Veel Dubbeldammers zijn amper met voetbal bezig. Natuurlijk zijn de teams weer voorzichtig begonnen met trainen en dat onze eerste elftallen spelen, dat is logisch, maar verder gebeurt er toch niets op de velden van Dubbeldam?
Dat is inderdaad voor veel ouders zo, maar niet in huize Schmitz. Daar ging zatermorgenvroeg de wekker al en Sjaak Thuis heeft hoogstpersoonlijk contact met Jolanda opgenomen om te zeggen dat haar wedstrijden natuurlijk gewoon doorgaan.
Half elf, half een en half drie waren de starttijden van haar drie zonen en in dit verslag kunt u van twee wedstrijden een impressie van Jolanda lezen; voor de derde wedstrijd verwijzen wij u graag naar een separaat verslag, maar de fans van Jolanda kunnen het gewoon bij deze twee juweeltjes houden.

Dubbeldam 13-5 – Feyenoord MO 13-1
Was er een en al twijfel door het weer of we nu wel of niet gingen voetballen, ging het gewoon door. Heel de week werd er in spanning getraind en voorbereid op deze op papier zware wedstrijd. We begonnen best fris maar met het zonnetje en de mooie muts van Robert was het goed de doen langs de lijn.
Voor we er erg in hadden stond het wat ongelukkig 0-1 We probeerde van alles, ook voetballen, maar niet alles ging lekker maar we hielden ons aardig staande en gingen met een 0-2 stand de rust in. De tweede helft vochten we als leeuwen maar het mocht allemaal niet zo zijn tot vlak voor het eind onze Fygo op het doel afging en onder een luid gejuich en geroep van de toeschouwers onze eer redde met een mooi doelpunt en we konden best met opgeheven hoofd het veld verlaten; een 1-2 eindstand waar van te voren werd gedacht met flinke cijfers te verliezen vond ik niet verkeerd. Kop op mannen en op naar de competitie.

Dubbeldam 5 – Pelikaan 12 2-0
Altijd spannend om naar een voetbal wedstrijd van zaterdag 5 te gaan. Je weet nooit hoe het balletje rolt
Na elkaar wat afgetast te hebben schiet Joris keurig de 1-0 binnen.
Het is heerlijk om onze eigen scheids te hebben, iemand die weet hoe het spelletje werkt en prima het spel leidt.
Erg veel om te schrijven hebben we niet en in een keer is het rust.

Na rust volg ik braaf Martin naar buiten voor de tweede helft maar word net lang genoeg aan de praat gehouden om ook het doelpunt van Kelvin te missen. Misschien moet het zo zijn…………..

En zo staat het 2-0 en is dit tevens ook de eindstand.

Valt er alleen nog te melden dat de tegenstander sportief de bal van de parkeerplaats ging halen.
En dit alles onder invallende trainer Thomas Valster.
Ben benieuwd wanneer we weer voetballen met deze weersverwachtingen