Dubbeldam 17-1 De Alblas 17-1 3-1

Direct na de wedstrijd van de 17-1 speelt onze Zaterdag 4 op het hoofdveld, de aanleiding hiervoor is verschrikkelijk: het dochtertje van een speler van Wieldrecht is overleden en alle spelers voetballen vandaag dan ook met een rouwband. Op momenten als dit weet je dat voetbal totaal niet belangrijk is, maar het is wel mooi om te zien dat je elkaar ook als tegenstander zijnde op zulke momenten tot steun kunt zijn, hoe weinig het misschien ook voorstelt.

Dit verslag gaat echter niet over de Zaterdag 4, maar over de 17-1 en andere dingen die vandaag niet lekker liepen. Zo is de uitslag van de MO11-1 per abuis opgeschreven bij de MO11-2, speelde Dylan een waardeloze wedstrijd, maar was de scheidsrechter nog slechter. Laat dit nu de geblesseerde Remco zijn, die dus ook vandaag niet in het doel van de Zaterdag 1 kan staan.
Verder werd zowel aan Ricardo als aan Tobias pas gisterenavond verteld dat ze met de 17-2 moesten spelen, die ongeveer tegelijk speelde met de 17-1: ook dat is niet al te best.
Heel soms speelt één van de jeugdselectieteams op het hoofdveld en vandaag was de 17-1 aan de beurt. We weten niet of het hoofdveld verlammend heeft gewerkt op de jongens die wel mee mochten voetballen, maar het was allemaal niet best en als ook Marco nog een zeldzaam foutje maakt, dan weten we dat het echt niet om aan te gluren was.

Maar we beginnen maar eens bij het begin, zonder Tobias en Ricardo en ook zonder Mert, die opgezegd heeft als lid bij Dubbeldam. Verder staat Jolanda achter de bar, maar zien we Petra met haar fototoestel langs de lijn staan. De eerste foto is die van scooters, die op een plek staan waar ze niet welkom zijn. We hebben inmiddels begrepen dat er ongeveer 4321 foto’s gemaakt zijn, deze worden na het weekend ergens online gezet.
Op papier zou De Ablas een makkelijke prooi moeten zijn en in het eerste kwartier is Dubbeldam dan ook heer en meester. De eerste kans is voor Bram na een prachtige voorzet van Luuk, maar Bram heeft net iets te veel tijd nodig. Aan de andere kant is De Alblas amper gevaarlijk en als ze in de zestien komen stompt Marco knap weg.
Dan krijgt Xander tot twee keer toe een grote kans, maar is een klein duwtje van een Alblasspeler voldoende om het gevaar te keren.
Na het eerste kwartier is de storm van Dubbeldam gaan liggen en laten onze jongens De Alblas lekker in het spel komen. Even lijkt de 0-1 het doel in te rollen, maar omdat Marco goed uitgekomen is, verdwijnt de bal voor ons aan de goede kant van de paal naast het doel.
Het is dan allang gedaan met de dominantie van Dubbeldam en De Alblas maakt hier gretig gebruik van. Mede daardoor is het nog een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken en de complimenten hiervoor gaan dan ook uit naar de spelers van onze tegenstander.
Als Dubbeldam een corner krijgt, mist iedereen de bal op Jeroen na. Vanuit het niets staat het dan 1-0 en de Dubbeldamsupporters hopen op een ommekeer. We blijven echter lamlendig voetballen, verliezen duels waar dit nodig is en als er van afstand op doel geschoten wordt, zien we een zeldzame blunder van Marco. Volgens zijn vaste fans zat er een stuitje in de bal, maar ook onze doorgaans zo betrouwbare sluitpost zegt dat hij de bal gewoon had moeten hebben. Maar wel of geen grote, gruwelijk intense blunder het staat weer gelijk en De Ablas ruikt dat ze kans hebben op een mooi resultaat.
Vlak voor rust krijgt Dubbeldam een vrij trap, die door Pascal slecht, maar hard wordt ingeschoten. Omdat een verdediger de bal aanraakt, is hij onbereikbaar voor de keeper en staat het miraculeus 2-1.

In de tweede helft gaat het regenen, is Jolanda gelukkig ontslagen van bardienst en gaat Dubbeldam gewoon lekker door met het maken van verkeerde keuzes, waardoor De Alblas met de minuut meer zelfvertrouwen krijgt. De duels worden feller en hoewel Dubbeldam niet goed speelt, is er over de inzet niet aan te merken. Misschien wel om dat onze mannen wat minder spelen, blijft het een geweldige wedstrijd om naar te kijken.
Ook Savanna staat onder het afdakje, wel met haar rug naar het veld, maar ze is er wel. Remco en Dylan vechten hun meningsverschilletje uit en Bram doet een Kramertje in de dug-out.
Er vallen enkele gele kaarten vanwege praten of het wegschieten van de bal. Zowel Jeroen als Kenan zijn zo dom om hiervoor een kaart te pakken, maar het tekent wel de wedstrijd in deze fase. Dubbeldam verdedigt de kleine voorsprong en De Alblas wil heel graag de gelijkmaker maken.
Met nog tien minuten te spelen blijft het ongemeen spannend en lijkt het erop dat De Alblas nog wel een gaatje in onze verdediging gaat vinden. Terwijl Dylan aangeeft geen idee te hebben wat binGO is, loopt uw verslaggever soms gewoon de regen in om maar te zien wat er gebeurt.
Dan verliest een van de spelers van De Alblas de bal aan Maurice en terwijl de klok bijna het einde aangeeft, schiet Maurice de bevrijdende 3-1 binnen.

Kort hierna fluit de scheidsrechter voor het einde en ondanks het slechte spel mogen we onze jongens toch een groot compliment geven. Ze bleven hard werken en geloven in de overwinning. Wel moet het volgende week een tandje beter, anders kon het zomaar weer een VVGZ-wedstrijdje worden in het Zwijndrecht van Pelikaan.