Jo15-2 op bezoek bij Seolto Zevenbergen

Vandaag de eerste wedstrijd in de competitie. We hebben dit jaar een aantal onbekende tegenstanders en we mogen vandaag de moerdijkbrug over, want we moeten voetballen in zevenbergen. Voor veel jongens de eerste keer dat ze daar komen en dus zijn ze erg benieuwd naar de 7 bergen maar hoe dit dorp aan zijn naam gekomen is, het blijft de hele ochtend onbekend en we zien zelfs geen enkel glooiingkje in het Brabantse landschap. Ook de velden liggen er zo strak als een plank bij en we kunnen om 1015 beginnen aan een mooie pot voetbal in een zonovergoten sportpark de Meeren.

Opdracht van de trainers is om deze wedstrijd zo scherp als een mes te beginnen en onze mannen pakken dat in de eerste minuut goed op. Het is Stefan die met een mooie individuele aktie zijn man passeert en een geweldige voorzet geeft op Milan die de bal echter verkeerd raakt. De bal komt echter terecht bij Max die goed doorzet en direkt een kans krijgt op de 0-1. Zijn doelpoging spat uiteen op de paal en zo is de eerste minuut direkt spektaculair! Jammer genoeg is het daarna Seolto dat het inititief pakt. Enige minuten na het aanvangssignaal van scheidsrechter Jack van Hulten is het Darryl die de bal uit zijn netje moet halen. Een schuiver van de zevenbergse linkerspits is hem te machtig en de verdediging ziet er hier niet goed uit. Niet veel later staan we opnieuw te slapen als een onmogelijke bal toch nog voor de achterlijn wordt voorgegeven en we staan met 2-0 achter.

Dubbeldam is de betere ploeg in de eerste helft. Er wordt leuk gecombineerd en we zien leuke akties maar Seolto is veel effectiever in de afronding. Gelukkig maken we wel de aansluitingstreffer, eerst wordt er nog een verdediger van Seolto het veld uitgestuurd want de doorgebroken Shane wordt onderuitgehaald, net aan de rand van de 16 meter. De vrije trap levert niets op maar niet veel later is er een diepe bal van Timo die de snelle Milan wegstuurt, Milan legt hem breed op Shane en die schiet heel beheerst de verdiende 2-1 op het scorebord. Zo gaan we de rust in met de wetenschap dat we beter voetballen maar we nog wel steeds achter staan.

Na de rust spelen we weer met 11 tegen 11 en ontstaat er een waar voetbalgevecht met kansen over en weer. Uiteindelijk is het halverwege de tweede helft Milan die met een gewedige uithaal van af de 16 meter zijn inzet via de onderkant van de lat binnen zien knallen. Het staat 2-2 en het geeft de verhoudingen op dat moment aardig weer. Het spel golft op een neer en het is echt een hele leuke wedstrijd. We knokken voor wat we waard zijn en we zien een overtreding op Timo net buiten de 16. De scheidsrechter laat goed doorspelen en Tim wint zijn duel, de bal komt voor de voeten van Milan die zich niet bedenkt en de 2-3 binnen tikt. Er volgt een spannende slotfase waarin Seolto echt de betere ploeg is. Het lijkt een kwestie van tijd dat de 3-3 valt maar Darryl heeft een fantastische redding in huis en ziet zijn redding via de lat over het doel gaan. Toch is het 5 minuten voor tijd weer gelijk, er wordt slordig gereageerd op een corner en de intikker van dichtbij komt op een vervelend moment. Niet veel later komen we nog goed weg want een vrije trap belandt ook nog op de lat en uiteindelijk mogen we dus best tevreden zijn met een punt. Volgende weer spelen we eindelijk thuis, als we deze lijn doorzetten zie ik een leuk seizoen tegemoet!