Het seizoen 2018/2019 is alweer een tijdje onderweg, maar pas aan het einde van het seizoen worden alle statistieken bekend gemaakt door de KNVB. Daarom moeten wij het nu doen met de cijfers uit het vorige voetbalseizoen, die toch een redelijk goed inzicht geven in de resultaten op de amateurvelden.

Miljoenen doelpunten

In het voetbalseizoen 2017/2018 werden er 623.394 wedstrijden afgewerkt binnen de amateurtak. In deze voetbalwedstrijden werden er maar liefst 4.252.274 doelpunten gescoord, wat uitkomt op een gemiddelde van 6,82 doelpunten per duel. Het gemiddelde bij zaalvoetbal ligt nog wat hoger, daar werd er namelijk 9,68 keer per wedstrijd gescoord.

Waddeneilanden

De toeschouwers bij de wedstrijden op de Waddeneilanden konden genieten van de meeste treffers. Op Schiermonnikoog werd er 8,78 keer per duel gescoord en op Vlieland zelfs 8,22 keer. Deze statistieken zijn voornamelijk te danken aan de vele juniorenwedstrijden die op de eilanden werden gespeeld.

Amsterdam

De meeste wedstrijden worden traditiegetrouw jaarlijks gespeeld in Amsterdam. De club Voorschoten ’97 noteerde de meeste duels, namelijk net meer dan tweeduizend duels. Echter werden de meeste doelpunten gescoord door Quick’20, de club kwam in totaal 6581 keer tot scoren.

Lepelstraatse Boys 5

Bij de mannenploegen was het Lepelstraatse Boys 5 dat het vaakst tot scoren kwam. De ploeg noteerde gemiddeld meer dan tien treffers per duel. De vaste spits van Lepelseboys 5 noteerde vijf hattricks in één seizoen.

Statistieken Eredivisie

Volgens een voetbalsite met uitslagen en statistieken werd er in het seizoen van 2017/2018 het net ook vaak genoeg gevonden in de Eredivisie. In de hoogste voetbalklasse van ons land werd er maar liefst 960 keer gescoord in 612 wedstrijden. Dat brengt het gemiddelde op 1,56 treffers per duel. De topclubs wisten vaker tot scoren te komen, zo scoorde landskampioen PSV gemiddeld 2,55 keer per wedstrijd en Ajax zelfs 2,88 keer per duel. FC Twente degradeerde en noteerde gemiddeld 1,08 doelpunt per wedstrijd. In vergelijking met de amateurs wordt er vele malen minder gescoord op het hoogste niveau.