Hoewel elk jaar de Sinterklaasweken steeds minder feestelijk worden, was er bij Dubbeldam gelukkig sprake van een heerlijke voetbaldag. Van onze zes ploegen speelden er vijf thuis en ons Vierde had een vrij dagje.
Omdat de Eerste een echte tegenstander trof in Coal 1 wisten de fans op voorhand dat in de afgrijselijke competitie vandaag een echte wedstrijd te zien was en ondanks het wat frisse weer was het lekker druk langs de lijnen van ons hoofdveld.
Uw verslaggever had vandaag bardienst en hoewel hij niet veel meegekregen heeft van de wedstrijden, heeft hij wel sfeer kunnen proeven in de kantine.

Wat verder nog het vermelden waard is, is dat Dirk Dalebout diep in zijn hart een echte Feyenoorder is, in elk geval tot volgende week zondag.

Zondag 6 – ZBC’97 4 1-0
In de lente is het heerlijk om lekker vroeg te voetballen, in de winter kan het wel eens pijnlijk koud zijn. Hoewel de temperaturen niet al te hoog zijn, stond er gelukkig maar weinig wind en troffen onze mannen in ZBC’97 een lekkere tegenstander.
Volgens de spelers was het geen geweldige wedstrijd, maar wel een prettige tegenstander en dat de drie punten voor Dubbeldam waren vergoedde veel. Matchwinnaar was onze keeper die met een penalty de wedstrijd in het slot gooide.

Zondag 5 – Baronie 10 0-10
Twee middenmoters in deze competitie troffen elkaar, waarbij het vooral voor Dubbeldam belangrijk is om de punten aan de Schenkeldijk te houden.
In de eerste helft was het een spannende pot en volgens Ingmar was Dubbeldam zelfs wat beter. De ruststand was 0-1 in het voordeel van de Baronie, maar na rust ging echt alles mis wat er mis kon gaan bij onze mannen. Ingmar had geen idee meer hoeveel bier hij gedronken, ik bedoel hoeveel doelpunten Cinco geïncasseerd, had, maar het bleken er in de tweede helft negen te zijn.

Zondag 4
Als je niet speelt, kun je geen punten pakken en zo sta je nog eerste in de competitie om na een zondagje opeens weer vierde te staan. Maar onze mannen staan er nog steeds goed voor en zullen blijven strijden om de titel.

Zondag 3 – PCP 3 3-0
Na afloop van de wedstrijd was het nog lang onrustig in de kleedkamer van ons Derde. Niet vreemd natuurlijk als je weer eenvoudig gewonnen hebt, met drie doelpunten voor en nul tegen. Zelfs met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer twee staan onze mannen nog steeds op de eerste plaats.

Zondag 2 – Steen 2 4-1
Na afloop van de wedstrijd was Dennis Oeben vooral druk met de muziek in de kantine en in de paar uur dat zijn mobieltje aangesloten was op de muziekinstallatie was het heel gezellig in de kantine. Terwijl Dennis zich vermaakte bij Dubbeldam werd er thuis een enorme kerstboom opgetuigd en de komende maand kan hij dan ook genieten van kerst, Mariah Carey en andere vreselijke dingen.
U vraagt wat ons Tweede gedaan heeft?
Gewonnen natuurlijk, met 4-1

Zondag 1 – Coal 1 1-1
Uw verslaggever heeft een heerlijke middag beleeft met Karin en Linda in de keuken en Hans en Thea achter de bar. Vooral Thea vroeg zich af waar de naam Coal eigenlijk vandaan kwam en uw verslaggever is natuurlijk direct op onderzoek uitgegaan. Gek genoeg is Coal zowel een afkorting als een Engels woord: Coal Overseas Association Limited, maar ook gewoon steenkool.
De oprichting van deze club vond plaats in 1913 en Coal zou dus even oud moeten zijn als Dubbeldam, ware het niet dat deze oprichting niet helemaal goed ging en uiteindelijk werd deze vereniging in 1919 nog een keer opgericht. Volgend jaar bestaat Coal dus maar liefst honderd jaar en na vandaag weten we dat dit een spetterend feest zal gaan worden.
De wedstrijd eindigde in een terecht gelijkspel en ook in de derde helft waren de twee teams volkomen aan elkaar gewaagd. Pas na zessen verlieten de laatste spelers van Coal onze kantine en hoewel wij natuurlijk altijd het liefste drie punten willen pakken, is het niet erg om gelijk te spelen tegen een zo sympathieke tegenstanders als Coal. Met een gemiste penalty in de laatste minuut had Dubbeldam nog de grootste kans op de overwinning, maar een gelijkspel is een mooie uitslag.