Eindelijk is het zover. De dag dat onze dames ONGESLAGEN KAMPIOEN kunnen worden. Er is maar een voorwaarde: er mag niet verloren worden. Alle gespannen kopjes stonden deze morgen klaar in ambacht.
Dubbeldam begint voortvarend en zet IFC van het begin af aan onder druk. Al vrij snel is het duidelijk dat IFC niet is opgewassen tegen ons Dordts geweld. Onze dames laten zich van hun beste kant zien en spelen goed over en samen, wat al vrij snel een voorsprong van 0-1 betekent. Er klinken veel kreten van opluchting langs de kant, want zoals ingewijden weten als de dames los gaan, dan gaan ze ook los. En ja hoor, los zijn ze. Eerste time out gaan we in met een 0-2 voorsprong. Onze dames leunen natuurlijk niet achterover en blijven aanvallend voetballen. Tijd voor een kwartiertje welverdiende rust met een stand van 0-3.

Tijdens de rust kunnen de dames even bijkomen van de toch best wel stevige wind. Voor sommige ouders daarentegen is het nu de tijd om alles wat al van tevoren geregeld was uit de auto’s te gaan halen. Onze dames het veld weer op voor de tweede helft, bloemen en (kinder)champagne snel in de kleedkamer. Gelukt en nu weer snel verder kijken naar de wedstrijd.
De tweede helft gaat gewoon weer verder zoals de eerste helft is verlopen. Onze dames blijven samenspelen, passen, steekpassen geven, schieten op doel, kort verdedigen en ga zo maar door. Tuurlijk wordt er ook af en toe wel een foutje gemaakt maar ook dan weten de dames de bal weer snel terug te veroveren. Het scoreverloop in de groepsapp verloopt ook soepel, 0-4, 0-5, 0-6, 0-7, 0-8, KAMPIOEN !!!.

Ik moet nog wel een ding vermelden. Vlak voor het einde van de wedstrijd word er een heuse publiekswissel uitgevoerd waarbij onze Mirre, die ons helaas gaat verlaten, onder applaus van ouders en teamgenoten, wordt gewisseld in voor haar de laatste wedstrijd voor Dubbeldam. Mirre veel plezier bij de volleybal en we hebben veel plezier aan je beleefd.
Nou niks meer aan toe te voegen zou ik zeggen. De scheids fluit af, de dames vliegen elkaar juichend in de armen en er gaat een geluidsgolf over de velden waar een straaljager die door de geluidsbarrière heen gaat niet aan kan tippen.

Waren de dames misschien dan toch ook een beetje zenuwachtig voor vandaag? Dames inmiddels in het bezit van een spandoek rennen over het veld en door een storm van confetti, afkomstig van diverse confetti-poppers, met een net verkregen medaille om hun nek. Aangekomen in de kleedkamer blijkt dat er ook nog voor een ieder een bos, roze kan toch niet anders voor meiden, bloemen en een glas champagne klaarstaat. Nou omkleden en naar de kantine luidt een order van een trainer. In de kantine van IFC aangekomen worden onze dames binnen gehaald met het o zo bekende “we are the champions” en krijgen ze allemaal ook nog eens een kampioensfrietje van IFC.

Echt ik meen het, ifc petje af vind het zeer sportief en de dames hebben er van genoten.
Alle dames: Noor, Sima, Mirre, Sanne, Lynn, Linde, Iris, Alyssa, Noa, Ella, Miley, Nadine en Finne Gefeliciteerd met het behalen van het ongeslagen kampioenschap!