Rijen 17-1 Dubbeldam 17-1 1-4

Vandaag rijden we richting Gilze, maar voordat we deze prachtige plaats bereiken, houden we halt bij de sportvelden van Rijen waar onze mannen aan mogen treden tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Veel Dubbeldammers vinden Rijen vooral een kleine plaats, maar als je als Lindsay net in Hei- en Boeicop hebt gevoetbald, is het natuurlijk bijna een wereldstad.
In de kantine van Rijen is vandaag de cursus Omgaan met stress bezig; de dame achter de bar heeft geen haast en als een jeugdelftalletje van Oranje Wit hun overwinning met worstenbroodjes wil vieren en het lang onduidelijk blijft of het er 10, 11, 14 of toch 13 stuks zijn, blijft onze barvrouw de rust zelve en zet ze geen stapje harder. Het blijft vandaag dus maar bij één kopje koffie.

Ook vandaag ontbreekt Thompson, maar gelukkig is dit zijn laatste wedstrijd die hij door een schorsing moet missen en Petulia loopt juichend rond dat de vlag al klaarligt om opgehangen te worden. Zowel Max de Haas als Stijn zijn geblesseerd en tijdens de eerste helft is het wachten op Nordin en Harris, die ons komen helpen deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Ook onze trainer Jordy heeft een blessure aan zijn schouder en kan even niet voetballen. Natuurlijk zijn ook Davey en onze nieuwe vlagger Lorenzo weer van de partij.
Rijen is nog ongeslagen, maar omdat ze twee keer gelijkgespeeld hebben, staan ze niet heel hoog in de competitie en vanaf de eerste minuut is het duidelijk dat Rijen direct het heft in handen wil nemen. Ze zetten vroeg druk en al binnen een minuut zien we een levensgrote kans en raakt de bal de paal.
Met Luuk als aanvoerder weet Dubbeldam zich echter goed staande te houden. Onze verdediging staat goed en als de eerste storm van Rijen is overgewaaid, wordt Dubbeldam langzaam maar zeker de sterkste op het veld. De eerste aardige kans gaat echter verloren en we hopen maar niet dat dit een kopie van de wedstrijd van vorige week gaat worden.
In het veld coachen de spelers van Rijen elkaar, maar niet geheel naar de zin van de trainer, die via de grensrechter laat weten dat hij alleen positieve coaching in het veld wil horen. Het spel golft in deze fase wat heen en weer; als een van de aanvallers van Rijen na een knappe voorzet alle verdedigers van Dubbeldam achter zich laat en ook Marco weet te verschalken, staan we 1-0 achter.
Als één van de vaders van Rijen zich onsterfelijk maakt door hard om een penalty te roepen na een simpele schouderduw kan Dubbeldam juichen als Xander diep wordt gestuurd en de bal zonder problemen tegen de touwen schiet.
Even lijkt Rijen direct weer op voorsprong te komen, maar een hard schot wordt recht in de handen van Marco geschoten. Aan de andere kant wordt Xander in de zestien neergelegd en volgt nu wel een penalty, voor Dubbeldam natuurlijk en het is Luuk die voor de 1-2 zorgt.
Rijen wil overduidelijk met een gelijke stand gaan rusten en in de laatste minuten van de eerste helft schieten ze hard op de paal en even daarna over het doel. Er volgen kort na elkaar wat vervelende overtredingen en de sfeer op het veld wordt grimmig.

Na rust besluit de jonge scheidsrechter dan ook wat strakker te fluiten en mede hierdoor blijft het een sportieve wedstrijd. In tegenstelling tot de eerste helft is het nu Dubbeldam dat lekker fel van start gaat; als Vincenzo te laat het duel ingaat, krijgt hij terecht een gele kaart.

Björn speelt wat aanvallender en wordt in de zestien hard aangepakt door een verdediger van Rijen, de bal rolt voor de voeten van Noah, die de 1-3 binnenschiet.
Rijen lijkt op te zijn; het is Dubbeldam dat kan doen en laten wat het wil. Met de lange bal wordt Rijen goed onder druk gezet en het is te danken aan de sterk meevoetballende keeper van Rijen, door een enkele supporter ook wel het rode mannetje genoemd, dat de voorsprong van Dubbeldam niet verder oploopt.
Na drie wissels, waarin Nathan, Harris en Nordin ingebracht worden, hoeven we met Nordin achterin geen zorgen meer te hebben en is Nathan een luis in de pels voor de verdediging van Rijen. Als bij een aanval uw verslaggever zich verbaast dat de bal niet breed gelegd wordt, ziet Nathan Xander door het midden naar het doel rennen. Zowel de oplossing als de pass zijn geniaal en dan staat het opeens 1-4.
In de laatste minuten van de wedstrijd stopt Dubbeldam met voetballen en krijgt Rijen nog wat ruimte om aan te vallen. Gelukkig voor ons doen ze er niet al te veel mee, maar het lukt de mannen wel weer om voor de derde keer deze wedstrijd de paal te raken.
Na een heerlijke wedstrijd, waarin beide ploegen wilden voetballen, is het Dubbeldam dat terecht met een overwinning van het veld stapt. Volgende week volgt nog de zware wedstrijd tegen koploper Bavel en daarna komen we vooral teams tegen die onder ons in de competitie staan.