Barendrecht VR1 Dubbeldam VR 1 2-5

In het voetbal bestaan er maar weinig zekerheden. Zo wist Duitsland in het verleden eigenlijk altijd in de laatste minuut te winnen en wordt PSG gewoon altijd kampioen van Frankrijk. Aan elke zekerheid komt echter een einde en zo is vandaag een absolute zekerheid op een geweldige wijze gesloopt door onze vrouwen van het eerste.
Bij een bezoek van onze vrouwen is zowel de kantinebeheerder als de trainer van de tegenstander blij: de omzet witte wijn en mixdrankjes is ongekend hoog en de drie punten zijn op voorhand al binnen. Natuurlijk is ook vandaag de kantineomzet gewoon op peil, maar is het tegen alle voetbalwetten in Dubbeldam dat met de drie punten naar huis gaat.
Niet alleen onze dames zelf, maar ook de vele fans kunnen het eigenlijk nog steeds niet geloven, maar het is waar en daarom ook een verslagje meer dan waard.

Omdat Davey de overwinning van zijn 17-1 uitgebreid wilde vieren bij Dubbeldam, is Ton van Bezooyen de gelegenheidstrainer vandaag. Hij heeft zijn dochter Lotte en Tessa Kamstra meegenomen om niet helemaal weggetikt te worden. De enige die vertrouwen had op een goede afloop is Wendy, die net als Max Bresser de wedstrijd door een camera de wedstrijd gaat bekijken.
We moeten vooraf nog even vermelden dat Lotte Scheurwater maar liefst vijf dagen per week in de sportschool te vinden is, maar gelukkig zijn er altijd nog vrouwen die gewoon vast blijven houden aan de beste voorbereiding op onze wedstrijd. Aanvoerder Rosa is tot in de diepe uurtjes in de Kazerne te vinden geweest en is daarmee een lichtend voorbeeld voor de andere dames.

Het is Kimberley die voortvarend aan de wedstrijd begint, maar haar kans om zeep helpt en als Barendrecht de eerste kans wel verzilvert en achter onze – in elke wedstrijd gepasseerde – Jami krijgt, staan we met 1-0 achter en is iedereen bang voor een enorme afstraffing.
Maar dan grijpen de beide Lottes in; Lotte Scheurwater maakt tien minuten voor de rust de gelijkmaker en Lotte van Bezooyen scoort dan vijf minuten later de 2-1.
We gaan rusten met deze bijzondere stand op de borden, maar als Barendrecht vrijwel direct de 2-2 maakt in de tweede helft lijkt het gewoon een klassieke wedstrijd te worden, waarin Dubbeldam wel mee mag doen, maar geen punten weet te pakken.
Het loopt echter helemaal anders en niet alleen lukt het onze vrouwen om zowaar een hele wedstrijd te spelen, ze zetten druk en weten op een geweldige manier Barendrecht aan de kant te schuiven. Het zijn respectievelijk Lotte Scheurwater, Kimberley en weer Lotte die zorgen voor een eindstand van 5-2.
Met vijf doelpunten voor, waarvan er maar liefst drie gescoord zijn door hattrickgirl Lotte, en slechts twee tegen hebben onze vrouwen een prachtig resultaat gescoord en hier zal in de hele voetbalwereld over gesproken gaan worden de komende dagen. Het is dan ook een resultaat om trots op te zijn en misschien is het zomaar een opstapje naar nog meer aansprekende resultaten. We zullen onze vrouwen in elk geval goed in de gaten blijven houden de komende weken.