onze Zondag 6 aan de beurt. Zowel het veld als de hemel ligt er heerlijk strak bij en als dan ook nog eens de vaste scheidsrechter Harry Swart weer fit genoeg is om te fluiten, kan een deze voetbaldag eigenlijk niet meer kapot. Met twee heerlijke doelpunten voor en een luttele zes tegen stappen onze mannen vermoeid, maar voldaan van het veld.

Zondag 5 – Beek Vooruit 11 9-1
Cinco mocht aantreden tegen Beek Vooruit nummertje 11, een ploeg dat gemaakt lijkt te zijn om carnaval te vieren en waarschijnlijk pas na de elfde van de elfde tot leven zal komen. Vandaag waren ze in elk geval al voor het eerste fluitsignaal vooral bezig met de derde helft en ze werden tijdens de wedstrijd getrakteerd op maar liefst negen doelpunten, terwijl zij er zelf maar eentje tegenover konden stellen.
Een heerlijke dagje derhalve voor ons Vijfde elftal.

Zondag 4 – SC Kruisland 4 5-0
Ook ons vierde elftal maakte van deze zomerse dag een ongekend groot voetbalfeest door de gasten uit de wereldstad Kruisland met maar liefst cinco doelpuntjes terug naar het zuiden te sturen.

Zondag 3 – UVV’40 4 7-0
Het scorebord bij Dubbeldam maakt overuren vandaag, de uitslagen zijn dermate groot dat we op basis van scorebordjournalistiek steeds meer op een korfbalvereniging gaan lijken. Dat ons derde elftal zijn zaakjes fantastisch voor elkaar heeft, is inmiddel wel algemeen bekend, maar een zevenklapper tegen UVV’40 is toch een resultaat om trots op te zijn.

Zondag 2 – Roosendaal 2 5-3
Ook het tweede elftal laat zich vandaag niet onbetuigd, maar omdat ze drie tegendoelpunten moesten incasseren, werd het toch nog even een spannend potje, terwijl onze mannen toch echt duidelijk de bovenliggende ploeg waren. Met vijf doelpunten voor Dubbeldam werd de volle buit toch lekker over de streep getrokken en hiermee doet het Tweede weer goede zaken in het klassement.

Zondag 1 – Blankenburg 1 20-0
Als de Zondag 1 tegen de nummer laatst in de competitie aan mag treden, staat de teller al op 28 doelpunten voor Dubbeldam en de verwachting is dat hier nog wel het een en ander bijkomt. De vraag vooraf is vooral hoe snel de dubbele cijfers worden aangetikt en bij de rust is het antwoord al gegeven. Het staat dan namelijk al 10-0 voor Dubbeldam en in de tweede helft scoort Dubbeldam net zo vaak. Met 20-0 winnen is bij de F’jes misschien nog wel aardig, maar bij een eerste elftal is het voor niemand leuk en hiermee is eigenlijk wel aangetoond dat de vooraf door de KNVB bedachte competitie-indeling in de praktijk totaal niet werkt.
Maar wat we er ook van vinden; Dubbeldam staat eerste in de competitie met een meer dan krankzinnig doelsaldo van plus 33 na vier wedstrijden.

Na een totaal van maar liefst 48 doelpunten kan het feest losbarsten in de kantine van Dubbeldam.