Zaterdag 3 Oranje Wit 9 2-0

Het is half drie als onze Zaterdag 3 mag voetballen tegen Oranje Wit 9. Nu lijkt dit op papier een ongelijke strijd te gaan worden, maar zoals iedereen weet, heeft Dubbeldam bij de senioren zowel een Zondag- als een Zaterdagafdeling. In totaal voetballen we met maar liefst elf seniorenteams, waarvan er dit jaar zes uitkomen op de zaterdag.
Bij het Dubbeldamteam zijn trouwens slechts negen spelers van het derde aanwezig en gelukkig doen er veel mannen van het vierde mee. Met een kleine supportersschare en een tegenstander die we natuurlijk goed kennen, moet het een lekker voetbalmiddagje worden.
Jammer genoeg is het langs de lijn al bijzonder heet en op het veld pijnigt de zon onze spelers, waar dit jaar voor het eerste officieel Steven, bij de echte fans ook bekend als de nieuwe Daryl Janmaat, en Ruben – ik speel aanvallend linksback – meedoen.
Onze scheidsrechter van vandaag is Rick Voswinkel, die direct onze vlagger laat staan bij buitenspel en bij de eerste ingooi aan de andere kant, de andere kant op wijst als de vlagger van Oranje Wit aangeeft. Rick heeft in de loop van de wedstrijd nog wel een paar momentjes, maar Oranje Wit is er de tegenstander niet naar om zich hier al te druk om te maken.

Stephan is de vandaag de trainer/coach/baas en omdat Ruben te laat is, mag hij beginnen als reserve; Steven mag in de basis beginnen en hij houdt dit maar liefst tien minuten vol. Zijn lies vindt het dan wel voldoende.
Ook de trainingstrainer Edwin van Dee komt met zijn zoontje kijken en hij fluistert uw verslaggever in zijn oor dat de sponsoren van de shirts graag genoemd willen worden. Dit zijn Menno Mientjes namens firma Pullen, Patrick van Dijk, Leviano Crewing en als laatste een internationale geste van onze perfect gekapte aanvoerder van de Zaterdag 1. We hadden graag een foto van de shirts laten zien, maar onze mannen spelen in een heel andere outfit.
Omdat dit team geen vaste keeper heeft, vinden we vandaag Noah Speelmeijer in het doel, die er op zijn geheel authentieke wijze alles aan doet om de bal aan de goede kant van de achterlijn te houden.
Het spel verloopt door de hitte wat traag en beide elftallen krijgen wat kansen. Nilanthe schiet op de lat en als Martijn aanzet voor een rush naar het doel wordt hij getorpedeerd, waar de Oranje Wit speler terecht een gele kaart voor ziet.
Onze aanvoerder van vandaag is trouwens Simon en Hans is een groot deel van de wedstrijd een voortreffelijk vlagger, die bij de minste twijfel voor alle zekerheid de vlag naar de hemel laat reiken.
Even lijkt Oranje Wit de score te openen, maar Noah heeft een voortreffelijke redding in huis en op slag van rust is het Martijn die na een corner van Simon de bal binnentikt. Er mag nog even worden doorgespeeld en dan is het nogmaals Dubbeldam, dit keer via Selçuk die scoort en met een 2-0 tussenstand gaan we rusten.

Na de rust is het Oranje Wit dat nog wel aanzet, maar het voetbal wordt allengs minder. De krachten sijpelen weg en drinken is kostbaar op een dag als dit. Het is dan ook zonde dat een van de fans zijn sigaret uitmaakte in een bijna vol blikje Ice Tea van Edwin.
Terwijl Oranje Wit echt nog wel gevaarlijk is en zelfs nog een keer tegen de paal aanschiet, verzucht Marco dat het er op lijkt dat niemand er meer echt zin in heeft. Wel zijn we getuige van de eerste speelminuten van Joost, die een transfer vanuit IFC naar Dubbeldam heeft bewerkstelligd. Ook zien we een rode kaart voor een speler van Oranje Wit die blijkbaar iets te hard in zichzelf mopperde bij het verlaten van het veld na een blessure. Tot twee keer toe claimt Oranje Wit een penalty en even zo vaak wordt deze niet gegeven.
In een tweede helft waarin het tempo alleen maar afnam, weet Oranje Wit dan ook niet meer te scoren en eindigt deze wedstrijd in een overwinning voor de mannen van het derde en vierde.