Het is 15 november 1888 als Herman Gorter in de wereldstad Balk aan zijn vriend Alphons Diepenbrock schrijft: ‘Het ding is af.’ Een wat vreemde maand om een gruwelijk lang gedicht over een andere maand af te ronden, maar gelukkig voor de liefhebbers is het gelukt en omdat het net te lang is om het hele gedicht hier op te nemen, beperken we ons tot een enkele strofe.

Een nieuwe lente en een nieuw geluid:
Ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit,
Dat ik vaak hoorde voor een zomernacht
In een oud stadje, langs de watergracht –
In huis was ‘t donker, maar de stille straat
Vergaarde schemer, aan de lucht blonk laat
Nog licht, er viel een gouden blanke schijn
Over de gevels in mijn raamkozijn.

Daarachter op den weg de boerekarren,
die geel stof sponnen van hun raders op.
Het was een bruiloft: zoals een speelpop,
Met kanten en juweel mooi zat de bruid
Hoog boven ‘t stuiven en de bloemen uit.
De paarden gingen stapvoets dat tuigschellen
Rinkelden, d’akkerman stond ze te tellen

We gaan maar snel eens kijken naar de uitslagen van vandaag.

Zaterdag 5 Drechtstreek 7 3-4
Vorige week schreef uw verslaggever vol enthousiasme dat onze Zaterdag 5 geen kampioen meer kan worden, maar op papier is dit wel degelijk nog mogelijk, tenminste tot de uitslag van vandaag.
Met een bijzonder nipte nederlaag tegen koploper Drechtstreek is het verschil na vandaag acht punten met nog maar twee wedstrijden te spelen. We hopen maar dat Jolanda vandaag langs de lijn stond en mooie woorden over heeft voor onze mannen.

Zaterdag 4 Papendrecht 4 4-0
Aan het einde van de competities zien we met enige regelmaat een offday voorbij komen, zo ook vandaag bij onze Zaterdag 4, waar de score bepaald is op 4-0.

Zaterdag 3 Rijsoord 7 1-2
Een wedstrijd in de onderste regionen van de competitie, waar de verschillen enorm klein zijn en de wedstrijden navenant heel spannend kunnen zijn. Net als vorige week staat er voor ons derde een 1-2 score op het bord na afloop. Jammer genoeg speelden we vorige week uit en deze week thuis.

Zaterdag 2 Groote Lindt 3 5-1
Met nog drie wedstrijden te gaan is het verschil met de koploper Internos slechts vier punten. Onze mannen hebben het dus niet meer in eigen hand, maar ze kunnen de druk op Internos wel groot houden door vandaag lekker te winnen en dan toe te leven naar de wedstrijd van volgende week ook weer thuis en dan tegen de koploper zelf.
Dubbeldam heeft in elk geval met een 5-1 overwinning vertrouwen getankt, maar Internos heeft met een 6-2 winst op Gastel niet anders gedaan. Volgende week kan Internos dus kampioen worden aan de Schenkeldijk, maar mochten ze verliezen blijft ons tweede meedoen om de titel, waarbij Internos nog steeds het heft in handen heeft.

Halsteren 1 Zaterdag 1 5-3
Voor deze wedstrijd staat Halsteren met slechts twee punten voor op Dubbeldam op de vijfde plaats. Op papier is het dus een spannend potje en gezien de uitslag van 5-3 was het ook genieten voor de fans van onze tegenstander. Toch hebben onze mannen zich dapper geweerd en ook gewoon drie doelpuntjes laten aantekenen.
Aan de top is weinig veranderd, Prinsenland staat onveranderd derde achter twee Dordtse clubs, waarbij het opvalt dat Wieldrecht de koppositie van DFC heeft overgenomen en nu twee puntjes voor staat. Als de stand zo blijft, kan Wieldrecht over twee weken kampioen worden op ons hoofdveld, maar ja, dan moeten ze minimaal gelijkspelen tegen onze helden en dat zal voorwaar nog niet meevallen.
Nadat eerst DFC bij ons periodekampioen werd, kan dus Wieldrecht bij ons kampioen worden en dat allemaal in een competitie met veel Brabanders. Het is in elk geval goed voor de bezoekersaantallen en we gaan ervan dat onze mannen hun huid duur gaan verkopen.