Vandaag wederom een topper op het programma. Het zonnetje schijnt vanochtend heerlijk en het is aangenaam vertoeven op het groene grasveld van Dubbeldam, alle ingredienten voor een mooie voetbalwedstrijd want zowel Peursum als Dubbeldam heeft voor aanvang van deze wedstrijd 18 punten uit 8 wedstrijden en moeten dus aan elkaar gewaagd zijn. Het heerlijke weer zorgt voor prima omstandigheden en beide teams hebben er zin in!

De bezoekers uit Giessenburg beginnen sterk en fel aan de wedstrijd. We laten ons ietwat overdonderen en de eerste kansjes zijn voor de tegenpartij. Echt gevaarlijk wordt het echter nog niet en de eerste echte kans is voor Dubbeldam, Juul komt gevaarlijk mee op en zijn inzet gaat ruim naast maar het is een goede kans. Niet veel later is er een gevaarlijke corner die Jim goed naar beneden kopt maar zijn inzet mist de kracht om doeltreffend te zijn, ook het schot van Timo mist teveel kracht om het de keeper van Peursum lastig te maken. Ondertussen worden de kansen voor Peursum ook groter maar de openingstreffer is toch echt voor de zwart witten, het is een fantastische goal die je maar zelden zo fraai uitgevoerd ziet worden. Max stuurt vanaf de middellijn de bal de linkerkant op, Stefan pakt de bal op en met een schijnbaar simpele maar o zo effectieve steekpass stuurt hij Milan diep. Deze heeft een perfecte pass op Shane die goed voor zijn man komt en de bal snoeihard achter de Peursumse keeper laat verdwijnen. Het is echt een goal van wereldklasse en de toeschouwers genieten volop, maar er komt nog meer!

Achterin staan Jim en Feike vandaag centraal, op de backs zien we Justin en Bryan. Dit sterke verdedigingsblok zorgt ervoor dat de Giessenburgse aanvallers het lastig hebben maar wordt het enkele malen toch echt gevaarlijk. Echter, Darryl staat vandaag erg goed te keepen, met enkele fantastische reflexen houdt hij de eerste helft zijn doel schoon en gaan we met 1-0 de kleedkamer in voor de rust. In de tweede helft komt Jeremy de verdediging ook nog versterken en ondanks dat Peursum wederom erg fel begint zijn de grote kansen voor Dubbeldam. Uit een corner is het weer Jim die koppend gevaarlijk is maar zijn inzet gaat net naast. Aan de andere kant moet Darryl zich strekken en de hoek induiken om de gelijkmaker te voorkomen maar hij doet dit met een bijzonder stijlvolle redding.

Dan komt er een corner van Thom, hij bereikt bij de eerste paal Max die de bal over de keeper heen kopt en de 2-0 aan laat tekenen in de verre hoek, het is een mooi doelpunt die het publiek nogmaals op laat veren. Zo blijft het een heerlijke wedstrijd waarbij beide ploegen alles geven, wij hebben in Darryl echter een zeer betrouwbare sluitpost en de voorsprong geeft vleugels. Er wordt gestreden voor iedere meter en het is heerlijk om te zien dat alle jongens alles geven en een fantastische pot op de mat leggen. Het blijft spannend maar de vrije trap van Milan haalt de spanning wel uit de wedstrijd. Hij krult de bal geniaal over de muur in de verre hoek van de keeper en zo zien we het derde mooie doelpunt van de dag. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, door het verlies van ASWH tegen de Zwervers staan we nu op een keurige tweede plaats. Het maakt de overwinning nog mooier maar vooral de manier waarop we vandaag gevoetbald hebben stemt de trainers erg tevreden, we hebben vandaag de beste wedstrijd van het seizoen gezien en het was het genieten met een hoofdletter G #supertrots!