Unitas 17-1 Dubbeldam 17-1 4-2

Afgelopen donderdag mochten onze spelers van de 17-1 extra vroeg naar Dubbeldam komen, omdat ze van Theo Hulshof hun sponsorkleding voor het komende seizoen kregen. Met een enorme voetbaltas vol met shirts en broekjes kwamen ze thuis en zo lopen ze er dit jaar weer prachtig bij dankzij onze sponsor Reclame.nl.
Omdat onze tegenstander in dezelfde outfit speelt als Hardinxveld spelen onze mannen ook vandaag niet in hun vertrouwde zwart-wit gestreept, maar lopen ze vandaag in een mooie oranje outfit. Omdat deze week wedstrijden van mannen altijd eindigen met een 4-2 uitslag, is het zelfvertrouwen dan ook groot.
Vandaag staat Davey alleen voor de groep, omdat Jordy met de Zondag 1 op zaterdag speelt, dit in verband met de bekercompetitie, waar alle vaste zekerheden overboord worden gegooid. Over vaste zekerheden gesproken, we hebben uit zeer betrouwbare bron – J.S. te D. – gehoord dat de topscoorder van de Zondag 5 dit jaar niet Marcel van den Berg zal zijn, maar een jonge hond, die na een jaar proefdraaien nu definitief de overstap naar het meest ervaren elftal van Dubbeldam heeft gemaakt. Uw verslaggever weet trouwens niet of Marcel het hier mee eens is, dus we zullen het scoreverloop komend seizoen eens goed in de gaten gaan houden. Na de wedstrijd horen we trouwens dat trainer Arion Bosch van Unitas ook nog gewoon voetbalt en gezien zijn haarkleur zou hij perfect passen bij de Zondag 5.
Bij Unitas zijn ze vijf jaar geleden begonnen met het bouwen van een fraai bordes aan de kantine, maar omdat blijkbaar is afgesproken dat hier alleen aan gewerkt wordt als onze 17-1 op het hoofdveld mag spelen, wil het allemaal niet zo vlotten. Vandaag hebben de werklui geluk, We zijn hier al vroeg en we spelen de wedstrijd dit keer wel helemaal uit, dus staan alle Bob de Bouwers klaar met hun slijptollen en ander zwaar gereedschap om een openslaande deur aan te brengen.

Uw verslaggever mag ook vandaag de vlag ter hand nemen en zodoende is zijn zicht ietwat beperkt, omdat hij vooral op buitenspel moet letten. Hij heeft het gemakkelijk vandaag, de aanvallers van Unitas zijn zo snel dat ze geen risico hoeven te lopen en van buitenspel is dan ook amper sprake. Het meest penibele moment voor uw verslaggever is het tweede doelpunt van Unitas. Enkele jongens van Dubbeldam zien de bal over de achterlijn gaan, maar hiervan is geen sprake, hoewel het maar centimeters scheelt. Of onze mannen hierdoor wat afgeleid zijn, weten we niet, maar een van de Unitas-spelers staat eenzaam vrij in de zestien en mag de bal keurig in het doel schieten.
De 2-0 is trouwens een merkwaardige stand, omdat Dubbeldam sterk aan deze wedstrijd is begonnen en amper in de problemen is gekomen. We hebben enkele kansen gecreëerd, maar zijn niet tot scoren gekomen. Unitas daarentegen heeft aan één aanval voldoende voor de voorsprong en zijn derhalve zeer effectief. Na de 1-0 is Xander heel dichtbij de gelijkmaker, zijn prachtig ingeschoten vrije trap raakt de lat.
Gelukkig gaan na het tweede doelpunt de koppies niet hangen, maar onze mannen blijven strijden en als Xander zijn inzet gestopt ziet, is het Noah die voor de 2-1 zorgt, waarmee we dan ook gaan rusten.

In de tweede helft krijgt Unitas een corner, die opvallend slecht wordt genomen. De speler van Unitas raakt de bal volledig verkeerd, maar daarna gaat alles goed voor onze tegenstander en hoe het gebeurt, gebeurt het, het staat opeen 3-1.
Zijn vader heeft er lang op moeten wachten, maar dit is onderdeel van Robert zijn leven waar hij zich maar aan overgegeven heeft, maar eindelijk zien we Max de Haas na een vervelende blessure het veld in komen. Blijkbaar is zijn enkel weer helemaal in orde, want al snel weet Max te scoren en met een 3-2 achterstand lijkt er nog veel mogelijk vandaag.
De spanning is volledig terug en er wordt hard gestreden om de overwinning, soms te hard waarbij zowel Luuk als Xander volledig terecht een gele kaart moeten incasseren en de mannen van Unitas besluiten met een prachtig doelpunt de overwinning veilig te stellen. In een aanval die doet denken aan het voetbal van Barcelona weet Unitas weer een vrije man in de zestien te vinden, die eenvoudig kan zorgen voor de 4-2.

Zo lijkt ons bekeravontuur bij de tweede wedstrijd al te stranden, maar het was een leuk wedstrijd vandaag waar de twee ploegen vrijwel gelijkwaardig aan elkaar waren, maar uiteindelijk de overwinning terecht bij Unitas terecht is gekomen. Volgende week wacht Kozakken Boys, gelukkig weer thuis en zoals te verwachten was spelen ook deze mannen in een wit shirt met een bijpassend rood broekje.