Het is alweer even geleden dat onze jongens gespeeld hebben tegen Oranje Wit, maar iedereen met een goed geheugen weet dat het de vorige keer een spannende wedstrijd is geweest, die pas laat in de tweede helft door Dubbeldam beslist werd.
Vandaag is het prachtig weer en we weten inmiddels dat op Michel na iedereen die iets met de coaching te maken heeft Fred heet. Zo zien we voor ons een fanatiek coachende Fred Hessler en aan de overkant in de dug-out moet dan Fred Voetee zitten. De vlagger bij Oranje Wit zal wel Fred heten en de jongeman die de wedstrijd fluit, is gegarandeerd Fred.
We spelen op het E-veld, dat nog vol ligt met blauwe snippers, waarschijnlijk is hier eerder op de dag een kampioensfeestje geweest. Ook tijdens onze wedstrijd horen we van het B-veld vuurwerk knallen en ook daar is iets te vieren.
Jammer genoeg valt er bij ons, zeker in de eerste helft, eigenlijk helemaal niets te vieren, maar dat komt voor uw verslaggever goed uit, want hij heeft beloofd om lovende woorden over Oranje Wit te schrijven.

Even lijkt het erop dat Luuk vroeg in de wedstrijd kan scoren, maar hij wordt wat laat afgefloten voor een overtreding die hij wel degelijk gemaakt heeft. Een klein puntje van kritiek voor onze jonge Fred, die verder trouwens voortreffelijk fluit, het mag wel soms wel een tikje eerder.
Direct na deze kans is het Oranje Wit dat razendsnel de grote oversteek weet te maken en Marco weet met veel moeite de bal weg te tikken en in de rebound is hij gelukkig weer op tijd op de been om een voorsprong voor Oranje Wit te voorkomen.
Stan begint sterk aan de wedstrijd, maar net als onze andere jongens lukt het hem maar niet om in de zestien te komen. Een schot van afstand gaat hoog over en als het Mert even later wel lukt om op te duiken in de zestien raakt hij de bal veel te zacht.
Het lijkt er misschien op dat Dubbeldam goed bezig is, maar natuurlijk zijn de verslagen altijd een tikje gekleurd. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Dubbeldam in de eerste helft amper voetbalt. Onze mannen sloffen wat in het rond en meer dan eens wordt er afgevlagd omdat een speler van ons terug komt lopen uit buitenspel; als dat gebeurt ben je niet echt met voetballen bezig.
Zeker op het middenveld verliest Dubbeldam veel duels en de mannen van Oranje Wit zijn ronduit beter. Waar wij te vaak te traag zijn in de opbouw, is het Oranje Wit dat graag en goed de diepe bal speelt en omdat wij onvoldoende goed dekken, kunnen ze lekker van afstand schieten.
Dat één van deze schoten achter Marco belandt, is dan zo gek niet en de achterstand is meer dan terecht.
Jeroen schiet nog wel een keer op het doel, maar er zit geen geloof in. Tijdens de drinkpauze verzucht Refik: ‘Waarom hebben ze niets gedaan’ en dit is een aardige samenvatting van de hele eerste helft.
Gelukkig hebben we achterin Majid en Milan, die veel opruimen en even lijkt het erop dat Jesse de gelijkmaker weet te maken. Na een knappe actie komt hij de zestien binnen, hij weet de keeper te omspelen, maar jammer genoeg is er net één verdediger te veel en komt Jesse niet verder dan een corner. Vanuit deze corner weet Jesse net naast te koppen.
Vlak voor rust is het Oranje Wit dat op een mooie plek een vrije trap krijgt, maar Marco stompt goed weg.

Na rust komen onze mannen met hangende koppies het veld op. Ze stralen geen geloof uit en al snel zien we dat ze echt alles door het midden willen spelen, waar het vooral gezellig druk is.
Even hebben Fred en Martin een wat onaardig onderonsje over al dan niet hands; het hoort bij een spannende wedstrijd als dit en onze Oranje Wit Fred coacht met hart en ziel.
Terwijl we over een weer wat kleine kansjes zien, met de nadruk op kleine, appt Jolanda met niemand minder dan Anoux, een van onze heldinnen van de MO13-1 die de bekerfinale heeft gehaald en ook nog eens kampioen kan worden.
Na de drinkpauze in de tweede helft besluit Dubbeldam eindelijk maar eens te gaan voetballen. Voor het eerst zien we ballen die niet onderschept worden door Oranje Wit spelers en combinaties die enigszins uit de verf komen.
Als de verdediging van Oranje Wit wat slap optreedt, roept Fred: ‘Je mag gewoon koppen hoor, ik heb shampoo bij me.’
Stan kopt tot twee keer toe richting de goal, de eerste gaat naast, de tweede wordt van de lijn gehaald. De gelijkmaker wordt gescoord door Luuk, na een aanval door het midden, waar we dit keer wel een keer door de goede verdediging van Oranje Wit weten te komen.
De gelijkmaker zorgt ervoor dat Dubbeldam echt gaat voetballen. De druk wordt hoog en bij een uitval van Dubbeldam komt de keeper van Oranje Wit heel knap uit, buiten de zestien werkt hij de bal met zijn voeten weg. Mert wordt perfect aangespeeld in de zestien, maar rommelt zo met de bal dat hij niet aan schieten toekomt.
Even komt Oranje Wit er nog een keertje uit en direct is onze tegenstander gevaarlijk. Marco is gelukkig alert en het is direct de laatste keer dat hij de bal ziet vanmiddag. We zien nog kansen voor Mert, Bram en Stan. De laatste blijft ook nog even in de zestien liggen, maar blijkbaar was er gewoon sprake van een ongelukkig botsing.
Hoe graag we ook nog een doelpunt zouden zien van onze mannen, het zou volkomen onterecht zijn. Het gelijke spel waarmee we deze wedstrijd afsluiten, is feitelijk al een gestolen puntje na slechts een klein kwartiertje echt voetballen van onze mannen.

Het waren niet onze beste wedstrijden, maar misschien komt dit wel door Fred & Fred die hun elftal goed laten spelen en het optimale uit hun spelers halen. Eigenlijk had Oranje Wit vandaag de drie punten verdiend, maar wij zijn desondanks heel blij met dit gelijke spel.