Heerjansdam JO13-4  –  Dubbeldam JO13-3

Hoewel de wedstrijd pas laat in ochtend begon, kwam uw verslaggever toch nog 5 minuten te laat bij op de molenwei in Heerjansdam. Hetgeen  hem gelijk op een reprimande van Gregory kwam te staan. De harde kern stond al bij de tribune, dus dat beloofd wat,  zei ik tegen gregory, zo 700 man passen toch op de tribune. Maarnee, de roem en faam van ons sterrenteam was hier nog niet bekend. De jongens  mochten op het laatste veld hun kunsten vertonen. Rechterhand Mark moest werken, zodat Gregory extra hard moest schreeuwen vandaag. De warmingup was traag vandaag, maar dat kan ook door het heerlijke zonnetje komen. Vlaggenist Johan drukte zich 50 keer op en trapte wat ballen op Tim de Keeper. De vrouwen van de harde kern pikten alle bankjes in en de mannen stonden als de beste stuurlui langs de lijn.

Tegenstander was zoals de oplettende lezer vast gemerkt heeft, Heerjansdam.  Groene shirts en zwarte broek. Of donkerblauw.  Opgericht na de 2de wereldoorlog en hun eerste team komt dit seizoen uit in de eerste klasse. Onze scheidsrechter van vandaag komt volgens mij ook uit die klasse, want alles werd zeer uitgebreid uitgelegd en handelingen verricht zoals muntje opgooien ed. Afijn zijn onze jongens niet gewend.

We trappen af en de de eerste 5 minuten zijn er wat speldeprikjes heen en weer. Gregory haalt ondertussen een doel van de zijlijn..eerste klasse club.. Daar staat Quirian buitenspel. Het spel gaat nu vooral op de linkerflank, Quirian neergehaald! Sander neemt de vrije trap en naast. Weer Quirian nu, het zijn zijn minuten hoor. En weer buitenspel Quirian. Heerjansdam heeft moeite met ingooien. De bal gooien zo over de zijlijn. Uitbraakje Bryan, gesmoord door de groene verdediging van Heerjansdam. Die bestaat uit 3 jongens die net zolang zijn als Bryan. Daar een corner voor Heerjansdam, de bal wil maar niet weg voor het doel van Dubbeldam en daar valt de 1-0.  Zo rommelgoal, bah.

Tom staat goed te verdedigen hoor, onderschept regelmatig een eindpass. Heerjansdam wordt sterker in deze fase. Jagen jagen schreeuwt Gregory naar de jongens, en ze zetten weer aan. Mooi spel van Mark op rechts, speelt slim een tegenstander uit passt mooi op Jari, maar ja die groene , lange verdedigers. Toch een corner eruit gesleept.Nu een identieke situatie voor de goal van Heerjansdam, de bal blijft in het doelgebied, maar geen rommelgoal voor onze boys. Heerjansdam laat Dubbeldam komen tot de 16 meter en probeert dan met een counter eruit te komen. Oei! Cas maait over de bal en een aanvaller van Heerjansdam is los, recht op Tim af. Die redt! Dan een uittrap van Tim, hoge bal die Lars probeert met zijn nek stil teleggen.  Jayden werkt zich een slag in de rondte op het middenveld. Dubbeldam probeert aantevallen maar ze lopen vast op de groene muur van Heerjansdam. En daar de 2-0 na een foutje van onze verdediging. Lars los! na een subliem passje van Tim Vink, maar buitenspel en rust.

Stefanie heeft verborgen talenten als cheerleader. Ze steelt de show in de rust. Alle spelers staan inmiddels weer op het veld en het is wachten op de scheidsrechter. En het is wachten op de scheidsrechter…Die drinkt duidelijk zijn koffie niet te warm. Manmanman. Het zal de eerste klasse wel zijn. Na 8 minuten komt tie ook aangehobbeld.  Gregory heeft de jongens een flinke donderspeech gegeven, meer jagen op de bal, het middenveld is voor ons en dan komt de goal ook wel, zoiets.

Dubbeldam begint meteen fel en Lars is los, rent bijna onder de benen van de verdedigers van Heerjansdam door. Maar loopt vast in die groene muur. Alexander staat samen met Cas lekker te verdedigen hoor. Bryan zijn welbekende op stoom komende dribbel komt er vandaag niet uit. Maar hij passt wel mooi op Lars die hem doorspeelt op Wesley die op het doel afgaat en een schot! Jaaa, nee de keeper stompt hem corner. Uit de hoekschop komt de bal voor de linker van Quirian uit, die haalt verwoestend uit, maar de keeper heeft hem. De beste kansen tot nu toe van Dubbeldam. Knappe redding ook van onze tim de keeper op een schot van Heerjansdam. Pass van Dani op wesley, maarja die groene muur..

Het moet gezegd worden, de verdediging van Heerjansdam staat als ja als een muur hoor. Jari onderuitgeschoffeld nu, kan niet meer verder. Het spel speelt zich vooral op de helft van Dubbeldam af. Maar daar een pass van Alexander op Bryan, die zet Wesley vrij richting doel, hij wordt gemangeld door 2 verdedigers in het strafschop gebied! Scheids eerste klas? Dit was toch meer een strafschop dan die van Ronaldo jongstleden woensdag? Maarnee een corner… EN die corner neemt Sander fantastisch, een indraaiende bal voor het doel, door zo lange verdediger van Heerjansdam eringekopt. Gerechtigheid. 2-1.

Dit breekt de wedstrijd helemaal open, het spel golft op en neer nu. En Gregory schreeuwt zich schor met zijn Jagen Jagen Jagen. Tim Vink passt nu heerlijk naar voren, de ruimte ligt ernu. Cas stopt een schot met zijn buik. Bryan los op het doel af, maar weer die groen muur! Maar daar valt toch de 3-1. Jammer. Maar ze blijven gaan onze boys, dat kan ook niet anders met zo opdwepende coach! Jagen Wesley! Jagen Lars enzovoort. Heerlijke laatste minuten om naar tekijken, nouja heerlijk wordt het nog 4-1.. Einde wedstrijd.

Het is geen schande om zo te verliezen van zo goed georganiseerde tegenstander(verdediging) Op naar de volgende pot, dat is woensdagavond al! half 7, dus het avondeten slaan we maar over.