Op wederom een koude, vroege zaterdagochtend moesten onze dames spelen tegen Be Ready, de nummer 2 in de competitie. Wanneer deze wedstrijd gewonnen wordt afgesloten, zijn onze dames weer een stap dichterbij het ongeslagen kampioenschap.
Er is nog steeds sprake van een aantal kleine pijntjes bij de dames waar deze week ook nog verschillende mensen met waterige oogjes en snotterende neuzen bijkomen. Ook een van de trainers wordt dit niet gespaard. Gelukkig is er dan een ouder paraat om deze trainer vocaal bij te staan. Dank hiervoor.
Het eerste kwartier verliep moeizaam. Onze dames voerden hun taken nou niet echt voorbeeldig uit. Er werd niet goed druk gezet en het samenspelen gebeurde niet of slecht. 1 minuut voor de time out na een goede voorzet lukte het dan om het doel te raken, mede omdat de keepster van Be Ready hierbij de bal door de handen liet glippen. Na de time out werd het spel er niet beter op. De dames maken verkeerde keuzes en verdedigen niet goed mee. Mede hierdoor en door klungelig uitverdedigen krijgt de tegenstander de bal in de voeten en leidde dit tot een 1-1 ruststand.

De trainers probeerden in de rust de dames te doordringen van het feit dat ze gewoon moeten voetballen. Zet meer druk, speel over en probeer niet alles alleen te doen. Tijd voor de 2de helft.
Het eerste kwartier na rust krijgen de dames meer grip op de wedstrijd. Het samenspel verbetert en er wordt meer druk gezet. Na het creëren van een handvol kansen wordt er na een goede combinatie de verlossende 1-2 gescoord.
Het laatste kwartier verloopt helaas weer rommelig. Toch door een betere conditie en het hebben van meer girl power lukte het om 5 minuten voor tijd, door een mooie aanval en een zeer nette subtiele voetbeweging en het mooie afronden hiervan, de score naar 1-3 te brengen.
Bij deze Alyssa Gefeliciteerd met je hattrick. Maar een ieder: denk eraan je kunt het niet alleen.

Nog een opmerkelijk feitje voor vandaag.
Wist je dat we telkens worden aangesproken waarom we 3 jongens in het team hebben lopen? Wij als ouders en team worden hier een beetje moe van. Wellicht is het een idee om voor aanvang deze dames even voor te stellen aan de tegenstander zodat deze dan toch echt zien dat meisjes ook kort haar mogen hebben, net zoals jongens tegenwoordig een knotje mogen dragen.
Nog 2 wedstrijden te gaan. Dames vergeet niet dat het een teamsport is. Niemand kan het alleen. Vandaar dat de trainers zo blijven zeuren over samen- en overspelen. Zolang jullie als team blijven presteren zijn jullie met recht onverslaanbaar, maar als dit vergeten wordt dan zijn ook jullie net zo kwetsbaar als iedere andere tegenstander.