Het is 14 december als we onze mannen van de 17-2 voor het laatst in aktie zien komen dit jaar. In deze knotsgekke competitie is werkelijk iedereen aan elkaar gewaagd op 1 ploeg na. De Zwervers winnen al hun wedstrijden en zijn dus volkomen terecht kampioen. Met 13 punten ben je tweede en aangezien wij bij aanvang laatste staan met  6 punten kun je je voorstellen dat alles heel dicht bij elkaar ligt. Zo kan het dus gebeuren dat je geen enkele wedstrijd minder bent geweest dan de tegenpartij en toch laatste staat. Bijzonder maar vandaag de kans om van die vervelende plaats af te komen. Tegenstander Rijsoord heeft de laatste 2 wedstrijden gewonnen en is dus wederom een lastige tegenstander.

Waar de kerstmarkt vanwege verschrikkelijke rukwinden afgelast is zien we bij Rijsoord een zonnetje dat de eerste helft voor een aangenaam sfeertje zorgt. De beginfase is redelijk gelijkopgaand maar waar wij 2 100% kansen missen is het weer eens de tegenstander die de eerste de beste bal er wel inschiet. Wordt het dan weer zo’n wedstrijd zoals we die het hele seizoen al spelen? Het is om wanhopig van te worden maar gelukkig stropen de mannen de mouwen maar eens op. Het is vandaag de laatste wedstrijd van Milan N die na vandaag afscheid neemt en zijn schoenen in de wilgen gaat hangen. Wellicht is dit de reden dat hij zijn ploeg nog eens probeert aan te jagen en de tweede fase van de eerste helft zien we een aanvallend Dubbeldam dat probeert aan te zetten, we krijgen kansen en corners maar de bal gaat er niet in en we gaan met een minimale achterstand rustten.

Na de rust worden we in het zadel geholpen door de keeper van Rijsoord, hij kan het schot van Tiemen niet goed verwerken en op kolderieke wijze verdwijnt de bal in de goal. Het zit een keer mee met onze mannen en met de wind mee is het nu eenmaal wat makkelijker voetballen.

De wind gaat steeds harder waaien en na een minuut of 60 voetballen is het Timo die een fantastische corner neemt, Thom neemt hem op zijn slof maar ziet zijn schot geblokt worden. De rebound is echter ook voor hem en nu is er geen houden meer aan. Zijn schot belandt in de netten en is onhoudbaar voor de keeper die inmiddels een aantal goede reddingen op zijn naam heeft staan maar nu kansloos is. We staan op voorsprong en dat is veel te lang geleden!

De slotfase is bloedstollend spannend, Rijsoord zet aan en gaat met drie man verdedigen waardoor er extra bezetting voorin komt. Het levert een aantal hachelijke momenten op voor Toine maar deze staat zijn mannetje en voorin krijgen we hierdoor natuurlijk ook kansen. Gino is nog dichtbij een treffer maar zijn inzet belandt op de lat. De slotminuten breken aan en het weer is volledig omgeslagen. Het regent pijpestelen en de wind is stormachtig te noemen maar onze mannen strijden voor iedere meter en halen zo de overwinning uit het vuur. Eindelijk weer eens drie punten en ook nog eens meer dan verdiend!

Zo komt een einde aan deze competitie en is de laatste wedstrijd van Milan winnend afgesloten, helaas gaat hij stoppen en zien we hem niet meer terug na de winterstop. Bedankt voor de mooie jaren Milan!