IFC 17-1 Dubbeldam 17-1  1-5

Het is woensdagavond en dus is het logisch dat we ons om een uur of zes moeten melden in Hendrik-Ido Ambacht om voor de Rijnmond Cup te voetballen tegen IFC. Vorig jaar mochten we ook al tegen dit elftal aantreden en met een totaal ontspoorde scheidsrechter aan het roer wisten we toen na penalty’s door te gaan naar de volgende ronde.
Uw verslaggever gooit Marco op het parkeerterrein af om door te rijden naar Wim de Vogel, waar hij meer dan een uur teruggaat in de tijd. Onze Wim heeft een geweldig Dubbeldamarchief met foto’s en teksten die ver teruggaan in de tijd en zo komt het dat uw verslaggever pas in de rust in de kantine van IFC aankomt, waar Jami en Michelle op een strategische plek zitten. Lekker warm kunnen ze zowel kijken naar de training van Davey als de wedstrijd van de 17-1.
Terwijl Jami nu al druk bezig is met de voorbereidingen van het kamp weet ze dat het 0-1 staat bij onze mannen en dat een of andere Sander of zo gescoord heeft. Uw verslaggever moet naar buiten en roept nog snel dat het dan Xander moet zijn. Eenmaal buiten hoort uw verslaggever dat de eerste helft niet echt heel spannend was, maar dat Dubbeldam wel de meeste kansen heeft gehad, maar zoals we eigenlijk gewend zijn, gingen die er lang niet allemaal in.

De coach van IFC is nadrukkelijk aanwezig, maar hij is positief in zijn coaching. De scheidsrechter van vandaag is heel goed en de eerste kans van Dubbeldam die uw verslaggever ziet, wordt direct verzilverd. Xander wordt diep gestuurd en hij legt netjes breed op Noah die voor de 0-2 zorgt.
Fausto mag vandaag vlaggen en alsof hij al weet dat hij niet veel te doen zal krijgen, is hij dik aangekleed. Het spel wordt vooral op de helft van IFC gespeeld en als Dubbeldam een penalty krijgt, lijkt het zowaar 0-3 te worden. Stijn gaat staan, neemt een langzame aanloop en schiet de bal loeizacht door het midden, de keeper van IFC kan rustig vangen en zo gaan we gewoon verder met voetballen.
Dan is het Nathan die alle ruimte krijgt en de bal met een mooi krul langs de keeper schiet en zo staat het dan uiteindelijk toch 0-3.
Yorrick roept naar Xander, die inmiddels op de bank zit: ‘Hij scoort hem wel in één keer.’ Bij een volgende kans laat Nathan zien dat scoren echt niet zo simpel is als Yorrick wel denkt en als de laatst genoemde de bal totaal verkeert aanneemt, horen we een luidkeels gegniffel uit de dug-out komen.
Met deze ruime voorsprong lijkt de wedstrijd wel gespeeld, er wordt veel gewisseld, waarbij de leider van IFC dit graag in het verslag terug wil lezen.
Xander is trouwens weer terug in het veld en binnen een minuut scoort hij na zijn eerste balcontact de 0-4. Langs de lijn valt het Olke Jan opeens op dat nu uw verslaggever langs de lijn staat er veel minder serieus naar voetbal gekeken wordt. Dit laatste begrijpt uw verslaggever wel, hij heeft nog nooit een hele wedstrijd naar het veld kunnen kijken.
Nu we toch aangenaam aan het babbelen zijn, vraagt Petra zich af of Nathan geen zin meer heeft, waarop Michel probeert uit te leggen dat iedere speler in het veld een eigen plekje heeft en als de bal daar niet is, stilstaan soms de beste optie is.
Dan besluit Xander zichzelf in de zestien te vloeren, een actie die aan de neus van Fred voorbijgaat en waar Petra wel een 9,5 voor over heeft; dit laatste verbaast Olke Jan dan weer, hij is er heilig van overtuigd dat voetbal geen jurysport is.

Niet alleen langs de lijn, maar ook op het veld is iedereen van Dubbeldam wel zo’n beetje klaar met de wedstrijd en zo zien we dat IFC nog wat kleine kansen krijgt. Bij één van deze aanvallen denkt heel IFC aan een vrije trap en die komt ook, maar dan voor Dubbeldam, waarop de aanvaller van IFC ook nog eens een gele kaart krijgt.
Dan is het Stijn die met een prachtige dieptepass Luuk bereikt; aan de rand van de zestien wacht Luuk totdat Nathan precies daar opduikt waar hij moet opduiken en dan staat het vlak voor tijd 0-5. Nu is Dubbeldam er helemaal klaar mee en geven onze mannen achterin zoveel ruimte kwijt dat er opeens twee man van IFC voor Marco opduiken, waarop het opeens 1-5 staat, maar met nog maar een minuutje op de klok is dit natuurlijk geen enkel probleem. De overwinning is binnen en we zijn een ronde verder.
Mochten we deze wedstrijd een cijfer moeten geven, dan sluiten we ons maar gewoon aan bij Petra; het jammer van het tegendoelpuntje, maar verder was het bijna foutloos.