Zaterdagmiddag, 14:30 locatie hoofdveld aan de schenkeldijk, in de kleedkamer heerste nog nog steeds een overwinnings–sfeer, leuk toernooi achter de rug, dus tijd om deze winnende reeks door te zetten. Op basis van de ranglijst staan we een punt boven de bezoekers van vandaag S.C. Welberg, maar dat zegd inmiddels niets meer.

De lijst met afwezige waren Erja, Isa, Maartje en Sam. Alsnog aanwezig wa Lotte S. zij had een kamp achter de rug, dus had in eerste in instantie afgezegd omdat het aantal geslapen uren de afgelopen 3 dagen net zo veel was als een gemiddelde nacht. Daar het was uitgelekt hoe laat zij thuis was, kon ze nog een powernap doen, waarop ze vervolgens als keepster aan het werk moest, hoefde ze niet te veel inspanning te verrichten, en de schone taak voor het trainersduo om haar af en toe wakker te maken, mocht dit nodig zijn, dit uiteraard in overleg met het thuisfront van Lotte.

De opstelling was zoals afgelopen donderdag, Manon en Lotte van B. centraal op het middenveld, Yasmin linksback en Linsey op de linkshalf plek en zoals eerder vernoemd Lotte S. op het doel.  Het fluitsignaal klonk Welberg deed de aftrap, en direct werd de bal opgejaagd, met succes want de eerste doelpoging was een feit, helaas in de handen van de keepster. 15 minuten lang kwam SC Welberg niet van haar eigen helft, echte grote kansen kregen we niet en het doelpunt hing in de lucht. Na een misstapje van Flo, wist de spits van Welberg hun eerste grote kans te creëren, alleen in de 16 oog in oog met Lotte S welke het schot kon pareren met haar rechtervoet en vervolgens weer kon bij bruinen in het zonnetje.

3 minuten daarna was het de linksbuiten van Welberg, welke in de 16 Kyara voorbij wilde, maar deze greep in waarop de aanvaller in de 16 op het gras lag. De trainer van de tegenpartij zag er duidelijk een strafschop in, en in had in eerste instantie hetzelfde idee, de scheidsrechter van dienst zag er niets in. Bij het terugkijken van de herhaling bleek de man in het zwart overigens nog gelijk te hebben ook, Kyara kegelde haar tegenstander met bal en al onderuit. In de 20ste minuut werd een drinkpauze ingelast, echter waren de gemoederen in het uitvak nog niet helemaal bedaard waarop de trainer vriendelijk werd verzocht om zijn mond te houden en achter de omheining plaats te nemen. Het heeft ook nooit zin om een het gepraat vol te houden, ik heb het nog nooit meegemaakt dat zo`n beslissing achteraf wordt teruggedraaid. Maar goed: In de drinkpauze Sara in de gelederen gebracht, die was haar scheenbeschermers vergeten, en wat meiden aangesproken dat er rust moest zijn aan de bal, en niet mee te gaan in het flipperkast voetbal.
Dit had overigens direct resultaat, voorzet van Merthe viel in het doelgebied en Sara op inzet en werklust wist als laatste de bal langs de keeper te knikkeren. (1 – 0) Ondanks dat je veel beter bent en je al vanaf de 1ste minuut ziet aankomen dat een overwinning is de pocket is valt er toch iets van je schouders als na een 25 minuten de eerste goal valt. Het spelbeeld veranderde niet, Merthe zoals de laatste weken over actief langs de vleugels en Sara via de andere kant leverde kleine kansjes op. Na de 5de cornerbal was het weer raak, de moeder van Sara, welke de scheenbeschermers moest brengen zag haar dochter voor de 2de maal de bal achter de keepster binnen schieten. Zo vlak voor rust was het Linsey, welke via de linkerkant maar binnen dribbelde, voor zichzelf ruimte creëerde, kan aanleggen en keurig de 3 – 0 op het scorebord wist te zetten.

De rust werd doorgebracht in de schaduw van de dug-out waarbij de ranja met komkommers als zoete broodjes werden weggewerkt. Het was ook erg warm, maar goed daar heeft ook een tegenstander last van. De meiden kregen de eerdere instructies nogmaals door, rust, opbouwen, aanbieden en vrijlopen om een bal te ontvangen.

In het begin van de tweede helft was het duidelijk terug te zien, een sporadisch aanval waarbij wij de bal afpakte, werd keurig in de ploeg gehouden, terugspelen op Lotte S in het doel welke dan weer eens wakker schrok, en het spel kon verleggen naar Yasmin, Flo en Tessa waren vervolgens aanspeelbaar en kon de volgende aanval worden opgezet. Het tempo zakte wat in, ongetwijfeld door de hoge temperatuur, misschien volgend jaar toch dat trainingskamp in Ibiza om te wennen aan de temperaturen 😉

Bij een leuke aanval de bezoekzoekers, wist Florine haar tegenstander met een flinke schouderduw op onze penaltystip de spits van S.C. Welberg van de bal te zetten, prima opgelost. Toch floot de scheidsrechter van dienst, hier zag hij wel een strafschop in en gaf deze ook, mogelijk een optelsom maar dat maakt normaal gesproken ook niets uit. Lotte S. aka de “penaltykiller” staat er om bekend niet alleen alle strafschoppen tegen te houden, maar ze heeft ze ook altijd klemvast! Dit zekerheid is inmiddels in de verre omtrek bekend waarop de verdediging alvast een positie op zocht waar ze vrij stonden om direct het spel te hervatten. Strafschop wordt genomen, goede aanloop, linker hoek  laag en hard over de grond, waarop onze “penaltykiller” gestrekt moest en zoals verwacht de bal keurig tegenhield, klein minpuntje, ze klemde de inzet ditmaal niet maar gaf nog een corner weg ook. Dit was zo’n beetje de laatste keer geweest dat Welberg over de middenlijn is geweest, en er nog zeker 15 minuten op de klok stonden. Gevolg was eenrichtingsverkeer en kansen.

2 maal schot van Manon van de 16 Meter, Lotte van B en Linsey probeerde hetzelfde en allen zonder resultaat. Florine welke met regelmaat doorschoof werd ook niet gevonden uit de voorzetten, Merthe wist Samm alleen voor de keeper te zetten, prima aanname 1 op 1 met de keeper maar via de keepster werd de bal richting achterlijn gewerkt. In een poging door de normaal gesproken zeer flexibele Samm klapte ze nog door haar enkel, waarop de waterdrager nog aan de bak moest. Een verzoek van Samm om haar uit het veld te dragen bij de gedachten alleen al schoot de blessure van Isa weer in mijn gedachten, waarop ik 3 weken niet heb kunnen bukken. Uit een korte corner, kwam wel een fatsoenlijke voorzet, ingeschoten op de het doel, rebound kwam voor de voeten van Linsey en wist wederom “boelkloedig” de eindstand van 4 – 0 op het scorebord te zetten.

De man of de match heeft deze week een dubbel gevoel, het goede optreden na weinig slaap van Lotte S. heeft haar hopelijk veel geleerd, niet in slaap vallen tijdens een kamp. Je kan wel een wakker worden en met watervast stift bewerkt zijn (zie linkerarm). Het niet klemmen van een strafschop, kunnen we niet zomaar overheen stappen, een disciplinaire straf is inmiddels toegepast door één verplicht met haar leeftijdsgenoten van MO15 mee te moeten voetballen. Indien deze als positief wordt beoordeeld nemen wij haar graag weer terug in de selectie : )

Volgende week zaterdag 19 mei staat de Baronie op het programma uit om 14:10.

Reageren op dit bericht: