Was het op stille zaterdag al niet al te druk met wedstrijden en speelden slechts twee van onze elftallen tegen een team met een bizar lange afkorting, vandaag is het zelfs nog rustiger. Misschien omdat het geen zondag is, hebben vijf van de zes elftallen de handdoek al in de ring gegooid nog voordat er sprake van een wedstrijd kan zijn.
We hebben natuurlijk een deel van deze spelers los in de heupjes bezig gezien tijdens de Hollandse Avond waar dit jaar alleen de allerbeste Nederlandstalige zangers te horen waren en wat door de grote inzet van Dees Durinck een ongekend succes is geworden.
Omdat het mooi weer is en we ook nog een Dubbeldammer te vullen hebben, houden we het maar kort vandaag. Hieronder is het verslag te lezen van de wedstrijd van ons eerste elftal tegen HMSH

HMSH 1 Dubbeldam 1 3-1

Waar veel Dubbeldammers hoopten dat onze mannen na zeven wedstrijden fier bovenaan deze bijzondere competitie zouden staan, is het onze tegenstander die vandaag de ranglijst aanvoert. Net als SEOLTO is ook HMSH overduidelijk een afkorting, oorspronkelijk heette deze vereniging HMS naar het Haagse Meubel- en Stofferingsbedrijf met de naam Weyers.
De oprichting van onze tegenstander vond plaats in 1940, toen de oorlog al begonnen was, en al snel werd de betekenis van de afkorting Houdt Moedig Stand, een naam met een prachtige dubbele betekenis in deze moeilijke tijden.
In 1962 werd de letter H toegevoegd aan de naam, omdat er in Utrecht al een HMS bestond en hoewel de H van den Haag wat vreemd staat in deze afkorting, is de naam tot op de dag van vandaag HMSH gebleven.
Omdat de verschillen in deze competitie klein zijn en Dubbeldam omringd is door concurrenten, is het zaak om vandaag de volle drie punten te pakken. Als dat lukt, doen onze mannen gewoon weer mee voor de eerste twee plekken, bij een gelijkspel of een verlies zal de strijd gaan om een plek bij de eerste vijf.
Onze voorzitter Arie in ’t Veld zag onze mannen met een 1-0 achterstand de rust ingaan, maar zo voegde hij er aan toe, ‘in de tweede helft hebben we wind mee’. We hoefden dan ook niet lang te wachten op de gelijkmaker en met een half uur te gaan was er nog van alles mogelijk.
Na een eigen doelpunt en een doelpunt van HMSH stapten onze mannen uiteindelijk met een 3-1 verlies van het veld af. Het is nog even wachten op de uitslagen van onze concurrenten, maar het zal de komende weken elke week spannend worden.