Dubbeldam 15-3 Rijsoord 15-3 6-0

Het is een saaie dinsdagavond en uw verslaggever is naar Dubbeldam gereden omdat zijn zoon Marcoh moet trainen met de 17-1. Als hij uitstapt hoort hij dat er een gezellig reünie onder leiding van Ehrik de Jager wordt georganiseerd op het D-veld.
Als uw verslaggever aankomt ziet hij twaalf jongens en drie meiden zich voorbereiden op een treffen met Rijsoord en naast Ehrik zien we Mahnel en Theo zich bemoeien met het warmlopen en tussen de bonte menigte aan spelers ziet uw verslaggever veel bekende gezichten.
Onopvallend gaat hij naast de dug-out staan, zodat hij zich goed kan concentreren op het spel. Kenners weten dat uw verslaggever snel is afgeleid en door in elk geval één helft niet tussen de ouders te staan, is er een kleine kans dat er nog iets zinnigs over het voetballen op papier komt.

De trainers geven de opstelling door en het kan dus niet fout gaan met de namen vandaag: Dhaan, Sham, Larsh, Nhiels, Damihen, Bhryan, Lhars, Khane, Dylhan, Mahx en Evy. Op de bank hebben we nog Jhoran, Noa en Noa zitten en ook Bheau hobbelt vrolijk rond, maar om hij pas op het laatste moment is aangesloten bij dit elftal speelt hij nog niet mee vandaag.
De oplettende lezer heeft allang gezien dat bij dit elftal maar liefst drie meiden meespelen, waarbij er één gek genoeg geen Noa heet. Waarom alle jongens een H in hun naam hebben, is voor uw verslaggever ook een raadsel, maar volgens de enthousiaste moeders langs de lijn is dit gewoon zo, dus past hij zich maar snel aan.

Het lijkt wel of onze jongens en meiden een voorbeeld aan de Noorse voetbalvrouwen willen nemen, want vanaf de eerste minuut zetten ze veel druk en al snel belandt de bal op de paal en dit allemaal onder de goedkeurende ogen van oom Fred en Martin. De laatste is via een bijzondere omweg sponsor van dit geweldige elftal en iedere keer als iemand Allgroen voorbij ziet komen, mag er even aan Martin gedacht worden.
Even later is het Evy die de score kan openen en we zien in het eerste kwartier nog meer grote kansen, die er stuk voor stuk niet in het doel gaan. Dhaan kan op zijn gemak wat bijkomen van zijn geweldige zwemavontuur en staat een meter of dertig voor zijn doel lekker naar zijn strijdmakkers te kijken.
Bij de eerste tegenaanval is Rijsoord zo gevaarlijk dat een overtreding nodig om de spits tegen te houden en de vrije trap wordt maar ternauwernood naast geschoten.
Rijsoord krijgt hierdoor wat zelfvertrouwen en even lijkt het een echte wedstrijd te worden, maar als uw verslaggever even niet kijkt, schiet Mahx de bal voor Dubbeldam binnen. Hij besluit de bal nu niet meer uit het oog te verliezen en hij ziet dan wel dat Lhars de bal netjes over de keeper heen schiet.
Na deze twee doelpunten is Rijsoord gebroken en op een diepe bal van Nhiels is het weer Mahx die knap langs de keeper schiet. Het staat 3-0 en omdat de laatste grote kans op de paal belandt, is dit ook de ruststand.

Na de rust gaat uw verslaggever tussen het publiek staan en omdat hij vrijwel iedereen kent, inclusief trouwens onze scheidsrechter Patrick de Rover, is er van voetbal kijken natuurlijk geen sprake meer. Het gaat alleen nog maar over randzaken en hij ziet dat Lydia en Barbara al perfect op elkaar ingespeeld zijn: als Lydia haar koffie op heeft, kan Barbara haar bekertje als asbak gebruiken.
We zien nog wel dat Rijsoord de tweede helft begint met een enorme kans en dat de keeper van Rijsoord een geweldige redding in petto heeft. Het is weer Mahx die diep gestuurd wordt en de keeper weet te verschalken, even is er een korte discussie of dit nu wel of geen hattrick is, maar volgens Iris is het gewoon magnifique en vanaf dat moment zien we Iris alleen nog maar in haar eentje de wave maken; zelf zegt ze dat dit te maken heeft met vliegjes en muggen.

Omdat het lastig is om een hele wedstrijd geconcentreerd te blijven, uw verslaggever lukt dit nooit langer dan vijf minuten, geven we af en toe een kans weg, maar Dhaan staat gewoon altijd op zijn post en hij houdt zijn doel netjes schoon.
Terwijl onze aanvoerder Nhiels een vrije trap vanaf een meter of twintig weet te verzilveren, komt uw verslaggever erachter dat Barbara oom Fred niet kent, heel bijzonder bij een reünie en gelukkig wordt dit deze avond nog goedgemaakt.
Terwijl de wedstrijd langzaam richting het einde gaat en we onze tegenstander vast een groot compliment mogen geven, omdat ze ondanks het kwaliteitsverschil gewoon blijven voetballen en blijven geloven in een eretreffer, krijgt uw verslaggever te horen dat het leven heel simpel is: meisjes No H en jongens altijd een H. Nou ja, het zal allemaal wel.
In elk geval hebben de moeders met elkaar afgesproken om hun kinderen positief te stimuleren en veel teams kunnen een voorbeeld nemen aan de ontspannen sfeer langs de lijn bij dit elftal.
Uw verslaggever ziet Patrick op zijn horloge kijken en terwijl de armen van Iris weer de lucht in gaan ter bestrijding van een zwerm muggen, mist hij na het eerste doelpunt ook het laatste en zesde doelpunt van deze wedstrijd. Het was blijkbaar een eigen doelpunt van Rijsoord en met 6-0 heeft onze 15-3 een mooi visitekaartje afgegeven.
Voor iedereen die zich de komende weken wat verveelt en niet alleen naar voetballen wil kijken, maar ook wil genieten langs de lijn: kom gewoon een keertje kijken bij Dubbeldam 15-3, waar plezier misschien nog wel belangrijker is dan het resultaat.
Na afloop blijkt dat Jolanda niets meegekregen heeft van een reünie en zij staat samen met Joey wat eenzaam achter de bar. We drinken nog wat op de goede afloop en na een korte massage van Joey gaat hij opgewekt en blij weer naar huis.