Vanmorgen in alle vroegte staat de tweede bekerwedstrijd voor onze dames van MO11-1 ingepland. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het vertrouwde Dubbeldamveld.
Na de ontmoeting van vorige week waarbij de tegenstanders wat aan de grote kant waren, maar onze dames er voetballend met kop en schouders bovenuit staken, lijken deze tegenstanders van Pelikaan wat meer van onze grootte.
Vol verwachting wachtend in de kantine totdat het team compleet is en alle ouders onder het genot van een bekertje koffie of thee wakker staan te worden, is iedereen dan toch op tijd aanwezig. Na het omkleden wordt er samen naar het veld gelopen waar de wedstrijdspanning zich opbouwt.
Hoe sterk zal de tegenstander zijn? En hoe groot zullen ze zijn? En hoe fluit de scheids? De scheids zal toch niet zo streng voor mij zijn omdat ik hem ken, maar dit niet van mijn moeder aan de wereld kenbaar mag maken in de kantine. Er gaat een hoop door alle hoofdjes heen.

Precies op tijd komt de tegenstander het veld op. Hun supporters zijn niet zo blij dat op dit moment de scheids wil beginnen waardoor de tegenstanders geen warming up kunnen doen. Onze dames gaan klaarstaan op de posities die af en toe nog even toegeroepen worden door de trainers vanaf de kant. Dan is het zover: de aftrap en gaan met die banaan.
Al gauw worden onze dames ruw wakker geschud door een snelle uitbraak en wat miscommunicatie en raak: 0-1 achter. Koppies omhoog horen wij vanaf de kant. Dit was wat de dames nodig hadden. Met een aantal goede passes, kundig samenspel en goede afwerking scoren ze snel. Aangezien ik niet verder kan tellen dan drie en geen telraam bij de hand heb, controleer ik de rust stand bij een trainer en het staat 6-1 in de rust in het voordeel van onze dames.
Aan de zijlijn wordt er door de ouders gepraat dat hoewel de ouders de oefeningen van de trainingen niet begrijpen onze dames dit dus wel doen, zo zien wij terug in het spel. Na de rust betreden onze dames al huppelend het veld en nemen ze hun posities weer in.
Aan de kant wordt er veel bepraat en vaak geklapt of aangemoedigd. De dames gaan goed door waar ze mee bezig waren wat resulteert in de eindstand van 11-1. De tweede overwinning op rij.
Het was weer een genot om naar te kijken en we kijken uit naar volgende week. Zelfde tegenstander maar dan bij hun en voor de competitie. Wij zullen weer aan de kant staan en hopen op dezelfde inzet die we vandaag hebben gezien.