Dubbeldam 12-1 – JVOZ 12-1

Kansen, Kansen, Kansen, maar geen goals voor Dubbeldam 12-1

Goed voetbal, geen punten.

Dubbeldam 12-1 heeft een paar rustige weken achter de rug. Er werd in de vakantie maar weinig getraind en het was allemaal ietwat onzeker wie er nou wel en wie er nou niet aanwezig zouden zijn bij de wedstrijd vandaag tegen JVOZ. JVOZ is vandaag de tegenstander en legt vrijwel de meeste kilometers af in onze competitie. De ploeg uit Vlissingen kan bij uitwedstrijden op zijn minst rekening houden met afstanden van plus 50 kilometer. Daar wordt je als ouder natuurlijk niet vrolijk van. Zo ook vandaag. Zonder overleg wordt de wedstrijd dan ook nog verlaat voor onze tegenstander en dat komt de 12-1 allemaal maar bar slecht uit. Helemaal van slag door het lange uitslapen wordt er verzameld in de kleedkamer.

In de kleedkamer is het wachten wie er wel en wie er dus niet komt. Één ding is zeker, Novi, Fedde en Mika zullen vandaag aansluiten bij de 12-1. Gelukkig zien we als eerste de keeper en onze laatste man, dus dat begint goed. Die hebben we al. Dan zien we ook de meeste andere binnen druppelen en wel met heugelijk nieuws. Hamza zal toch aanwezig zijn. Das fijn, maar toch missen we Roderic vandaag nog centraal achterin. Deze vaste kracht zal zeker gemist worden. Met deze aanvullingen en zonder roderic gaan de volgende mannen het veld in: Jarne, Dania©, Finn, Daan, Jurgen, Jur, Hamza, Jimmy, Vince, Gideon en Fedde. Op de bank zit Max K., Novi en Mika. Max had nog last en kon de wedstrijd niet starten.

Dan zal Dubbeldam aftrappen. Nadat het wachten op de aftrap enigszins best lang op zich liet wachten in verband met het wisselen van de shirts bij JVOZ. De eerste tien minuten zien we een waar middenveld wedstrijd. De bal bevind zich vooral tien meter op de helft van Dubbeldam en tien meter over de helft van JVOZ. Verder komt het nagenoeg niet en als dit wel gebeurd loopt er een speler buitenspel. Geen kansen, wel een spannend potje voetbal. In de tiende minuut is dan het eerste gevaar en wel via een corner van Dania. Zij krult haar corner op de deklat. JVOZ kan opgelucht ademhalen en Dubbeldam baalt toch wel van deze buitenkans. Bij de uittrap na de corner onderschept Hamza de bal met de borst, Jimmy kan de bal overnemen en schieten. Zijn schot gaat net naast. Vervolgens zou ik Finn een schotkans krijgen, maar ook dat treft geen doel. Zo zijn de kansen voor Dubbeldam, maar vinden we het net maar moeilijk. Net als de wedstrijd tegen sc ’t Zand.

Dan maken we een sprongetje naar de 25e minuut. Waarin wederom een corner van Dania bijna binnengekopt wordt door Hamza. Zijn kopbal gaat rakelings over en weer geen goal voor de 12-1. De corners zijn dus gevaarlijk aan de kant van Dubbeldam, maar wanneer zit het nou eens mee. JVOZ krijgt in de eerste helft geen kans en dat is door een sterk front wat de deur op slot houdt achterin. Dubbeldam zal dan net voor rust nog één echte grote kans krijgen. Hamza lijkt er door te zijn en op de keeper af te gaan. Helaas speelt hij de bal te ver voor hem uit en kan de keeper oprapen. Jorn fluit dan ook direct voor de rust.

In de rust wordt gehamerd op het posititie spel. We spelen goed, maar verdedigend moet er vanuit de positie gespeelt worden. Niet doldwaas achter alles en iedereen aanhollen. Dit mede door onze razende middenvelder Jimmy, die de bal als rode lap op een stier zag. Ton haalt nog snel een siroopje en vlucht dan snel weg. Hij kan het allemaal niet meer aan.

De tweede helft wordt gestart door de ploeg uit Vlissingen. Dubbeldam zet hoog druk en dat leidt meteen tot een schotje van Hamza. Dit treft geen goal, maar de sterke keeper van JVOZ. Ook daaruit weet Dubbeldam weer gevaarlijk te worden. Finn stapt goed door en onderschept. Hij weet Jimmy te vinden, maar ook zijn schot beland in de handen van de keeper. Kansen zijn er dus zat, maar de goals blijven maar uit. In de 37e minuut zien we een slimme en snelle vrije trap tussen wederom Jimmy en Gideon. Zij vinden Hamza met een voorzet. Helaas schampt hij de bal en schiet hij dus naast.

In de 42e minuut is er dan toch de eerste kans voor JVOZ. Uit een weggegeven corner blijft de bal wat hangen voor de goal. Dubbeldam weet ternauwernood de bal weg te werken. Maar het is wel het sein voor de gasten om aan te zetten. Een schot van afstand wordt dan nog geblokt door Daan, maar de daarop volgende corner zal wederom blijven hangen in het doelgebied van Jarne. Dit keer komt Dubbeldam er minder genadig vanaf en wordt de 0-1 binnenschoten. Niet veel later is het wederom een corner voor de uitploeg en ook deze blijft hangen. Met het hoofd wordt ook nog de 0-2 binnengekopt en kijkt Dubbeldam min of meer onterecht tegen een ‘’grote’’ achterstand aan in de laatste vijf minuten.

Dubbeldam krijgt dan nog twee aardige kansen. Fedde kan net niet genoeg kracht achter de bal krijgen en ziet zijn schot gered worden door de keeper en de vrije trap in de allerlaatste seconde van Dania vliegt ruim over. Net als de vorige wedstrijd zien we veel kansen voor de mannen en dame van 12-1, maar geen doelpunten. Dit kost je soms drie punten, toch zijn er ook pluspunten aan zo’n duel. Je wordt er beter van en er is helemaal niet verkeerd gevoetbald. Met die gedachten kijken we voort naar de volgende wedstrijd. Wij hopen dat weer op massale steun van onze trouwe supporters.

Tot volgende week!