Jarenlang werd er op Hemelvaartsdag een toernooi voor onze senioren en oudere junioren gespeeld; dit jaar kon dit helaas niet doorgaan, maar onze eigen Gert-Jan Geschiere zorgde er vandaag voor dat dit toernooi toch nog plaats kon vinden. Niet alleen op een andere dag, maar ook met een andere naam en zo vochten maar liefst acht teams op het B-veld om de allereerste Piet van der Stel trofee.
We zagen vandaag tussen de vele senioren ook veel junioren, waarvan er een aantal meededen onder de naam de Underdogs. Met Brend de Jong als coach zagen we maar liefst twee keer twee broers in het veld staan. Zowel Jaap en Peter alsmede Steven en Marco, maar ook Mike, Michael en Youri.

De eerste wedstrijd is tegen team Apfelkorn, bestaande uit alleen de allerbeste spelers van Ocho. Na een urenlange discussie met de organisatie of ze niet met acht tegen acht mogen spelen, het lievelingsgetal van onze Ocho-helden werd het toch gewoon zeven tegen zeven en onze mannen van de Underdogs zijn dus mentaal in het voordeel. Er is wel een klein probleem, omdat onze Jaap bij het inschieten op de bal is gaan staan en daarbij zijn knie verdraaid heeft, gelukkig kan onze held wel meedoen vandaag.
Direct zien we onze mannen in de aanval, maar met Robin in het doel weten we dat scoren heel erg lastig gaat worden. Ze laten zich echter niet kennen en ze schieten verschillende keren op het doel, waarbij uiteindelijk Youri het net weet te vinden. We staan dus zowaar voor en het is team Apfelkorn dat er alles aan doet om de score gelijk te trekken. Een schot van Bart gaat hard en strak in de hoek, zodat het 1-1 wordt.
Onze mannen spelen opmerkelijk genoeg allemaal met rugnummer 1 en even lijkt het erop dat ze dit ook helemaal verdienen, maar het lukt niet meer om te scoren en zo is het eerste puntje binnen.

Dan volgt team My Phone Repair en ook hier zien we al snel een aanval van onze mannen. Een bal die zeker tien meter naast gaat, moet volgens onze Brend de volgende keer iets meer naar rechts geschoten worden.
Het is Jordie die tot een kopkans komt en uw verslaggever heeft zich vandaag voorgenomen zijn naam consequent goed te schrijven. We zien een knappe redding van Marco, een sterke actie van Mike, waarbij de bal net naast het doel gaat. Volgens Savanna, die blijkbaar niet naar onze mannen kijkt, heeft ene Tom kaal haar. Terwijl Savanna alle kanten opkijkt behalve naar het veld, is het haar broer die een aanval opzet en de bal op Peter speelt; de laatste scoort en de vele supporters veren op.
Het lukt Steven nog even om een tegenstander verkeerd te raken bij een sliding, maar zelf zegt onze bikkelharde verdediger dat hij helemaal niets of niemand raakte in zijn actie.
Hoe dan ook, de overwinning wordt uit het vuur gesleept en onze mannen blijven dus in de race voor een geweldige prestatie.

Na onze mannen zien we team Apfelkorn het veld weer inkomen, het enige team vandaag die constant een drinkpauze heeft. Het is Patrick de Kievit die zorgt voor een snelle voorsprong en als ook de 2-0 valt, is het tijd om een drieliterfles Apfelkorn aan te laten rukken. Bij een corner vindt Thijs het moeilijk kiezen bij welk flesje bier hij moet gaan staan. We mogen nog vermelden dat de rushes van Wesley fenomenaal waren.

In de derde wedstrijd van de Underdogs hanteert Brend de IJslandse tactiek: de bal diep en hopen op een wonder. Jaap maakt het allemaal niet zoveel uit: het is voor iedereen Zondagochtend, dus laten we ons vooral niet druk maken.
In deze wedstrijd hebben onze mannen het zwaar tegen Knaagdier, dat na een mooie actie van Pascal en een doelpunt van Mark op voorsprong komen.

De weg naar de finale ligt open voor team Apfelkorn, dat in de rust van Zondag 2 en VOAB nog een wedstrijd mogen spelen. We horen als dat Ocho het hele seizoen anderhalf uur per week traint op penalty’s nemen zonder aanloop: minimale inspanning en maximaal resultaat derhalve.
In de rust is het Joorddie die het onze mannen nog knap lastig maakt, terwijl Jester langs de lijn warmloopt, mocht hij gevraagd worden om te fluiten. Jodrie heeft een inhaal in gedachten, maar raakt in de lucht helemaal niets.
Jordij heeft een grote kans, maar raakt de paal, terwijl Apfelkorn een razendsnelle transfer heeft gerealiseerd, het visitekaartje van Thijs, Mark Kurvers speelt namelijk mee. Corne heeft nog een geweldige Schwalbe in petto voor de supporters en het is niemand minder dan Wesley die een publiekswissel krijgt na een wondermooi doelpunt.
We eindigen deze wedstijd met de paal, die wederom door Jordrei wordt gevonden. Het is team Apfelkorn gelukt om de finale te halen, Robin krijgt een alcoholverbod tot aan de penalty’s die ons nog te wachten staan. Ze zullen het moeten opnemen tegen De Kroeg en na de wedstrijd van de Zondag 2 komt Apfelkorn in polonaise het veld op.
Het wordt een strijd tussen Robin van Dijk en Roy de Graaf, terwijl op dat moment waarschijnlijk Koen Boutens zijn contract bij de Zondag 2 tekent.

De penaltyserie is verschrikkelijk spannend, waarbij bij het eerste schot eerst de schoen op het doel gemikt wordt om daarna rustig de bal binnen te tikken. Koen schiet zijn laatste bal voor deze mini-Ocho strak binnen en Robin weet bij de eerste vijf penalty’s er een te keren. Omdat er al eerder gemist was, gaan we met drie tegen drie door, maar in dit toernooi blijken we gewoon een serie van zeven te hebben.
Als Mark gruwelijk hard de lat raakt, is het dus nog niet afgelopen, maar een misser van Robin maakt wel een einde aan de serie, die door De Kroeg gewonnen wordt. Even let Thijs niet goed op en terwijl het team van De Kroeg hun ereronde gaan lopen, blijkt dat Patrick de Kievit tijdens de penalty van Robin voor een flitstransfer heeft gezorgd. Patrick rent met zijn nieuwe ploeggenoten over het veld en hij geniet van de eerste overwinning met zijn nieuwe team De Kroeg.

Zo zit het eerste, maar zeker niet het laatste Piet van der Stel toernooi erop; het was ondanks het iets mindere weer en het verlies van onze mannen van de Zondag 2 een geweldige happening. We hebben er van genoten en bedanken Gert-Jan Geschiere voor het organiseren van dit prachtige evenement.