Met heerlijk lenteweer togen we weer veels te vroeg naar de schenkeldijk. Dat was ook te merken aan de harde kern, die met moeite het slaap uit hun ogen konden wrijven. Alleen allrounder van de club,  Gregory is klaar wakker en vroeg met boys in de kleedkamer voor de taktiekbespreking. Rechterhand Mark, de trainer met het grootste stembereik van Dubbeldam, was afwezig in verband met werk. Tja, prioriteiten he.. . Vroege taktiekbespreking, betekent ook een vroege warming up van maar liefst 35 minuten. Als ze nu niet warm zijn gedraaid. Het veld was weer achter het kunstgrasveld. Heerlijk gelegen tussen de bomen en met een beetje fantasie waande je in een bomvolle Kuip. Vlaggenist Johan controleerde de doelnetten, de hoekvlaggen en of de lijnen recht waren. Terwijl hij nog even 50 sit-ups deed, kwam daar de scheidsrechter van vandaag aangelopen. En niet zo maar 1, nee oudspeler van ondermeer DFC, Fluks, EBOH en van het roemruchte Amstelwijk 7, Barry Dubbeldam. Professioneel als tie is had hij zelfs zijn kaartensetje en aantekenboekje meegenomen. Het was  alweer 3 maanden geleden dat er een wedstrijd gespeeld werd. Dus waar zouden de boys nu staan? was de grote vraag. Tegenstander is VVGZ, de meeuwen uit Zwijndrecht. Nieuw was het handen schudden voor de wedstrijd, allen de hymne van de championsleague ontbrak nog. Barry fluit af  en het balletje rolt weer.

Het was maar kort aftasten in de beginfase, want Dubbeldam begon voortvarend aan de wedstrijd. Bryan onderschept een pass van VVGZ, kapte een man uit en zette met een steekpassje LArs voor de keeper. Die schiet voorlangs. Tim Vink nu op links, passt op Jayden en die speelt in 1 keer door op Wesley, die kijkt rond en speelt heel beheerst op Lars die koelbloedig afrond. 1-0! Een mooie vloeiende aanval, net zo lang gespeeld tot ze de vrije man vonden. Genieten hoor langs de zijlijn. Bryan met een dribbel langs de rechterkant en zijn schot wordt ternauwernood gered dor de keeper van VVGZ. Dubbeldam heerst het eerste kwartier. Maar heel voorzichtig komt VVGZ aan aanvallen toe. Met een paar kleine kansjes. Daar gaat Lars ervandoor na een steekpass van Sander, helaas buitenspel. En gelijk daarna een buitenspel van Wesley. De verdediging staat aardig met Tom, Alexander en Mark. Goed geholpen door het middenveld met Jayden, Sander en Quirian. Die laatste strooit in balbezit met heerlijke passjes met zijn befaamde linker. Daar gaat Bryan ervandoor helemaal solo door de verdediging, maar hij loopt zich vast op de keeper. Op een uitbraak van VVGZ redt Tim van de Berg fantastisch. En daar weer een doelpunt van Dubbeldam! Maarnee, afgekeurd wegens buitenspel. VVGZ wordt sterker en dringt aan, de verdediging krijgt het zwaar. Maar Tim van de berg houdt het doel tot nu toe schoon. Bijna doelpunt van VVGZ nu, maar Cas en Alexander storen goed. Corner. De bal daaruit blijft gevaarlijk voor het doel heen en weer gaan wat voor oehs en aahs zorgt langs de zijkant van het veld. Gelukkig grabbelt Tim van de Berg de bal naar zich toe. Dan fluit Barry voor de rust.

De tweede helft begint zoals de eerste helft eindigde. Druk op het doel van Dubbeldam. De boys zijn er niet helemaal bij. Wat zat er in de thee? En jahoor daar is de 1-1. Gregory windt zich ontzettend op langs de zijlijn.En schreeuwt en tiert de mannen naar voren. Maar het spel blijft nog steeds slappe hap en daar is de 1-2. Wat een GE..UT hoor ik Gregory roepen. Ik kijk even vertwijfeld om me heen, en vroeg mezelf af of ik het nou goed hoorde. De  oren van uw verslaggever zijn niet zo als ze horen tezijn namelijk. Riep Gregory nu echt het deel van een vrouwenlichaam over de velden? En jahoor daar hoorde ik het toch weer.” Wat een GE..UT! Stelletje …UTTEN.  De boys begonnen nu wel beter te voetballen in ieder geval. Ik besloot het maar na de wedstrijd te vragen aan Gregory of dit voculaire ook in het ABN voorkwam. Lars en Tim Vink kwamen weer op stoom voorin en hielden de bal vast en hielden ook de verdediging van VVGZ bezig. Cas schoffelde en ploeterde als vanouds op het middenveld. Bryan was weer overal tevinden. En Tom liet geen aanvaller meer erlangs. En dan valt daar dikverdient de 2-2. Na goed onderscheppen van Cas, die speelde op Dani en die gaf weer een strake voorzet op Topscoorder Lars. Het middenveld is de sleutel in deze wedstrijd. De wedstrijd is aardig in evenwicht nu. Bryan gaat weer solo nu en had beter in de 16 kunnen afspelen. De aanval strandt in de verdediging. Tim Vink nu met een prachtige steekpass op Jayden die even los is op rechts. Hij schiet de bal tegen de verdediging, Bryan pikt de bal op en speelt 1, 2 man uit en knalt de bal in de korte hoek. 3-2! Dan in de laatste minuut nog een corner van VVGZ, daaruit een schot die gelukkig naast gaat. Einde wedstrijd.

Oudspeler en scheids Barry heeft dan nog wat tips voor de boys, dat ze uit hun taak moeten blijven voetballen en niet teveel gaan lopen.

En voor de oplettende lezer, uw verslaggever had het inderdaad niet helemaal goed gehoord. Gregory riep na de 2 doelpunten dat ze niet moesten gaan TRUTTEN. Waavan akte.

Volgende wedstrijd is uit en wel bij Rezoord. Houden ze dit bij vlagen goede spel vast?