In de door Ron gefloten wedstrijd tussen Xerxes en CKC lijkt de laatstgenoemde definitief af te haken voor de titel. In een wedstrijd waarin over en weer volop aangevallen werd, is het Xerxes dat met maar liefst 7-3 van het veld stapt. Dit is natuurlijk geweldig nieuws voor Dubbeldam, CKC zal aangeslagen zijn en Xerxes is misschien wel te zelfverzekerd, dus kansen genoeg.
Terwijl de wedstrijd tussen de twee Rotterdamse rivalen nog volop in gang is, zien we langs de lijn opeens Nathalie junior in Dubbeldamkleding langs de lijn staan. Onze Ashley zal in het tweede deel van het toernooi de gelederen komen versterken en blijkbaar is Nathalie al zover heen dat ze zegt dat ze alle twee 17 zijn. Nu zijn beide dames wel zo’n beetje even lang, maar even oud?

Ook Sjaak heeft geen tijd om naar het voetballen te kijken, hij is druk bezig met het uitrollen van een groot oranje doek. Even denken we nog dat hij hiermee het Nederlands elftal een hart onder de riem wil steken in de aanstaande confrontatie met Portugal, een wedstrijd trouwens die regelmatig eindigt met zestien gele en vier rode kaarten, maar het blijkt een heel andere reden te hebben.
Om zijn werk te completeren, belt Sjaak met Wim de Vogel en hij vraagt doodleuk of Wim weet waar het pistool is. Even zijn we bang dat we weer voor een paar weken gesloten gaan worden, maar dit keer schijnt het over een waterpistool te gaan. Sjaak heeft dit nodig om het grote oranje plastic nat te spuiten, want zoals inmiddels gebruikelijk is tijdens het Meidenfestijn eindigen we straks al buikschuivend door het schuim.
Ook Ton van Bezooijen laat zijn gezicht zien, hij was niet van plan te komen, maar hij reageert op de noodoproep van Jami. Een CKC-Xerxes-dagje zonder Hugo kan natuurlijk niet en met tas vol flessen staat hij grijnzend langs de kant. Jami roept hem direct officieel uit tot held van het toernooi.

Stipt om half twee neemt Harry weer de fluit ter hand voor het vervolg van dit toernooi. De wedstrijden zijn een kopie van die in het eerste deel en dus zien we weer Xerxes tegenover Dubbeldam staan.
Onder leiding van Harry laten onze Dubbeldamse dames hun tanden zien en Shanna scoort de openingstreffer dit toernooi. Na afloop verklaart onze spits dat ze de bal niet voor haar geliefde rechterbeen kreeg en dat ze met haar linkerpoot eigenlijk helemaal niets kan. Ze heeft zelf dan ook geen idee hoe de bal in het doel gekomen is, maar het doelpunt telt, de hatelijke nul is verdwenen en als Xerxes niet vijf keer gescoord, hadden we ook zomaar drie punten bij kunnen schrijven.
In de allerlaatste wedstrijd van Dubbeldam gaat het gruwelijk mis met onze keepster Jami-nooit-de-nul. Ze houdt met drie vingers de bal tegen, op zich al niets voor Jamie en eenmaal geblesseerd langs de kant gaat ze in een bak met koude wijn zitten, hoewel ze zelf stug volhoudt dat het water is, weet iedereen wel beter.
De vraag is natuurlijk of haar vervangster Demi wel de nul kan houden in deze wedstrijd onder leiding van scheidsrechter André. Wie van onze keepsters precies hoeveel ballen heeft doorgelaten zullen we maar in het midden laten, maar het is weer eens 5-0 geworden voor onze tegenstander en Xerxes en CKC strijden in hun laatste wedstrijd om de eer, want de overwinning kan Xerxes eigenlijk niet meer ontgaan.
Dan zet CKC een bijzondere troef in, trainer Ruud heeft zich door Joey in een kwartier tijd laten ombouwen tot een bijzonder knappe vrouw en staat in het doel. Jammer genoeg zitten haar borsten nog wat losjes en valt het helblonde haar regelmatig voor haar ogen, maar het is een briljante zet van onze favoriete tegenstander en een prachtig slot van deze middag. Rudi’s haar is prachtig opgestoken en haar handschoentjes kleden mooi af. CKC wint deze wedstrijd weliswaar met 3-1, maar dit is niet voldoende net als voorgaande jaren kampioen te worden.
Als Dees de prijsuitreiking voor zijn rekening neemt, blijkt dat alle teams op het podium staan, met Dubbeldam als derde en op basis van doelsaldo is CKC tweede geworden en staat Xerxes, ook wel CKC_2.0, op de hoogste trede van het podium. Trainert Marc en zijn meiden vieren dit grootse succes met alle aanwezigen en het zal nog lang onrustig blijven op het terrein van Dubbeldam.