Leek het gisteren nog een verloren lentedag na een reeks van regenachtige dagen, vandaag is het weer gewoon gezellig regen wat uit de lucht komt vallen, waardoor de velden er lekker nattig bij liggen en voetballen voor de echte bikkelaars hemel op aarde is.
Bij Groen Wit lopen blijkbaar alleen maar mooiweervoetballers of is de plaatselijke Sjaak bang voor zijn gras, iets dat de iets oudere lezer nog wel kennen van het DAF-achteruitrijden van weleer. In deze tijden van stikstofophoping en ander gedoe een niet meer te organiseren evenement, waar nog bijkomt dat DAF’jes amper meer te vinden zijn.
Omdat we maar liefst drie keer uit tegen Groen-Wit moesten voetballen, leek het er lang op dat er drie wedstrijden niet gespeeld zouden worden, maar gelukkig mocht ons eerste elftal wel gewoon de wei in.

STTPO/VOV 2 – Zondag 5 1-4
Iedereen die dacht dat onze manschappen van het vijfde onder de indruk waren van het verlies vorige week, hebben het helemaal mis. Deze grotendeels oude rotten in het voetbalvak hebben alles al wel een keer meegemaakt en weten dat na een verliespartij een lekkere overwinning goed is voor het zelfvertrouwen.
Over zelfvertrouwen gesproken, onze Jordy heeft vandaag maar weer eens een doelpunt aan zijn reeks toegevoegd.

Groen Wit 4 – Zondag 4 afgelast

Gastel 6 – Zondag 3 1-6
In Oud-Gastel, niet te verwarren met Gastel, dat net als Oud-Gastel gelegen is in Noord-Brabant, wat natuurlijk niet verward moet worden met de provincie Brabant in België, wonen blijkbaar dappere mensen, want hier werd vandaag gewoon gevoetbald.
Wat niemand de mannen in Oud-Gastel echter verteld heeft, is dat onze mannen van het derde bij mooi weer al goed zijn, maar bij slecht weer pas echt tot hun recht komen. Slidings van een meter of dertig zijn geen uitzondering voor deze regenhelden en met slechts 1-6 zijn de mannen van Gastel 6 er nog genadig vanaf gekomen.

Groen Wit 2 – Zondag 2 afgelast

Groen Wit 1 – Zondag 1 2-0
Waar ons vierde en tweede niet de wei in mochten, was ons eerste van harte welkom om het gras kapot te lopen en na het 2-0 verlies van ons vlaggenschip op de Zaterdag hopen we natuurlijk allemaal op een mooi resultaat van de Zondag, maar helaas, het mocht niet zo zijn.
Groen Wit was gewoonweg beter en de uitslag van 2-0 is een terechte weerspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld.

Sjakie
Bij Dubbeldam worden de velden trouwens al jaren niet meer afgekeurd; in 2015 is dit besloten door de wijze heren Brandon en opa Sjaak. Het werkt voor iedereen naar volle tevredenheid.