Dubbeldam Ocho moest het op deze bloedhete zondag opnemen tegen koploper Right Oh uit Geertruidenberg. Al bij de warming-up, waarbij vrijwel iedereen van Ocho al zorgwekkend rood was aangelopen en ongeveer al een kratje Hertog Jan aan zweet en andere lichaamssappen had verloren. Bleek dat deze jongens net wat slanker en fitter oogden dan onze jongens. Tot overmaat van ramp, kwam onze betrouwbare sluitpost Marc “BOM” Brandsma er tijdens de warming-up achter dat hij eigenlijk nog geblesseerd was. Maar zoals de meeste van ons Marc al hun gehele voetballoopbaan kennen, nooit klagend en altijd positief coachend, nam hij toch plaats onder de lat en zou hij uiteindelijk een zeer verdienstelijke wedstrijd keepen.

De scheidsrechter van dienst op deze prachtige zondag was niemand minder dan Robert Mol, door het welbekende sterremensemble Zondag 3, ookwel Moldinho genoemd. Geheel uit eigen wil bood hij op zaterdagmiddag al aan om zijn teamgenoten (lees: vrienden) uit de brand te helpen. Ondanks hij deze middag geen hoofdrol kon vervullen als vleugelflitser,doelpuntenmachine of hattrickheld liet hij het niet na, deze alsnog op te eisen. Hierover later meer.

We begonnen met de volgende 11 namen: Bom,  Perry, Tromp, Bart, Mike, Andy, de Kievit, Koen(c),Ingmar, Menno en Brian.

Deze dag maakte Robert “John” Moorman zijn rentree in de wedstrijdselectie. Naast deze op jonge leeftijd toch al voetbalveteraan, bestond de bank ook nog uit de volgende mannen: Nick, Jesse, Roy, Thijs en Stephan.

Na enkele aanvallen over en weer bleek dat de bal, zoals vaker, nét iets makkelijker rondging bij onze tegenstander. Na een aantal halve kansen voor Dubbeldam was het aan de andere kant direct raak. Nadat vrijwel iedereen te laat kwam, kon onze laatste man Trompie ook geen redding meer brengen. De inzet verdween direct in de kruising 0-1. Dubbeldam ging verder waar het was gebleven. Na enkele goede acties van Andy over rechts was de eindpass helaas net niet goed. Waarbij bij de meeste spelers de benen het na 10 minuten al langzaam begonnen te begeven, had Andy met ingooien iets meer moeite. Uiteraard had niemand daar commentaar op. Andy gebruikt zijn handen doordeweeks voor belangrijkere zaken…. wat deze zijn laat ik even in het midden.

Na een goede actie van de Kievit, belande de bal via-via weer bij de centrale middenvelder van Right-Oh, deze vond wederom via-via zijn teamgenoot in de 16. Na goed verdedigend werk van Bart zag deze speler geen andere mogelijkheid dan een onvervalsde “Rabona” te proberen. Hierbij schopte hij echter met zijn achterste been zijn standbeen weg in plaats van de bal. Helaas zag onze scheidsrechter dit anders en deze legde de bal ondanks enkele lichte protesten(…) toch op de stip. De penal werd zakelijk binnengeschoten en zo keek Ocho nog voor de drinkpauze waar iedereen al zo’n 18 minuten naar hunkerde tegen een 0-2 achterstand aan.

Onze coach, Ten Braak jr. is de laatste jaren qua uiterlijk steeds meer op zijn vader gaan lijken…. Ook qua gedrag blijft hij niet achter, hij is niet bang om harde maatregelen te nemen en haalde zo in de drinkpauze onze aanvoerder Koen naar de kant. Koen werd vervangen door Roy en we gingen verder met de eerste helft. Na enkele kleine kansen over en weer was het moment daar waar iedereen bij Ocho al MAANDEN op heeft gewacht. Na zichzelf prachtig vrij te hebben gespeeld en enkele tegenstanders het bos in te hebben gestuurd knalde Patrick “Haas” de Kievit vanaf de rand 16 de bal loeihard in de kruising. De keeper van Right Oh kan deze bal alleen maar gehoord hebben. Helaas brak hierna weer een mindere fase aan waar BOM zijn team met enkele knappe reddingen op de been hield. Helaas moest hij voor rust nog een tegengoal incasseren. Gedurende eerste helft kwamen Jesse en Nick er nog in voor Menno en Brian.

We gingen rusten met een 1-3 achterstand, in de rust bleven Ingmar, die tijdens de eerste helft al 3x was overleden en Haas, gestopt op zijn hoogtepunt (om zich al mentaal voor te bereiden op de 3e,4e en 5e helft) achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Thijs en Stephan. Coach Ten Braak jr. besloot dus om zijn troef, Stephan “het breekijzer” Kloens al in de rust in te brengen, normaliter wordt hiermee gewacht tot de 88e minuut. Ook Perry werd vervangen door Robert.

Na ongeveer 1,5 jaar aan de kant te hebben te hebben gestaan door meerdere (horeca) blessures was het moment dus eindelijk daar, Robert Moorman maakte zijn rentree. Hiermee werd de ouderwetse, alom gevreesde tandem Moorman-Overwater in ere hersteld. Overwater was hier duidelijk van onder de indruk, zo onder de indruk dat hij de ongeveer 70% van zijn passes richting de dugout schoot. Verder leek de 2e helft in erg veel opzichten op de eerste, zo gaf de scheids van dienst wederom een discutabele penal na een keurige sliding van Mighty Mike. Waarbij hij de bal op zijn enorm gespierde bovenarm kreeg. Hij hield deze alleen keurig langs zijn lichaam, wederom waren er enkele lichte (…) protesten. Ook deze penal werd zakelijk binnengeschoten en zo liep Right Oh verder uit en de spanning was hiermee uit de wedstrijd. Even leek deze terug te komen toen de Koning van de Kazerne met een fraaie lob na een net zo fraaie pass van Andy de aansluitingstreffer scoorde. Hierna volgde nog een opmerkelijk sensatiemoment. Plots verscheen er een onherkenbaar figuur op een motorscooter langs het veld en stak dit dwars over vlak voor de “16” van Right Oh. Dit bleek niemand minder dan JJT “hing hing” Nelson. Die een kleine 120 minuten te laat op kwam dagen. Maar, beter laat dan nooit toch swa. Right Oh herpakte zich hierna helaas snel en maakte goal nummer 5 en 6. Toch waren er voor de fans nog een aantal mooie momenten in de slotfase. De Butternator dolde zijn tegenstander en zichzelf 2x met een aanname en won daarna 2x(!!) het sprintduel. De eerste keer twijfelde hij een seconde of 6 te lang en kreeg de welbekende “zelf schieten of afspelen” error. Maaaarr bij de 2e actie krulde hij de bal met zn gouden linker keurig in de verre hoek. Hij bracht de stand hiemee op 6-3, dit was gelijk de einduitslag. Speciale dank nog voor Sjenkel, die ondanks dat hij in beginnende staat van ontbinding verkeerde toch het vlaggen op zich nam. Aanstaande zondag mogen we op onze favoriete tijd van 10 uur (smorgens) aantreden in en tegen Raamsdonk. Wij rekenen hier zeker niet op fans en raden dit ook niemand aan.