Het is het eerste weekend van mei en niet van november mocht u dat soms denken. In twee dagen tijd hebben we niet alleen vierjaargetijden voorbij zien komen, we hebben allemaal twee minuten stilte gehouden, een enkeling heeft vandaag Bevrijdingsdag gevierd, enkele grote Dubbeldammers, meer in het bijzonder Joris Booij en Gert-Jan Geschiere zijn jarig (geweest). Ook Wendy Thuis heeft haar verjaardag gevierd, maar zij wist waarschijnlijk dat we nog één keer door koning winter bezocht zouden worden en ze zit met meer dan dertig graden in de Turkse zon.
Er werd vandaag ook nog eens lekker gevoetbald, door bijna al onze elftallen en de uitslagen zijn om over naar huis te schrijven.

Zondag 6 SSW 4 4-1
Ons zesde mocht vandaag de toon zetten tegen het op papier veel sterkere SSW, dat bij winst vandaag in punten weer gelijk kan komen met koploper Hoeven. In de Zebraderby komen echter altijd onvermoede krachten los en onze mannen hebben zich meer dan krachtig geweerd. Met maar liefst 4-1 werd er vandaag gewonnen van onze plaatsgenoot, die nu wel vrijwel zeker is uitgeschakeld voor de titel, maar er zijn nog drie wedstrijden te gaan, dus laten we hopen op een klein wonder voor onze SSW-vrienden.

Zondag 5 Bavel 6 2-5
Als hekkensluiter het opnemen tegen de nummer één van de competitie is een zware opgave. Dat de stand uiteindelijk 2-5 is geworden, is voor onze mannen van het Vijfde gewoon een heel goed resultaat.

Zondag 4 STTPO/VOV 2 2-0
Een wedstrijdje dat je eigenlijk moet winnen, maar ja, je moet het wel gewoon doen en dat hebben onze mannen maar mooi geflikt.

Zondag 3 Rood-Wit W 3 10-1
Als je tegenstander een offday heeft, kan het zomaar een grote uitslag worden. Omdat ook JEKA gewonnen heeft, staat volgende week de titel op het spel. JEKA moet winnen van onze mannen, maar daar gaat natuurlijk geen enkele Dubbeldammer van uit. We rekenen op een fraaie overwinning en een groot feest.

Zondag 2 Terheijden 2 5-1
Uit hebben onze mannen ruimschoots gewonnen van Terheijden, maar de laatste maanden steekt onze tegenstander van vandaag in een geweldige vorm en is het zaak om vanaf de eerste minuut scherp te zijn. Gelukkig waren onze mannen in de eerste helft bij de les en gingen we met 4-0 rusten; in de tweede helft lieten onze mannen het een beetje lopen en werd de eindstand uiteindelijk 5-1.

Streefkerk 1 Zondag/Zaterdagcombinatie 1
Het gebeurt niet vaak dat onze Zondag 1 op een zaterdag speelt, maar gisteren was het zo’n dag. In een oefenwedstrijd tegen Streefkerk deden gewoon vier mannen van de Zaterdag 1 mee en werd er in de gelegenheidsformatie ook nog eens met 5-3 gewonnen.
Het is mooi dat dit mogelijk is bij Dubbeldam.