Op de kalender van de mannen van JO9-1 stond zaterdag 11 mei al een tijdje omcirkeld. Dit was namelijk de datum waarop Oranje Wit JO9-1 naar de Schenkeldijk zou komen. In de nog prille voetbalcarrières van onze jongens is de wedstrijd Dubbeldam – Oranje Wit al een constante factor en inmiddels een soort mini-klassieker. Winst- en verliespartijen en een enkel gelijkspel wisselden zich daarbij al af, maar altijd was het spannend en werd er bloedfanatiek gespeeld. Kortom, een wedstrijd om naar toe te leven.
Om de spanning, die de jongens zichzelf hadden opgelegd, niet al te veel te laten toenemen, kreeg de ploeg van Koen de opdracht om gewoon lekker te gaan voetballen en plezier te hebben. En dat had effect.
In de beginfase van de wedstrijd bleek al snel dat beide ploegen, volgens verwachting, weer aan elkaar gewaagd waren. Oranje Wit combineerde in het begin misschien iets makkelijker, maar Dubbeldam zette daar een portie felheid en fanatisme tegenover. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor de oranjehemden. Keeper Luc reageerde echter knap op het harde schot.
Vanaf dat moment kreeg Dubbeldam langzaam de overhand. Duels werden gewonnen en Oranje Wit kwam er even niet uit. Dat resulteerde in de 1-0 van Jayden, die ongeveer vanaf de middenlijn de bal over de keeper van Oranje Wit knalde. Oranje Wit leek daardoor even van slag en Dubbeldam maakte daar overtuigend gebruik van. Kort na de 1-0 lag ook nummer 2 in het net. Deen rondde beheerst af na een steekpassje van Doruk. Vlak voor het einde van het eerste kwart deed Oranje Wit nog iets terug. Via een (voor Dubbeldam ongelukkige) carambole belandde de bal achter Luc.
Het tweede kwart begon dus met een 2-1 voorsprong. De mannen van JO9-1 bleven er fanatiek voor gaan. Aan de werklust zou het vandaag zeker niet liggen. Ook Oranje Wit knokte voor wat het waard was, hetgeen veel mooie felle duels opleverde maar geen grote kansen. Vlak voor rust wist Oranje Wit dan toch de gelijkmaker binnen te schieten. Luc redde nog op een hard schot, maar moest wel een rebound toestaan. Deze werd door een alerte OW-aanvaller binnengetikt. Het rustsignaal klonk bij deze 2-2 stand.

Na de limonade mocht Dubbeldam aftrappen. Luc moest al vrij snel redding brengen op een hard schot. Dat deed hij op knappe wijze met één hand. Hierna trok de JO9-1 het initiatief weer naar zich toe. Julian liet de supporters juichen door de 3-2 met een droog schot via de binnenkant van de paal binnen te schieten. Dubbeldam speelde in deze fase prima voetbal. Deen en Milo kregen goede kansen na enkele mooie combinaties, maar helaas viel de 4-2 niet.
Oranje Wit zette in het vierde kwart nog eens aan en de JO9-1 moest terug. De gedachten gingen onwillekeurig even terug naar afgelopen woensdag toen Ajax in de tweede helft ook terug werd gedrongen. Gelukkig hield onze keeper Luc goed stand, zelfs toen twee oranjehemden vrij op hem af kwamen. En wat Ajax niet lukte, deden onze jongens wel…..ze voetbalden zich onder de druk van Oranje Wit uit. Julian schoot in de slotfase de bevrijdende 4-2 tegen de touwen. Daarmee was de overwinning veilig gesteld. Een overwinning op basis van een niet aflatende werklust en bij vlagen goed voetbal !! Nog drie wedstrijden te gaan…