Op een vroege, maar mooie, zaterdagochtend verzamelde de JO9-1 zich op het veld van The Gunners in Breda. Milo, Bram en coach Koen konden er vandaag helaas niet bij zijn. Daarom was verdediger Fycho ingevlogen en nam Ralf de coaching voor zijn rekening.
De grote vraag op dit vroege tijdstip was of de jongens allemaal wakker zouden zijn. Aan keeper Luc zou het niet liggen in ieder geval, aangezien hij door Timme bij het inschieten al lekker wakker was geschoten.

Dubbeldam probeerde de tegenstander vanaf het eerste fluitsignaal onder druk te zetten. Al snel resulteerde dat in een corner, die door Julian op de lat werd gekopt. Direct daarna volgde een snelle uitbraak van The Gunners en de bal werd netjes langs Luc geplaatst….1-0.
Onze jongens kwamen via Julian, na goed doorzetten, snel weer langszij. Er waren in deze periode af en toe aardige combinaties te zien. Fycho raakte na een mooie voorzet helaas de lat. Even later was het dan toch 1-2, Deen wist een schot van diezelfde Fycho binnen te tikken.

Hoewel Dubbeldam in deze fase (zonder echt heel goed te voetballen) wel wat sterker was, kwamen The Gunners er regelmatig snel en gevaarlijk uit. Voorin liepen een paar snelle jongens die elkaar ook goed wisten te vinden. Tegen het einde van het eerste kwart ging Julian naar de kant met pijn aan zijn bovenbeenspier.
Na de hervatting drongen onze jongens direct aan, maar de afronding liet te wensen over. Zelfs met vier man vrij voor de keeper wilde de bal er niet in. Ondertussen werd de tegenstander steeds een beetje sterker. De 2-2 hing in de lucht en viel uiteindelijk dan ook. Jayden bleek inmiddels ook niet helemaal fit meer. Hij moest echter gewoon door, omdat er geen fitte wissels voorhanden waren. Vlak voor rust maakte The Gunners ook de 3-2 na een mooie voorzet vanaf de zijkant op de vrijstaande spits. Deze rondde feilloos af. Coach Ralf was “not amused”, want er was de laatste tijd getraind op het verdedigen van deze situaties.

De JO9-1 heeft dit seizoen vaker achter gestaan en wist altijd weer een tandje bij te schakelen en de wedstrijd naar zich toe te trekken. De supporters hadden er dan ook alle vertrouwen in dat het ook nu wel goed zou komen.
Het begin van de tweede helft sterkte dat vertrouwen, want na een goede combinatie tussen Doruk en Deen kon Fycho uithalen. Helaas spatte zijn schot buiten het bereik van de keeper uiteen op de paal. De snelle spitsjes van The Gunners bleven er ook voor gaan en bezorgden de verdediging van Dubbeldam geen moment rust. Gelukkig was daar Jayden, die een karakteristieke dribbel, inclusief “Zidane”, bekroonde met een ouderwetse punter die bal en keeper in het net deden belanden….3-3 !
De ploeg uit Londen….eh sorry Breda….ging echter goed door met op hoog tempo vooruit voetballen. Dubbeldam kreeg steeds meer moeite om de snelle aanvallen te pareren. Na een verre uittrap van de keeper, viel de 4-3. Weer moest een achterstand gerepareerd worden en weer lukte dat. Na fel doorzetten wist Jayden de 4-4 tegen de touwen te schieten.

De vermoeidheid begon nu zichtbaar in de ploeg te sluipen. Het niet kunnen doorwisselen begon langzaamaan zijn tol te eisen. The Gunners kwamen er steeds makkelijker door, omdat onze jongens niet alles meer konden aanlopen.
Zouden de mannen van JO9-1 deze wedstrijd in de laatste 10 minuten alsnog naar zich toe kunnen trekken? Ze deden in ieder geval hun uiterste best, maar het geloof in een overwinning was groeiende bij The Gunners. Kort na elkaar vielen de 5-4 en 6-4. De koek leek op, bijna werd het ook nog 7-4 na een schot op de lat. Toch wist de ploeg zich nog een keer op te richten en enkele goede kansen te creëren, maar helaas werden deze niet benut. Met nog circa twee minuten op de klok was er langs de lijn berusting…..we stevenden af op een zeldzame nederlaag, het was gewoon “one of these days”….

Maar ineens wist Deen met een mooie voorzet de nog in het veld gekomen Julian te bereiken. Deze wist “op 1 been” de bal achter de keeper te krijgen….zou er dan toch nog een gelijkspelletje in zitten? Direct na de aftrap stoomden onze jongens weer op en met succes, dit keer wist Deen af te ronden…6-6.
De koek bleek dus niet helemaal op. Ook niet bij Doruk, die in de allerlaatste minuut Julian weer afloste. Na weer een voorzet van Deen schoot hij de winnende binnen…..6-7 en klaar !!
Verbazing, ongeloof, bewondering….zomaar enkele emoties die langs de kant zichtbaar waren…..een epische overwinning, daar was iedereen het over eens….op het tandvlees ! Nog twee duels te gaan, maar voor ons zijn de mannen van JO9-1 nu al kampioenen.