Dubbeldam 17-1 Tricht 17-1 2-5

De laatste weken rijgt onze 17-1 de goede resultaten aan elkaar en vandaag spelen we tegen Tricht, dat veel lager geklasseerd staat. Henny heeft onze jongens echter op het hart gedrukt onze tegenstander niet te onderschatten, omdat het gewoonweg een goede ploeg is.
Afgelopen week is er door Theo een app-groepje met vlaggers aangemaakt, zodat meer ouders een keer aan de beurt komen. Om het goede voorbeeld te geven zou Theo vandaag de vlag oppakken, maar hij moest onverwacht snel naar huis omdat Dewi niet lekker was. Uw verslaggever hobbelt dan maar langs de lijn en omdat Linda in de keuken staat en Petra gelukkig weer foto’s gaat maken, blijft er maar één kandidaat over: Eva, de grote zus van Luuk vdM. Niet alleen zijn we heel blij dat Eva deze taak tot in de perfectie heeft uitgevoerd, ook komen we in het verslag gelukkig amper hockeytermen tegen.
Eva heeft direct even opgezocht waar Tricht toch vandaan komt en dit blijkt Gelderland te zijn; er wonen net iets meer dan tweeduizend mensen en de naam verwijst naar een doorwaadbare plaats in een rivier, net als -drecht; veelal staat de naam van de rivier in de naam genoemd, zoals bij Maastricht, maar blijkbaar weet iedereen dat Tricht langs de Linge ligt.

We spelen op het kunstgrasveld waar Tricht goed aan de wedstrijd begint en met twee snelle aanvallers goed druk op ons doel weet te zetten. Dan is het Xander die op aangeven van Luuk een enorme kans op de openingstreffer heeft, maar recht op de keeper afschiet. Kort daarna is het toch Dubbeldam dat de score opent, een schot van Kenan wordt nog gestopt door de keeper, maar Jeroen rondt mooi af. Dubbeldam blijft druk zetten en een voorzet van Jeroen verdwijnt bijna in het doel.
Als Tricht een vrije trap krijgt op een meter of twintig van het doel tast Marco mis, omdat er een vervelende stuit in de bal zit. Tricht ruikt bloed en al snel wordt ook de 1-2 gescoord. Marco weet haast zeker dat het buitenspel moet zijn, maar uw verslaggever heeft gezien dat de aanvaller echt op één lijn met onze verdedigers stond, maar gewoon razendsnel is.
Dubbeldam speelt vooral mat en de kansen die we krijgen zijn niet heel groot. Zowel Luuk als Luuk komen nog in de buurt van de gelijkmaker, maar het mag niet zo zijn. Onze mannen zijn inmiddels meer met de scheids- en grensrechter bezig dan met voetballen. Volgens veel spelers en supporters wordt er wel heel gemakkelijk tegen ons gevlagd en was ook de vrije trap wat makkelijk gegeven. Een gouden regel in het voetballen: hoe meer je bezig bent met de arbitrage, hoe slechter je gaat voetballen.
Gelukkig blijven onze mannen wel op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar verder dan een halve kans voor Bram, een kansje van Luuk en een bal van Luuk vdM die hij verkeerd raakt en daardoor hoog over vliegt, komen we niet. Vlak voor rust maakt Pascal een overtreding in de zestien en dan gaat de bal op de stip. We gaan dan ook met 1-3 rusten.

Pascal komt in de tweede helft niet meer het veld in; hij was al niet topfit aan de wedstrijd begonnen en hij heeft zijn aanvoerdersband aan Nordin gegeven. Even zien we een heel ander Dubbeldam, onze mannen spelen vol passie en zijn op zoek naar de aansluitingstreffer. Het is Luuk die al heel snel de 2-3 binnenschiet en dan lijkt alles weer mogelijk. Net als in de eerste helft krijgt Tricht een vrije trap iets buiten de zestien; Marco duikt weer de goede kant op, maar is bang om de bal te klemmen na het vervelende doelpunt in de eerste helft; bewust stompt hij dan ook de bal weg, maar angst is in dit geval een slechte raadgever en in de rebound wordt hij gepasseerd.
Na deze 2-4 lijkt Dubbeldam de handdoek in de ring te gooien. Lukte er een groot deel van de wedstrijd al niet veel bij onze mannen, nu is ook de strijdlust verdwenen en komen we amper nog in de buurt van de zestien van onze tegenstander.
Alleen op het middenveld wordt er nog om de bal gestreden en we zien vooral bij onze mannen wat frustratie in het spel sluipen en omdat de mannen van Tricht duidelijk vermoeid raken, hebben ze meer overtredingen nodig om zich staande te houden.
Er vallen wat gele kaarten en omdat Kenan ook na een gele kaart nog een waarschuwing van de scheidsrechter krijgt, haalt Henney hem naar de kant. Dubbeldam is wel het elftal dat nog vaakst opduikt in de zestien, maar wat onze mannen ook proberen, er gaat geen bal meer in, tenminste niet in het doel van Tricht. Vlak voor tijd scoort Tricht namelijk de 2-5 en fluit onze scheidsrechter maar direct af voor het einde van deze wedstrijd.

Waar onze mannen de afgelopen weken vooral gewonnen hebben door te spelen met passie en zelfvertrouwen leek dit vandaag bij te veel spelers te ontbreken. Volkomen terecht heeft Tricht dan ook gewonnen en we hopen maar dat we bij de eerstvolgende competitiewedstrijd weer scherp zijn, omdat dan VVGZ, onze angstgegner, weer op het menu staat.
Nog een groot compliment voor Eva, die niet vaak komt kijken, maar het desondanks gewoon aangedurfd heeft om de pen ter hand te nemen.
We kunnen deze wedstrijd misschien nog het beste samenvatten met Le Linge rit ofwel de Linge lacht.