De hele week zindert het al in Dordrecht, de grote Derby staat weer op het programma. Schreef Jacco Bos vorige week nog over de D-Derby; deze week staat maar liefst twee keer de RCDerby op het programma. Maar we beginnen met de Zondag 6

Zondag 6
Misschien is dit wel het meest bijzondere elftal van Dubbeldam. Ooit begonnen als oud-EBOh met spelers die alleen op vrijdag wilden trainen, bestaat dit elftal uit een bonte mengeling van stokoude mannen en enkele jonge Goden. Zelfs als sterspeler Marcel van den Berg vier keer scoort, kunnen deze mannen nog verliezen.
Dit weekend stond de Vijf van Schijf op het menu en hoewel er veel minder is gescoord, mochten de punten met een 1-3 overwinning wel lekker mee naar huis.

Zondag 5
Ooit heette dit team Ocho, maar dit jaar zijn ze door hun knappe prestaties, vooral buiten het veld trouwens, opgeklommen in de rangorde en betreden ze als Cinco het veld. Het maakt deze mannen niet uit in welke competitie ze spelen, direct na de wedstrijd zijn ze de uitslag toch vergeten. In dit geval weten ze waarschijnlijk ook niet meer dat ze tegen PCP gespeeld hebben, maar ze hebben met 4-7 gewonnen en hoe bizar ook, dit zijn precies de cijfers waarmee ze twee weken geleden van Papendrecht verloren hebben; een lekkere dag voor onze Cinco-mannen.

Zondag 4
Dit elftal speelt rustig in de luwte en geniet van de wedstrijdjes tegen de onbekende tegenstanders. Een goede middenmoter en dit keer is het Victoria’03 waartegen gespeeld mocht worden. Hoewel Victoria staat voor overwinning, lieten onze mannen zien dat dit ze niets interesseerde: met 0-5 werd de ploeg uit Oudenbosch met lege handen gelaten.

Zondag 3
Na twee keer gewonnen te hebben, zijn deze mannen ingehuurd door ons eerste elftal om te laten zien hoe het moet. Voor de grote derby staat de kleine derby op het programma en RCD heeft alle hoeken van het veld gezien, inclusief één keer het doel van Dubbeldam. Maar één doelpuntje volstond niet tegen de zes van Dubbeldam, zodat deze generale repetitie voor Dubbeldam bijzonder goed is afgelopen.

Zondag 2
Afgelopen seizoen hebben onze mannen gestreden om niet te degraderen. Het is net niet gelukt, maar gelukkig is dit elftal niet bij de pakken neer gaan zitten. Na twee wedstrijden niet verloren te hebben, mochten ze gisteren strijden tegen Groen Wit.
Het leek het weekend van Dennis Oeben te worden. Zaterdag wonnen zijn beide kinderen hun wedstrijden en vanmorgen beklom Max Verstappen in alle vroegte het podium in Japan, nadat hij ook nog eens alle Ferrari ’s van de baan had getikt. Jammer genoeg was Groen Wit met 5-2 een maatje te groot, maar Dennis heeft nog de ijzers Zondag 1 en Ajax in het vuur: het kan nog steeds een bijna briljant weekend worden.

Zondag 1
Ons eerste elftal op de Zondag zit in een bizarre competitie, waarin ze uitstekend begonnen zijn en voor aanvang van de derby der derby’s staan onze mannen knap op de eerste plaats. De laatste confrontatie tegen aartsvijand RCD eindigde in een ruime overwinning, natuurlijk is onze tegenstander gebrand op revanche. Daarnaast heeft RCD net als Dubbeldam de eerste twee wedstrijden winnend afgesloten en staan ze voor dit treffen samen met Coal bovenaan.
Bij de rust staat Dubbeldam al met 0-2 voor en lijkt de wedstrijd gespeeld. Ook in de tweede helft scoort Dubbeldam twee keer, zodat ook deze ontmoeting met RCD een eenvoudige overwinning voor onze mannen oplevert. Omdat Coal dit weekend niet hoefde te voetballen, staat ons eerste elftal nu trots alleen op de eerste plaats.