De Baronie 17-2  Dubbeldam 17-1  1-1

De laatste twee wedstrijden hebben we als supporters genoten van een hardwerkend elftal en mooi voetbal. Hopelijk heeft dit niet te maken met onze nieuwe vlagger Lorenzo, want die is dit weekend te vinden in Euro Disney en hoewel dat park ook ergens in het zuiden ligt, vond hij het net te ver om af te reizen naar Breda.

Onze tegenstander van vandaag is een roemruchte vereniging met blijkbaar een grote jeugdafdeling, omdat wij uit mogen komen tegen het tweede O17 elftal. De entree is echter bijna onzichtbaar en als je niet precies weet waar je naar binnen moet rijden, ben je zo voorbij aan het parkeerterrein. Uw verslaggever is vandaag voor een keertje vlagger en van zijn mede-vlagger hoort hij dat De Baronie gekampt heeft met veel zware blessures en gelukkig lijkt dit achter de rug te zijn. Op de bank zitten dan ook vier reservespelers.

We spelen op het hoofdveld, waar redelijk recent een kunstgrasveld is neergelegd en zoals altijd bij kunstgras is het altijd maar de vraag waarheen de bal stuiters. De scheidsrechter is in de eerste helft goed bezig, waar hij in de tweede helft nogal eens wat rommelig lijkt te fluiten, maar hij is consequent en eerlijk en omdat de twee elftallen gewoon komen om lekker te voetballen, is het een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Het begint een wat eentonig verhaal te worden, maar ook vandaag is het vooral een kansenfestival voor Dubbeldam, waarin we onvoldoende trefzeker zijn. In de eerste helft is Dubbeldam gewoonweg het beste team op het veld en we zien op een enkel schotje op doel van De Baronie eigenlijk alleen kansen voor onze mannen, die echter geen van allen verzilverd lijken te worden. Yorrick raakt weer eens glansrijk de lat en vooral Xander had best een keer of drie mogen scoren, maar het lukt hem echter maar één keer. We gaan rusten met een voorsprong, maar die is echt minimaal.

In de tweede helft zien we ook Jelle even langs het veld staan, hij is tegenwoordig trainer bij deze verenging en omdat we eigenlijk Perry ook altijd zien als we Jelle tegenkomen, is het niet vreemd als uw verslaggever een paar uur later bij de 19-1 ook Perry de hand mag schudden bij ASWH.

Het is duidelijk dat de trainer van de Baronie aan zijn mannen de opdracht heeft gegeven om niet bang te zijn voor Dubbeldam en veel meer dan in de eerste helft golft het spel heen en weer, waarbij nog steeds de kansen voor Dubbeldam zijn, maar wie er ook probeert te schieten op het doel, de bal wil er gewoonweg niet in, tenminste niet meer achter de keeper van De Baronie.

Hoewel De Baronie veel inzet toont en steeds vaker in de buurt van onze zestien opduiken, komen ze eigenlijk bijna niet langs onze ijzersterke verdediging, maar als ze een vrije trap krijgen tegen de zijlijn aan, valt de bal in de zestien voor ons volkomen verkeerd en kan een van de spitsen gewoon vrij binnen schieten. Na de 1-1 denkt De Baronie kans te maken op meer, maar Dubbeldam geeft geen enkele kans meer weg, maar weten ook steeds minder kansen te creëren en als we al een kans krijgen, gaat deze natuurlijk niet het doel in.

Waar het gelijke spel van vorige week nog voelde als een kleine overwinning, dit gelijkspel voelt een stuk minder lekker. Toch was het een leuke wedstrijd en hebben we over de inzet van onze mannen totaal niet te klagen.