Het ochtendspel begint zoals gepland stipt om 11:42 uur en omdat alle kinderen nog vol energie zitten heeft onze Chef Kindertreiteren twee vreselijke spellen bedacht. Voordat we het over het verloop van deze spellen gaan hebben, komen we nog even terug op onze Zondag 6, die het vandaag moesten doen zonder hun sterspeler Richard Slagmolen. Ondanks deze enorme handicap lukte het onze mannen om met maar liefst 4-1 te winnen en dit zonder doelpunten van Jrdrie – en mocht dit wel zo zijn, dan horen we hem vanzelf mopperen – maar wel twee scores van Marcel van den Berg.
We zijn al gebeld door Ron ten Hove of er volgende week weer een kamp georganiseerd kan worden, zodat Richard lekker uit de buurt is.
Onze Zondag 2 heeft de hele week feestgevierd en mocht dit vandaag bekopen met een verliespartijtje. Ach, een tegenvallertje moet kunnen, de mannen hebben het nog gewoon in eigen hand.

Voordat we twee laatste gruwelspellen gaan spelen moeten de tassen worden gepakt voor ingang van gebouw A worden neergezet. Zoals we gewend zijn heeft Semaja heel goed opgelet en alle tassen van de meiden staan voor de ingang, keurig zoals gevraagd door Rick, alleen jammer dat het voor gebouw C is.
Terwijl we aan het opruimen zijn, krijgt Mano een appje van Damien; hij is bijna alleen thuis en heeft een bij in de badkamer gesignaleerd. Op de vraag wat hij moet doen, geeft Mano het enige juiste antwoord: doodslaan.

We zijn bijna aan het einde van het kamp gekomen, Nadine loopt met een vlekje onder haar oog, wat volgens haarzelf trouwens een levensgevaarlijke wond is, maar dat weerhoudt haar er niet van om mee te doen aan het eerste spel van de ochtend ehm eigenlijk middag natuurlijk.
Bij een temperatuur van zo’n 28 graden moeten zeven holes van het spel zoek_ergens_een_hole_om_wellicht_een_bal_in_te_schieten-spel gevonden worden. Dit lukt geen enkel team, maar toch heeft iedereen gewoon bij elke hole punten staan. Alleen Rick heeft het spel eerlijk gespeeld en wordt waarschijnlijk daardoor door Nathalie en zijn nieuwe vriendin Lianne – ikhaatjeRick – beschuldigd van valsspelen. Gelukkig voor Rick is uw verslaggever hoofd van de jury en lachend worden alle beschuldigingen weggewoven.

Als het voetgolf gespeeld is, lezen we dat er in Rotterdam een parcoursrecord en een Nederlands record is gelopen. Dat is het voordeel van de hitte, dan wil je gewoon graag snel douchen.
Het allerlaatste spel van vandaag is het fotospel, in Eersel en wijde omgeving moeten verschillende foto’s gemaakt worden, onder meer bij de boomstronk van de onlangs overleden Rebusman en van een man in een bananenbroek. Een enkeling lukt dit, maar voor de meeste kampbewoners is deze opdracht gewoonweg te zwaar en het duurt in enkele gevallen bijna twee uur voordat alle teams weer terug zijn.
De laatste groep die op het terrein gesignaleerd is, is die van Savanna. Met nog vijf seconden op de klok komt deze groep aansloffen, terwijl de klok keihard aftelt naar nul doen deze Dubbeldammers geen stap extra, zodat ze exact twee seconden te laat hun foto ingeleverd hebben. Hier is een diskwalificatie natuurlijk wel op zijn plaats.

Onder het motto: ik ben niet lui, ik spaar energie komen we de laatste uren van dit kamp hopelijk nog enigszins goed door. Er is wellicht tussen alle bedrijven door nog een prijsuitreiking, maar iedereen weet dat vrijwel alle punten bij elkaar gesprokkeld zijn met valsspelen, dus mocht uw zoon of dochter met een mooie prijs thuiskomen, dan weet u vast ze in een team gezeten hebben met een doortrapte leider.

We besluiten deze korte reeks opgewekte kampverslagen met het bedanken van alle leiders die zich al dan niet vrijwillig hebben opgegeven voor deze levensveranderende ervaring; het overleven hiervan is op zich al heel knap.
Verder een extra bedankje voor onze spelbedenkers Leon en Gregory, grote klasse van Davey, Max, Sven en Joey dat ze voor één avond afgereisd zijn naar ons kamp om te helpen bij de spooktocht.
Als laatsten natuurlijk de eindverantwoordelijken en tijdens het kamp de keukenbrigadeleden: Jami, Gerben, Aron en Sandra, waarbij ook Rick en Cor op de achtergrond ook het nodige gedaan hebben.
Het zit er voor dit jaar weer bijna op, het wachten is op de bussen, waarbij we ervan uitgaan dat het overgrote deel van onze kampgangers slapend bij Dubbeldam zullen aankomen.

Zo zit dit jaar er weer op, weten we dat Eersel een prachtige plaats is, dat het kamp er fraai bijligt en hebben we ook nog een belangrijke les geleerd van onze rustige tweeling De Deugd: ook als je een cavia in een aquarium stopt, heb je nog geen goudvis.