Ook vandaag liggen de velden van DFC er verlaten bij, natuurlijk ter nagedachtenis aan Paul Pluijmert, van wie vorige week zo vreselijk zijn leven is ontnomen. Hij ging gewoon een avondje stappen, zoals zoveel mannen en vrouwen van zijn leeftijd, alleen hij kwam niet meer thuis.
Afgelopen week lezen we dat ambulancepersoneel gebruik mag gaan maken van kogelwerende vesten en helmen, omdat ze niet altijd hun werk veilig kunnen uitoefenen.
Soms vraag je je af in wat voor wereld we wonen, maar gelukkig hebben we in deze week ook gezien met hoeveel liefde er over Paul geschreven wordt en hoe mensen elkaar opzoeken om steun te geven en te ontvangen.
Bij ons is gewoon gevoetbald vandaag, maar we weten dat ook veel van onze spelers stilgestaan hebben bij Paul. Het vijfde had moeten spelen tegen DFC en het eerste had een vrij weekend. Dit betekent dat er maar drie wedstrijden gespeeld zijn.

DFC 6 – Zaterdag 5
Deze wedstrijd ging natuurlijk niet door.

Drechtstreek 5 – Dubbeldam 4 7-2
Het was vorige week zo goed bevallen in Papendrecht dat onze mannen van het vierde dit weekend ook weer de brug over gaan om met drie punten thuis te komen.
Drechtstreek begint voortvarend en al snel kijken onze mannen tegen een 1-0 achterstand aan, als Jeffrey Heystek de gelijkmaker scoort, lijkt alles weer mogelijk te zijn, maar de wedstrijd verloopt echter heel anders. Lijkt het bij de rust nog spannend te worden, in de tweede helft is vrijwel elke aanval van Drechtstreek doeltreffend en scoort alleen Jelle Kamp nog even tegen. Zo wordt het een wat geflatteerd 7-2 verlies.

ZBC’97 3 – Zaterdag 3 1-0
Zwijndrecht Bakestein Combinatie 1997 is een fusieclub bestaande uit twee grote verenigingen uit het Zwijndrechtse, maar inmiddels is het ingehaald door veel andere clubs waaronder de overbuurman Pelikaan.
Gelukkig spelen er zeker bij de senioren nog steeds verschillende elftallen, die niet alleen het gras betreden, maar hier ook nog regelmatig winnend vanaf stappen. Het is jammer dat vandaag Dubbeldam het onderspit moest delven, maar met het kleinst mogelijke verschil is het wel een spannende wedstrijd geweest.

Rijsoord 3 – Zaterdag 2 1-2
Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Rijsoord op het programma, voor beide ploegen een belangrijk treffen. De verschillen in deze competitie zijn klein en elk punt is van groot belang. De winnaar vandaag haakt aan bij de top en de verliezer staat direct in de middenmoot. Natuurlijk kan dit volgend jaar ook zomaar weer anders zijn, maar omdat onze mannen met 1-2 de punten mee naar huis nemen, staat Dubbeldam op dit moment in de top drie.
Een mooie positie voor dit elftal.

Zaterdag 1
Onze Zaterdag 1 heeft vandaag een dagje rust en na zeven wedstrijden staat ons eerste met een zevende plek netjes in het linkerrijtje. Drie keer winst, drie keer verlies en een gelijkspel is de score en dat is voor een promovendus een keurig resultaat. Het seizoen is dus goed begonnen voor onze mannen en ze lijken hun plekje in de derde klasse gevonden te hebben.