De JO9-1 mocht vandaag aantreden tegen DSE JO9-1 uit Etten Leur, een ploeg waar nog niet eerder tegen was gespeeld. Iedereen was dan ook benieuwd naar deze “nieuwe” tegenstander.
De warming up en het inschieten beloofde veel goeds, er werd fanatiek afgewerkt op het doel en ook de teamyell klonk overtuigend.
Al snel na het beginsignaal werd duidelijk dat DSE niet naar Dordt was gekomen om als kanonnenvoer te dienen. De ploeg maakte een prima indruk en er werd aardig gecombineerd. Bovendien bleek DSE te beschikken over een goede keeper die, naar later bleek, zijn eerste wedstrijd onder de lat beleefde. Duidelijk was dat de JO9-1 het vandaag niet cadeau zou krijgen.

In het eerste kwart ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd met veel strijd en inzet. Waar Dubbeldam slechts tot schoten van afstand kwam, werd DSE steeds iets gevaarlijker. Na een redding van Luc viel de bal via een ongelukkige stuit toch binnen, 0-1 voor DSE.
DSE startte ook scherper aan het tweede kwart. De 0-2 viel al vlot, na een mooie voorzet vanaf links. In deze fase van de wedstrijd bleef Dubbeldam volharden in afstandsschoten, waar de keeper van DSE wel raad mee wist. Wederom een goede voorzet leidde de 0-3 in, een tussenstand die onze jongens niet echt gewend zijn. Het was dan ook knap dat op basis van vechtlust en doorzettingsvermogen nog voor het rustsignaal de 1-3 tegen de touwen werd geschoten. Julian rondde knap af na twee geslaagde aanvallen. Dit gaf hoop voor de tweede helft….zou de ploeg van Koen zich terug in de wedstrijd kunnen spelen?

Het antwoord liet na rust niet lang op zich wachten. De zwart-witten kwamen als herboren uit de kleedkamer en zetten de tegenstander vanaf het eerste moment onder druk. De eerste kansen dienden zich aan, maar de goal viel niet. Ook Luc moest nog meerdere malen aan de bak, maar DSE wist hem niet meer te verschalken. Er werd steeds beter gecombineerd en het wachten was op de 2-3, die dan ook viel uit een mooie solo van Jayden.
Dubbeldam rook bloed en er werd nog een schepje bovenop gedaan. De keeper van DSE bleek echter geregeld een sta in de weg. Toch moest hij de 3-3 van Doruk toestaan die, na een stift op de lat van Deen, de rebound technisch knap controleerde en binnenschoot. In de laatste minuten van het derde kwart viel geen doelpunt meer, ondanks nog een aantal goede mogelijkheden.
De beslissing moest dan ook in de laatste 10 minuten vallen. Of zouden de teams eindigen op een gelijkspel? Spannend werd het in ieder geval, want ook DSE zette nog eens aan. Gelukkig stond Luc weer zijn mannetje in het doel, maar hetzelfde kon gezegd worden voor zijn collega aan de overzijde.
Maar dan, Julian word op links weggestuurd door Deen en passeert zijn tegenstander langs de zijlijn. Op volle snelheid geeft hij voor en de bal beschrijft een perfecte boog…..over de keeper…..en valt binnen bij de tweede paal….4-3 met nog een paar minuten te gaan !!

DSE perst er nog een offensiefje uit, maar echt gevaarlijk worden ze niet meer. In de slotfase schiet jarige-job Timme nog bijna de 5-3 binnen, maar helaas.

De overwinning is echter binnen, na een fantastische inhaalrace.

Hulde aan beide teams voor deze hele leuke en spannende wedstrijd !