GJS 19-4 Dubbeldam 19-2 14-0

Afgelopen zaterdag kon de wedstrijd van onze mannen tegen GJS niet doorgaan, omdat een voormalig speler uit dit elftal bij een ongeluk om het leven is gekomen. Afgrijselijk nieuws, dat amper te bevatten is, maar hoewel voor de ouders en vrienden van deze jongen de wereld nog stil zal staan, wordt er vandaag toch weer gevoetbald en misschien is dat maar goed ook.

Een avondwedstrijd in Gorinchem betekent voor veel spelers vooral haasten, maar ook aanschuiven in de file op de A15 en het is maar de vraag wie deze helse tocht allemaal tot een goed einde kunnen brengen. Bij aankomst op het terrein zien we Fred al zitten; hij is met zijn nieuwe zwarte brommertje met Jrodrie achterop door de file geslalomd en zit al vanaf zes uur te wachten op het begin van de wedstrijd.
We mogen op het hoofdveld spelen en we al snel dat alle stoelen gesponsord zijn. We zoeken twee blommige stoeltjes op en uw verslaggever komt terecht op stoel Das Phantom, terwijl Fred op Onehundredandeighty mag zitten, leuk dat Michael van Gerwen op deze manier de Gorkumse Jonge Spartanen sponsort.
Als alle koppen geteld zijn, blijkt in elk geval onze keeper Rikki het niet gered te hebben. Thomas leent de handschoenen van Steven en wordt ingeschoten. Terwijl onze blonde held laat zien aardig balvast te zijn, komt vlak voor het eerste fluitsignaal onze eigenste eigen keeper alsnog opdagen en onze tegenstander is zo vriendelijk om tien minuutjes later te beginnen.

Op papier is GJS een stuk sterker dan Dubbeldam en binnen een minuut staat de teller voor onze tegenstander al op één. Na enkele gemiste kansen is het alweer 2-0 in een fase dat Dubbeldam amper de middellijn heeft gezien. Als Jrodrie een vrije trap mag nemen, net op de helft van de tegenstander, denkt hij in scoringspositie te zijn, maar zijn bal vliegt meters over het doel. De eerste echte kans voor Dubbeldam is voor Thomas, maar zijn schot gaat net naast.
De trainer van GJS is er niet gerust op; hij blijft zijn mannen coachen en vraagt tot drie keer toe wie er rechtshalf staat. Het blijft uiteindelijk Erik te zijn en volkomen logisch horen de coach roepen dat Niels het veld breed moet houden.
Hoewel wij het niet begrijpen, hebben de spelers van GJS wel door wat er moet gebeuren en zo staat het alweer 3-0. Dan wordt een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, weigert de scheidsrechter GJS een penalty te geven, heeft Rikki wat pijn, maar kan hij doorspelen en wordt Jrodrie diep gestuurd, hij is echter te alleen en zo wordt de 4-0 binnen getikt.
Hoewel het 4-0 staat, houdt onze verdediging en dan vooral onze keeper de hoop op een goed resultaat levend. Rikki keert meer kansen dan dat er in het doel vliegen en vooral door hem hebben de fans van Dubbeldam nog hoop op een overwinning. Maar als er vier man van GJS in de zestien vrij staan en de 5-0 gescoord wordt en vlak voor de rust een speler van Dubbeldam voor de 6-0 zorgt, lijkt het zelfs nog lastig om er een gelijkspelletje uit te halen.

Was de eerste helft al een tikje lastig voor onze jongens, in de tweede helft raakt op Rikki na zo’n beetje het hele elftal geblesseerd. Zo krijgt Danny kramp en zien we verschillende jongens op een bijzondere manier over het veld waggelen. Mede hierdoor speelt het spel zich vooral af voor de neus van onze doelman, die werkelijk wonderbaarlijk veel reddingen in huis heeft vandaag. Zelfs een vlammend ingeschoten penalty weet hij nog op de doellijn te keren.
Als u weet dat er tegenover elk doelpunt van GJS zeker drie reddingen van Rikki staan, heeft hij fabelachtig staan keepen als u ook nog eens weet dat het 7-0 wordt en de score daarna nog wordt verdubbeld.
In de tweede helft is eigenlijk alleen Jrodrie nog enigszins gevaarlijk, maar zijn directe tegenstanders geven hem weinig ruimte en als het moet vinden ze het ook geen enkel probleem om hem een dikke knuffel te geven om hem af te stoppen. Een vliegende tackle mist gelukkig onze spits op een haar na en het is jammer dat hij niet een keertje een beetje meer geluk heeft.
Naarmate het einde nadert zien we de gretige spelers van GJS steeds vaker in de zestien verschijnen en onze mannen staan er veelal bij en kijken er naar. Niet dat ze geen inzet meer tonen, maar gewoonweg omdat ze niet meer kunnen. We eindigen de wedstrijd met tien man in het veld, omdat enkele van onze wisselspelers niet eens meer weten hoe ze heten.
GJS maakt het allemaal niets uit, die vinden geregeld Rikki op hun pad, maar ook hij kan niet voorkomen dat we met 14-0 van het veld afstappen.
Op de vraag van Jacco Bos of het in de laatste minuut misging, is het antwoord: ja, het ging ook in de laatste minuut mis.

Ach, tegen een tegenstander die zoveel beter is, maakt de uitslag eigenlijk niets uit. Het was een lekker weer en onze mannen hebben dapper gestreden.