Als voorbereiding op het nieuwe voetbal seizoen zijn de meiden van MO11-1 inmiddels alweer een aantal weken volop in training. De afgelopen weken werd er daarom weer lekker en fanatiek getraind. Dat de meiden er weer zin in hebben, bleek niet alleen uit de goede trainingsopkomst, maar ook door de mooie oefenwedstrijden van de afgelopen weken tegen de meiden van Stedoco MO11-1 (0-2 winst) en NSVV MO11-1 (3-4 winst).

De goede prestaties in de najaar competitie zijn ook bij de KNVB niet onopgemerkt gebleven. De meiden zijn namelijk gepromoveerd naar de 1ste klasse met daarin allemaal sterke tegenstanders, zoals Heerjansdam, Pelikaan, Nieuw Lekkerland, Madese Boys en RCD.

In de voorbereiding op deze sterke nieuwe competitie stond vandaag de derde en laatste oefenwedstrijd tegen de sportieve meiden van DFC MO13-1 op het programma. DFC is net als Dubbeldam een ploeg uit Dordrecht. Voor een aantal meiden is de wedstijd tegen DFC niet alleen een spannende wedstrijd, omdat een aantal meiden een jaartje ouder en dus wat groter zijn, maar ook omdat ze elkaar van school kennen.

Het is nog vroeg in de ochtend en als we naar buiten kijken, zien we een waterig zonnetje. Het heeft gevroren en de velden zijn nog hard. Het zal toch wel doorgaan, want we hebben er zin in! Na even over en weer appen komt het verlossende antwoord: “it giet oan”!

Als we bij DFC aankomen, zien we Wilco (de vader van Sophie) al staan. Iedereen heeft zo zijn eigen manier om zich voor te bereiden op het nieuwe voetbalseizoen. Wilco heeft er net een week carnaval opzitten en dat moet voldoende zijn om weer in topconditie te raken, aldus Wilco. Bij DFC is het een weerzien van oude bekenden, want bij DFC kunnen ze niet alleen goed voetballen, maar ook heel goed carnavallen.

We beginnen de wedstrijd vandaag met twee speelsters minder. Sjakira is helaas nog ziek en Yenthe heeft de stoere beslissing genomen te stoppen met voetballen. Yenthe heeft namelijk moeten kiezen tussen haar twee grote liefdes, namelijk voetballen en een eigen pony.

De keuze was moeilijk… een eigen pony is toch de grote droom van menig meisje, maar MO11-1 is ook een heel leuk team. De keuze is uiteindelijk gevallen op pony Bambino. Aan de foto’s te zien, begrijpen we deze keuze wel en wij wensen haar dan ook veel plezier met Bambino!

De wedstrijd staat op het punt te beginnen. Op een hobbelig DFC veld beginnen de meiden met hun warming-up. Ook DFC is inmiddels begonnen aan hun warming-up en alle meiden zijn er klaar voor. De scheidsrechter fluit voor aanvang van de wedstrijd. Dubbeldam trekt gelijk ten aanval. Dat de meiden van DFC wat groter zijn, lijkt de meiden van Dubbeldam niet te deren. Noor en Sophie stomen via de zijkanten weer lekker op en maken mooie passeeracties. Ook Rianne werkt weer keihard op het middenveld. Rianne wil vandaag graag iets laten zien, want haar vader Richard de Visser is een ras DFC-er. Voor wie zou Richard vandaag zijn ?

De meiden worden iedere week beter. MO11-1 is een echte vriendinnenploeg, want iedereen wordt bij het spel betrokken. Het spel golft op en neer. Er wordt goed samengespeeld en het regent kansen voor Dubbeldam. Het veldspel is prima, maar het afmaken van de kansen kan nog wel beter.

Van achteruit stomen Naomi, Tara en Sanne lekker op en maken mooie soloacties en laten zien dat ze heel goed kunnen voetballen. In het Dubbeldamdoel zien we ook dat Ella haar grootste fan (haar vader Otto) weer heeft meegenomen. De keren dat DFC voor het doel komt, maakt Ella de kansen van DFC vakkundig onschadelijk. Om warm te blijven, doet ze af en toe “haar dansje”. Wat boffen we met dit topkeepertje!

Voorin werkt onze topspits Finne zich een slag in de rondte. Vandaag resulteert dat niet in doelpunten, maar wel in veel gevaarlijke kansen. Net voor rust krijgt Sophie de bal en speelt haar tegenstander keurig à la Coen Moulijn uit en geeft een mooie voorzet op Noa, die de bal vervolgens hard en strak in het doel schiet. Met 0-1 gaan we naar de kleedkamers voor een lekker glaasje Ranja en warmen we ons op voor de tweede helft.

In de tweede helft is het Noor die haar directe tegenstander goed uitspeelt en richting het doel van DFC opstoomt. Onze kleine benjamin schiet vakkundig de 0-2 tegen de touwen. Alle meiden rennen na Noa nu ook juichend naar Noor om haar te feliciteren met haar mooie doelpunt en haar goede spel. De bal blijft op en neer gaan en zo krijgen ook de meiden van DFC een aantal keren de kans om te scoren. In de 19de minuut schiet de keepster van DFC de bal uit, maar deze valt precies voor de voeten van Noa. Noa neemt de bal aan en schiet hem vervolgens prachtig hard boven in het doel en scoort de 0-3 voor Dubbeldam. Snel hollen de meiden terug naar de middenstip om opnieuw ten aanval te gaan, want dat smaakt naar meer. Dubbeldam gaat vrolijk door met het lekkere combinatiespel. Ver in de tweede helft krijgt Dubbeldam een vrije trap. Rianne mag gaan aanleggen voor deze vrijetrap en trapt de bal met een mooie curve in het doel…….0-4! Dit is tevens de eindstand van een leuke en sportieve wedstrijd.

Volgende week begint de competitie thuis tegen Heerjansdam.

Ella, Tara, Sanne, Naomi, Sophie, Rianne, Noa, Sjakira, Finne en Noor