We hebben meegekregen dat onze 17-1 met 0-2 gewonnen heeft van de Alblas en we kunnen dus gewoon vrolijk verder met het kamp, waar we inmiddels het middaguur van de zaterdag alweer gehaald hebben en we zijn vanwege heimwee of ziektes nog niemand naar huis zien gaan. Wat dat betreft is het een prima kamp en ook het weer zit niet tegen. Het is droog en zeker niet te warm om actief met de spellen bezig te zijn die door onze onvolprezen spelvoorbereiders zijn uitgedacht.

Het zonnetje heeft besloten vandaag nog achter de wolken schuil te gaan, maar dat betekent dat onze mannen en vrouwen zeer actief aan de gang kunnen gaan met de volgende negen spellen:

1. Water naar de zee dragen
2. De toren van Tokio
3. Katapulteren met gruwelijke tennisballen
4. Trefbal met als prooi een voetbal en wederom agressieve tennisballetjes
5. Voetbowlen
6. Een estafettespel met wasknijpers en speelkaarten
7. Levend strategozeeslag
8. Doek met gaten gebeuren
9. Stormbaan

Een enkel spel is uit te leggen aan de kinderen, maar het overgrote deel is gewoonweg te complex, waardoor we regelmatig jongens en meiden meer dan negen minuten naar een ingewikkelde uitleg horen luisteren, zodat er nog maar een minuutje overblijft voor het spel zelf. Als je bijvoorbeeld nog nooit op een bowlingbaan bent geweest, is het inderdaad lastig om te bedenken hoe je tien kegels neer moet zetten.
Semaja is de enige die net doet alsof ze alle spellen begrijpt en geeft Leon een groot compliment. Natuurlijk is er niets mis mee om Leon een grote pluim te geven, dus met alle liefde en plezier.

Uw verslaggever is samen met Cor verantwoordelijk voor het op tijd laten beginnen en laten eindigen van de spellen en het laatste lukt gelukkig voortreffelijk.
Het is verder soms wat behelpen, zo wil Gerben brood gaan halen bij de Primark en horen we Semaja bellen: ‘Wat? Ja! Echt? Ohh? Ja joh?’
Geen idee waarom, maar Davon zegt vanuit het niets dat hij Duitsers haat en datzelfde hebben we Lianne horen zeggen, maar in haar geval ging het over Rick. Met een ‘ben je niet goed of zo’ heeft ze gisterenavond genoten van het spel waar Rick zich mee bezighield.
Op veld B worden drie spellen afgewerkt en bij elk team gelden blijkbaar andere spelregels, maar gelukkig maakt niemand zich daar druk om. Opvallend genoeg zien we bij de oudere jongens dat ze net wat minder gemotiveerd zijn dan bijvoorbeeld team Dunya & Desie; we hebben nog geen tussenstand, maar het aantal gescoorde punten van de groep van Gideon, Jur en Joey moet in de buurt van de nul punten liggen, dit is ongeveer evenveel als Demi met haar jongens bij elkaar gesprokkeld heeft.
Cor zit met enige regelmaat enkele spelers die bij voetbalvereniging Madame Tussauds niet zouden misstaan.
Inmiddels ruiken we vanuit de keuken dat het middageten al bijna geserveerd kan gaan worden. We gaan nog even verder met de negenkamp, daarna het grote Chaosspel en dan gaan we ons voorbereiden op de tweede nacht, van oudsher het hoogtepunt van het kamp. We gaan zien of er dan niet opeens tientallen kinderen heimwee krijgen.